Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen Lutzerath – Eifel

25 augustus 2023 - 28 augustus 2023

Gegevens

Begin:
25 augustus 2023
Einde:
28 augustus 2023
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Maas
Trierer Str. 30
Lutzenrath, 56826 Duitsland
+ Google Maps
Telefoon
+49 (0) 2677 / 9363-0
Bekijk de site van Locatie

Op veler verzoek hebben we deze 4 dagen gepland in de Vuureifel, waar we gaan genieten van de omgeving waar de wegen aangelegd lijken te zijn voor motorrijders en ook weer een bezoekje aan Cochem voor de opening van de wijnfeesten.

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze LINK.

 

Vertrekpunt

We verzamelen om 9.00 uur bij Van der Valk Hotel Stein-Urmond | Mauritslaan 65| 6129 EL | Urmond.

Voor al onze tochten en andere activiteiten geldt dat deelname geheel op eigen risico is. MC Spatlab faciliteert alleen de organisatie hiervan en aanvaardt dus geen enkele aansprakelijkheid.

 

Kosten per persoon (overnachting, ontbijt, avondeten), we verblijven in de appartementen en het hotel, afhankelijk van de geboekte kamer

Leden: 195 euro

Introducees: 205 euro

Dag 1 Heenrit

Ook vandaag verzamelen we weer bij Van der Valk Hotel Stein-Urmond waar we beginnen met een kop koffie en een stuk Limburgse vlaai. De enige routekeuze is er al meteen aan het begin. Je kunt kiezen om meteen binnendoor te rijden of eerst nog een stukje snelweg te rijden. Het verschil tussen de 2 opties is zo’n 30 tot 40 minuten. Vlak voor het Belgische Dolhain komen de routes weer bij elkaar. De route loopt verder richting zuiden langs Spa en door Trois-Ponts. Dan gaat het richting het oosten, voorbij Sankt-Vith rijden we Duitsland binnen. In Duitsland gaat het verder op een  zuidoostelijke koers richting Bitburg. Met een ruime bocht om Bitburg gaat de route richting oosten en bij Wittlich gaan we richting noordoosten en komt Lutzerath in zicht. In Lutzerath verblijven we bij het ons bekende hotel Maas.

Dag 2 Rondrit 1

Vandaag kun je kiezen tussen 3 afstanden: 185, 221 of 258 km. De grotere afstanden voegen her en der een lusje toe aan de route. Dus je kunt onderweg op een aantal plaatsen nog wisselen naar een langere of kortere variant.

De route vertrekt in westelijke richting. Uiteindelijk draait de route naar het zuiden en al heel snel richting het oosten. Via wat grotere en kleinere wegen kom je uiteindelijk heel even bij de Moezel uit. Via Treis-Karden en Cochem kom je weer terug in Lutzerath.

 

 

 

Dag 3 Rondrit 2

Ook op dag 2 kun je uit 3 afstanden kiezen: 205, 236 of 261 km. Ook vandaag kun je op een 3-tal plaatsen wisselen van afstand. De route van vandaag gaat richting zuidwesten en doet net niet Trier aan. Vanaf Trier gaat het af en aan langs de Moezel terug richting noordoosten.

 

In Bernkastel-Kues kun je het Zylinderhaus bezoeken. Hier vind je een restaurant en een museum voor oldtimers en techniek. Let wel op dat het Zylinderhaus alleen langs de langste route ligt. Mocht je een van de 2 kortere routes rijden, dan kun je in Bernkastel-Kues voordat je de Moezel oversteekt een klein stukje rechtdoor rijden om het Zylinderhaus toch te bezoeken of van het terras te genieten.

 

Hierna volgt nog het laatste deel van de route om wederom te eindigen in Lutzerath.

Dag 4 Terugrit

Voor een aantal mensen volgt vandaag een rit naar de Vogezen om daar nog wat dagen te gaan genieten van de mooie omgeving.

Voor de rest die terug gaat naar huis is er nog een rit van 230 km, die geheel binnendoor terug gaat naar Echt. Mocht je wat moeite hebben een koffie/lunchstop te vinden, dan is Lohner’s Cafe langs de B266 in Kommern een goede optie.

Mocht je sneller thuis willen zijn dan zijn er 2 punten waar je makkelijk van de route af de snelweg op kunt. Bij Duren kun je de A4 op en bij Geilenkirchen kruis je de A46.

 

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek,vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in de diverse landen

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor het rijden in groepen in Duitsland te bekijken.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

De routes, tracks en POI bestand

Voor info kun je terecht bij Jeroen Alink (jeroen(at).alink@gmail.com

Routes

Track

POI bestand

 

Wat zijn POI’s en wat kun je er mee?

Klik hier voor meer info.

 

Waar gaan we heen?

Klik hier om het kaartje van de route te bekijken.

 

Mocht je dit icoontje rechts naast het linkadres zien, dan daar op klikken, google ziet deze pagina als onbeveiligd, maar je wordt dan doorgelinkt naar de goede pagina. Dit heeft te maken met de nieuwe regelgeving qua websites.

 

N.B. Zoals voor al onze weekenden en tochten, geldt ook hier:

We hebben ons best gedaan om mooie routes uit te zoeken en we rijden die grotendeels voor om eventuele problemen te onderkennen. Echter, het rijden van de routes is natuurlijk geheel op eigen risico! Iedereen is en blijft verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid!  Ga niet blind achter je voorganger aan, maar neem je eigen beslissingen. Indien je het niet veilig acht de route te voltooien of als je een bepaalde verkeerssituatie anders wilt oplossen dan je voorganger, dan heb jij de vrije keuze om dit te doen. Wij verplichten je niets. We vragen je om met gezond verstand aan onze routes deel te nemen.

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com
Frank Vork fta.vork(at)gmail.com
Gerry van Someren gerry.vansomeren(at)gmail.com