Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen Reichelsheim – Odenwald

6 juli 2023 - 9 juli 2023

Gegevens

Begin:
6 juli 2023
Einde:
9 juli 2023
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Lärmfeuer
Im Oberdorf 40
64385 Reichelsheim, Duitsland
+ Google Maps
Telefoon
+49 6164 1254
Bekijk de site van Locatie

Aanmelden

LET OP: START OP DONDERDAG T/M ZONDAG DIT IN VERBAND MET WEGAFSLUITINGEN.

 

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze LINK.

 

Vertrekpunt

Verzamelen/start

We verzamelen bij het ons inmiddels bekende van der Valk motel in Stein-Urmond (Mauritslaan 65, 6129 EL Urmond) op donderdag 6 juli 2023 om 9.30 u. voor een kopje koffie met vlaai. Daarna is het zaak om op tijd te vertrekken voor de best wel lange rit naar ons hotel in Reichelsheim/Rohrbach.

Ook dit jaar kun je de ochtend weer beginnen onder het genot van een stevig stuk vlaai met een kop koffie en uiteraard bijpraten met oude bekenden.

Voor al onze tochten en andere activiteiten geldt dat deelname geheel op eigen risico is. MC Spatlab faciliteert alleen de organisatie hiervan en aanvaardt dus geen enkele aansprakelijkheid.

 

 

Kosten per persoon (overnachting, ontbijt en avondeten).


Leden:
1 persoonskamer 215 euro
2 persoonskamer 200 euro

Introducees:
1 persoonskamer 230 euro
2 persoonskamer 215 euro

 

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek,vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in de diverse landen

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor het rijden in groepen in Duitsland te bekijken.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind jehier!!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

Het Odenwald

Het Odenwald is een Duits middelgebergte, gelegen op de grens tussen de deelstaten Hessen, Beieren en Baden-Württemberg. Het is een grotendeels bebost gebied.

Het grenst in het westen aan de Boven-Rijnse Laagvlakte, het landschap op de overgang wordt de Bergstraße genoemd. In het oosten wordt het Odenwald begrensd door de Main en het Bauland, in het noorden door een zijtak van de Boven-Rijnse Laagvlakte bij Darmstadt en in het zuiden door de Kraichgau. Het gebied ten zuiden van de Neckar wordt wel het Kleine Odenwald (Duits: Kleiner Odenwald) genoemd.

Het noorden en westen van het Odenwald vallen onder Hessen, het zuiden onder Baden. Een klein deel in het noordoosten valt onder het Beierse Neder-Franken.

 

In het Nibelungenlied wordt de drakendoder Siegfried tijdens een jachtpartij in het Odenwald door Hagen van Tronje vermoord. Omdat de sage geen precieze locatie vermeldt, zijn er diverse plaatsen, vooral in het Hessische gedeelte van het Odenwald, die zich de Mordstätte Siegfrieds noemen.

 

Toerisme in het Odenwald beperkt zich voornamelijk tot wandelen. Het wandelwegennet door het Odenwald heeft in totaal zo’n 10.000 km lengte. Door het grote aantal goede wegen is het ook een geliefd toevluchtoord van motorfietsers.

 

In het Odenwald zelf zijn vaak bezochte plekken (meestal als dagje uit):

  • Onder de 514 meter hoge Felsberg en ten noorden van Lautertal-Reichenbach bevindt zich een bizarre helling bezaaid met grote stenen.
  • In Buchen werd in 1971 een van de belangrijkste druipsteengrotten van Duitsland ontdekt. De grot is voor bezoekers toegankelijk.
  • Op de Katzenbuckel is een wandeling (Kristall-Lehrpfad) aangelegd met informatieborden over de vulkanische ontwikkeling van het gebied.
  • In het Mumlingtal is bij een oude groeve een klimwand aangelegd.

 

   

 

Beschrijving routes

Let op! Dit weekend is van donderdag t/m zondag!

 

Heenroute

We starten bij ons inmiddels bekende startpunt, het Van der Valk motel in Stein-Urmond. De heenroute is vanaf dit punt behoorlijk lang, 408 km, dus start op tijd!

Om deze afstand te overbruggen gaan we eerst een flink stuk snelweg op (met een paar onderbrekingen door de Voerstreek en de Eifel) en verlaten deze definitief bij de Moezel.

De Rijn steken we over bij Gernsheim, dit is een grote veerboot. Deze vaart regelmatig, vlak voor de pont is een kiosk waar je eventueel (als je lang moet wachten) een kleine pauze kunt houden). Vanaf de veerboot is het nog een kleine 50 km naar het hotel Lärmfeuer, dat net voorbij het buurtschap Rohrbach op een heuvel ligt.

 

Route vrijdag

Omdat deze route wegen bevat die in het weekend gesloten zijn voor motoren “moet” deze route op vrijdag gereden worden… Deze route loopt in een grote zuidelijke lus vanaf ons hotel. Onderweg kom je langs de zomer rodelbaan (en klimwand) bij Wald-Michelbach, ook is daar een Kletterpark (klimwand). Na Eberbach kom je langs de hoogste “berg” van het Odenwald, de Katzenbuckel. Deze ligt dan aan je rechterhand. Er is een uitzichttoren en restaurant. Als je deze wil bezoeken kan je, ivm afgesloten wegen, het beste ná Eberbach bij Gaimühle richting Waldkatzenbach rijden. Er is een waypoint van de toren bijgevoegd, en het wordt waarschijnlijk ook wel aangegeven.

Er zijn drie varianten: 203, 240 en 268 km.

 

Route zaterdag

Deze route is een noordelijke lus richting Breuberg. Bij Breuberg ligt de Starkenburger Klettersteig (Hainstadt). Verderop kom je langs de Burg Frankenstein, geen relatie met het “monster van Frankenstein”, maar wel een leuke plek om de motor te parkeren en te lunchen (luxe in het restaurant of eenvoudig bij de kiosk). De weg naar en vanaf de burcht is smal en bochtig, ook geliefd bij wielrenners (!). Na Balkhausen zie je aan je rechterhand de Felsberg liggen, een niet zo grote heuvel (514 m) maar wel met een bijzondere steenlawine aan de voet. Parkeerplaats en kiosk met snacks en drank aanwezig. Ook deze route komt langs de zomer rodelbaan van Wald-Michelbach. Even voor terugkeer naar het hotel kom je nog langs het stuwmeer van Marbach, niet groot maar wel mooi gelegen.

De routes voor deze dag zijn niet bijzonder lang: 203 en 245 km, dus alle gelegenheid voor een extra stop als het mooi weer is!

 

Terugroute

En dan is het weer tijd voor de terugreis, er is weer een flinke afstand te overbruggen dus er zijn weer een aantal stukken snelweg en snelle doorgaande wegen in opgenomen. We rijden het Odenwald via de binnenwegen uit en gaan bij Darmstadt de snelweg op. I.p.v. de veerpont over de Rijn, steken we deze over via de A60. Na Bingen verlaten we de snelweg weer om binnendoor, via de Moezel richting het Nationalpark Eifel te rijden. De route eindigt in Brand, vlak Aken en de snelweg A44/A4 richting Nederland. In Brand zijn een aantal benzinestations om de tank nog eens te vullen.

Deze route van het hotel tot Brand heeft een lengte van 342 km.

 

De routes, tracks en POI bestand

Routes

Tracks

Poi (bestand opslaan)

 

Wat zijn POI’s en wat kun je er mee?

Klik hier voor meer info.

 

 

N.B. Zoals voor al onze weekenden en tochten, geldt ook hier:

We hebben ons best gedaan om mooie routes uit te zoeken en we rijden die grotendeels voor om eventuele problemen te onderkennen. Echter, het rijden van de routes is natuurlijk geheel op eigen risico! Iedereen is en blijft verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid!  Ga niet blind achter je voorganger aan, maar neem je eigen beslissingen. Indien je het niet veilig acht de route te voltooien of als je een bepaalde verkeerssituatie anders wilt oplossen dan je voorganger, dan heb jij de vrije keuze om dit te doen. Wij verplichten je niets. We vragen je om met gezond verstand aan onze routes deel te nemen.

 

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com
Frank Vork fta.vork(at)gmail.com
Gerry van Someren gerry.vansomeren(at)gmail.com