De weg kwijt met je Zümo 3xx, 59x of BMW Navigator V & VI??

De weg kwijt met je Zümo 3xx, 59x of BMW Navigator V & VI??

 

Met deze toestellen kan je een probleem tegenkomen als je de route verlaat om b.v. te tanken, een wegopbreking, o.i.d.

Als je de route op je toestel hebt afgebroken en je wil de route opnieuw starten, welk punt moet je dan kiezen? Als je het eindpunt kiest, zal het toestel een route berekenen naar het eindpunt zonder rekening te houden met de route! (de instelling “herberekenen uit” heeft hier geen invloed op).

Dit is natuurlijk niet de bedoeling!

 

Er zijn meerdere methoden om dit probleem aan te pakken.

De eerste is om bij het herstarten van de route, voor het eindpunt te kiezen maar het beginpunt. Je zal dan een route krijgen naar het beginpunt van de route. De kunst is nu om de aanwijzingen te negeren, maar via de kaart naar het dichtstbij gelegen punt van de route te rijden, die je als gekleurde lijn op je kaart zal zien. Als je daar bent, de route stoppen, en de route opnieuw activeren met nu het eindpunt kiezen bij de vraag waar je naar toe wil navigeren.

 

Een tweede methode is om het spoor (of “track”) van de route, die we ook altijd meesturen, op de kaart van het toestel zichtbaar te maken. Dit kan je doen door de eigenschappen van de track in het toestel aan te passen. Daar kan je ook de kleur wijzigen, bij voorkeur in een goed contrasterende kleur met de routelijn.

Na de omleiding of tussenstop kan je die zichtbare track gebruiken om weer naar de oorspronkelijke route terug te keren, en daar de route opnieuw activeren.

 

Zie ook het filmpje van MrGPS (Hans Vaessen): hier.