Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen Saarland – Duitland

27 augustus 2021 - 30 augustus 2021

Gegevens

Begin:
27 augustus 2021
Einde:
30 augustus 2021
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel M13
Zur Talstation 1
54340 Riol, Germany, Selecteer een staat: 54340 Riol, Germany Duitsland
+ Google Maps
Telefoon
+4965029353454
Bekijk de site van Locatie

Corona maatregelen in Duitsland

UPDATE (8 augustus):

Reiswijzer Ministerie

Reiswijzer ANWB

  • Het hotel kan vragen om het vaccinatiebewijs of bewijs van een negatieve coronatest als er een coronabewijsverplichting bestaat om toegang te krijgen tot het hotel/restaurant.
  • Mondmaskers zijn verplicht te dragen in winkels, tankstations en restaurants/café’s (alleen bij verplaatsing).
  • Alleen medische mondmaskers zijn toegestaan (KN95/N95 of FFP2), geen stoffen/zelfgemaakte maskers!

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze link.

 

Vertrekpunt

We verzamelen om 9.00 uur bij  van der Valk

Ook dit jaar kun je de ochtend weer beginnen onder het genot van een stevig stuk vlaai met een kop koffie en uiteraard bijpraten met oude bekenden en nieuwe gezichten.

Voor al onze tochten en andere activiteiten geldt dat deelname geheel op eigen risico is. MC Spatlab faciliteert alleen de organisatie hiervan en aanvaardt dus geen enkele aansprakelijkheid.

 

Kosten per persoon (3 overnachtingen in mini chalet, chalet of vakantiehuis, ontbijt).
Mini chalet en chalet hebben 2 persoons bedden en kunnen als 1 of 2 persoonskamer gebruikt worden. Vakantiehuizen hebben 2 slaapkamers en kunnen als 1persoonskamer gebrukt worden. Daardoor is er variatie in prijs.
Avondeten kan iedere avond apart betaald worden samen met de drankrekening.

Leden:
Prijzen liggen tussen de 175 en 190 euro.

Introducees:
Prijzen liggen tussen 190 en 235 euro.

De exacte prijs kan ik jullie pas doorberekenen, zodra ik de indeling gemaakt heb.

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek,vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in de diverse landen

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor het rijden in groepen in Duitsland te bekijken.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind jehier!!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

Introductie

We verblijven dit weekend in Riol, een klein wijndorpje aan de Moezel, ten oosten van Trier. Riol is door de Romeinen gesticht in de 1e eeuw na Christus.

We logeren in het M13 hotel, vlakbij het recreatiegebied Triolago.

Voor degenen die willen wandelen, vergeet geen wandelschoenen, rugzak, water en evt regenjas.

Let op! Ook voor dit weekend hebben we helaas dit jaar geen controle van de routes kunnen doen. We verwachten dat iedereen zich netjes aan de verkeersregels houdt en zelf een andere route zoekt indien delen van de routes niet toegankelijk blijken te zijn. Denk hierbij aan een inrijverbod, wegopbrekingen of onverharde wegen.

Bovendien komen de routes door gebieden in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg uitgezet, waar onlangs rampzalig hoogwater is geweest. We hebben een aantal routes aangepast i.v.m. afgesloten wegen, voor zover op dit moment bekend.

Het is echter mogelijk dat op de huidige routes nog beperkingen of afsluitingen worden ingesteld. Hou daar dus rekening mee, probeer dan een alternatieve route te vinden en laat hulpverleners/wegwerkers ongestoord hun belangrijke werk doen!

 

Heenreis

Startplaats is het ons inmiddels bekende restaurant van Van der Valk in Stein/Urmond. Na de koffie en gebak gaat de route direct binnendoor door Zuid-Limburg en de Voerstreek. Na Schönberg en Bleialf rijden we de Eifel binnen, via een lusje boven Bitburg gaat de reis vrij direct richting de Moezel boven Trier. Over de Moezel komen we in Riol, waar ons hotel staat. De route is in twee versies, 215 en 237 km lang. Onderweg komen we diverse kastelen tegen. In Waxweiler staat het Geomuseum Devonium, als je veel tijd hebt een bezoekje waard.

Rondrit Luxemburg

De eerste rondrit van het weekend gaat richting Luxemburg. Weer een keuze uit twee afstanden, 205 en 238 km. Na het stuwmeer in de Sûre bij Rosport bereikt de route Echternach, een leuk stadje aan de Sûre, die daar de grens tussen Duitsland en Luxemburg vormt. Bij Echternach ligt de Wolfschlucht, een mooie kloof voor een korte wandeling. Het kan er wel druk zijn… Vlakbij het meer van Echternach ligt de ruïne van een Romeinse villa. De lange route maakt hier een extra lus. Na Echternach ligt het gebied dat ook wel Klein Zwitserland wordt genoemd, prachtige natuur in het Müllerthal. Er ligt ook een mooie waterval, de Schiessentümpel, dit is wel een stukje lopen van de parkeerplaats.

Na het plaatsje Mersch met zijn karakteristieke toren en! het geografisch middelpunt van Luxemburg, gaat de route weer terug naar het oosten. Bij Saarburg is nog een roofvogel park, daarvoor moet je wel van de route af.

Rondrit Hunsrück

De tweede rondrit van dit weekend gaat de andere kant op, richting de Hunsrück. Onderweg komen we weer de nodige kastelen en bezienswaardigheden tegen. Zoals (alweer) een ruïne van een Romeinse villa, de Hunsrückdom bij Simmerbach en een Keltische nederzetting en de leisteenmijn Herrenberg (beiden bij Bundenbach, alleen in de korte route, aanmelding vooraf verplicht!).

Verder komen we nog onder langs Idar-Oberstein en door Hermeskell (museum voor stoomlocomotieven en een luchtvaarttentoonstelling). De route afstanden zijn 198 en 234 km.

Terugreis

Voor degenen, die niet meerijden naar de Allgäu is de terugreis weer aangebroken. De route volgt globaal de route van de heenreis, natuurlijk hebben we wat andere wegen uitgezocht. Zo gaan we met een grote boog onder Bitburg door en maakt de lange route een extra lus ten oosten van Prüm. Uiteindelijk komen we in de Oostkantons van België en de Voerstreek terecht, om te eindigen in Eijsden. Daar is ongetwijfeld een plekje te vinden om met een laatste drankje afscheid van elkaar te nemen.

Ook langs deze route zijn weer diverse bijzondere punten aangegeven. Als je echt veel tijd hebt, is een bezoek aan de mijn van Blegny een mogelijkheid. Voor een rondleiding door de mijn zelf moet je wel een reservering maken, maar de permanente tentoonstelling is zo te bezoeken. Website: Blegny Mine

De lange route is 264 km lang, de korte 205.

 

De routes, tracks en POI bestand

Voor info kun je terecht bij Frank Vork (ftavork(at)gmail.com)

De routes

Tracks  Garmin/GPX TRACKS (zipbestand) – update 22 augustus 2021

Routes Garmin/GPX ROUTES (zipbestand) – update 22 augustus 2021

POI’s

 

Wat zijn POI’s en wat kun je er mee?

Klik hier voor meer info.

Mocht je dit icoontje rechts naast het linkadres zien, dan daar op klikken, google ziet deze pagina als onbeveiligd, maar je wordt dan doorgelinkt naar de goede pagina. Dit heeft te maken met de nieuwe regelgeving qua websites.

 

 

N.B. Zoals voor al onze weekenden en tochten, geldt ook hier:

We hebben ons best gedaan om mooie routes uit te zoeken en we rijden die grotendeels voor om eventuele problemen te onderkennen. Echter, het rijden van de routes is natuurlijk geheel op eigen risico! Iedereen is en blijft verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid!  Ga niet blind achter je voorganger aan, maar neem je eigen beslissingen. Indien je het niet veilig acht de route te voltooien of als je een bepaalde verkeerssituatie anders wilt oplossen dan je voorganger, dan heb jij de vrije keuze om dit te doen. Wij verplichten je niets. We vragen je om met gezond verstand aan onze routes deel te nemen.

 

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com
Frank Vork fta.vork(at)gmail.com
Gerry van Someren gerry.vansomeren(at)gmail.com