Motor-trailer

Motortrailer MC Spatlab

Deze trailer is een verlaagbare, enkel-assige, geremde aanhanger, geschikt om een of twee motoren te vervoeren (zie ook verderop onder laadvermogen).
Zo kan hij gebruikt worden voor vakanties, in geval van pech of voor het halen of brengen van/naar een beurt.

 

 

Het is niet de bedoeling de trailer voor andere doeleinden te gebruiken dan het transporteren van motorfietsen!

De trailer kan verlaagd worden, zodat de motor(en) eenvoudig op de trailer gereden kunnen worden. Het weer op hoogte brengen gaat met een hydraulische handpomp en kost weinig kracht!

 

Waar en hoe

Reserveren dient bij Anja Welvaarts te gebeuren. Indien zij niet bereikbaar is, kan ook met een ander bestuurslid contact opgenomen worden. Daarbij wordt ook een afspraak gemaakt voor datum, tijd en plaats van ophalen. De aanhanger staat normaal gesproken op de High Tech Campus Eindhoven.

 

Bij het ophalen wordt samen met een bestuurslid de aanhanger geïnspecteerd op beschadigingen, worden tips gegeven voor het gebruik (indien nodig), waarna je de trailer kunt meenemen. Vergeet niet af te spreken wanneer en hoe laat je de trailer weer terug komt brengen.

 

Schade/diefstal

De trailer wordt vooraf door beide partijen op schade bekeken zodat achteraf geen discussies ontstaan.

 

In geval van schade of zelfs diefstal, dient zo spoedig mogelijk contact opgenomen te worden met een van de bestuursleden. De schade dient door de huurder op eigen kosten hersteld te worden. Indien de trailer onherstelbaar beschadigd raakt of wordt gestolen, wordt de dagwaarde in rekening gebracht bij de huurder.

 

Reserveren

Anja Welvaarts
Tel. 06-49655563
Email: spatlab(at)gmail.com

Of via deze link.

 

Tarief

De huurprijs is vastgesteld op:

 

Periode Leden Niet-leden
Dag € 25 € 35
Weekeinde (3 dagen) € 60 € 70
Week € 100 € 150
2 weken € 190 € 270
3 weken € 270 € 370
4 weken € 340 € 440
Iedere volgende week € 50 € 60

 

Het totale bedrag dient vooraf betaald te worden aan Anja Welvaarts.
Bij niet tijdig retour wordt de overschrijding doorberekend.

 

Verder

Gebruik van de trailer geschiedt op eigen risico. We verwachten de trailer in dezelfde staat terug als hij was bij het ophalen.
De trailer wordt geleverd inclusief 8 spanbanden en bevestigingslussen voor aan de motor, en een disselslot. Deze zaken behoren als zodanig tot de trailer.

 

Laadvermogen/rijbewijs

Maximaal laadvermogen van de trailer is 1000 kg, normaal gesproken genoeg voor twee motoren! Het maximum totaalgewicht is 1350 kg.

Let op: Alleen als het maximale gewicht (leeggewicht + laadvermogen) van de trekkende auto (zie kentekenbewijs), niet meer is dan 2150 kg, is een rijbewijs B voldoende!! In alle andere gevallen is een rijbewijs B+ (code 96) of zelfs BE noodzakelijk.

 

Een uitgebreide beschrijving van de motortrailer met links naar instructie video’s kan je hier vinden.