Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen – Westerwald – Duitsland

9 juli 2021 - 12 juli 2021

Gegevens

Begin:
9 juli 2021
Einde:
12 juli 2021
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Prima Vitabalance
Am Mühlenberg 1
56588 Waldbreitbach, 56588 Waldbreitbach Germany
+ Google Maps
Telefoon
+49 (0) 800 / 145 814 50 43
Bekijk de site van Locatie

Corona maatregelen in Duitsland

UPDATE (27 juni): Vanaf 27 juni is voor reizen vanuit Nederland (uitgezonderd vliegreizen) geen registratie meer verplicht. Ook is geen negatieve test of vaccinatie bewijs meer nodig. Alle overige locale maatregelen (mondkapjes, afstand houden etc.) blijven van kracht.

Voor Duitsland zijn de volgende maatregelen van kracht: (zie ook https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies#anker-coronavirus of de Reiswijzer van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer/coronamaatregelen-duitsland )

  • Mondmaskers zijn verplicht te dragen in winkels, tankstations en restaurants/café’s (alleen bij verplaatsing).
  • Alleen medische mondmaskers zijn toegestaan (KN95/N95 of FFP2), geen stoffen/zelfgemaakte maskers!

 

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze link.

 

Vertrek

We verzamelen om 9.00 uur bij  van der Valk

 

Ook dit jaar kun je de ochtend weer beginnen onder het genot van een stevig stuk vlaai met een kop koffie en uiteraard bijpraten met oude bekenden en nieuwe gezichten.

Voor al onze tochten en andere activiteiten geldt dat deelname geheel op eigen risico is. MC Spatlab faciliteert alleen de organisatie hiervan en aanvaardt dus geen enkele aansprakelijkheid.

 

Kosten per persoon (overnachting, ontbijt en avondeten).
Leden:
1 persoonskamer 225 euro
2 persoonskamer  200 euro

Introducees:
1 persoonskamer 245 euro
2 persoonskamer 220 euro

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek, vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in de diverse landen

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor het rijden in groepen in Duitsland te bekijken.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

Introductie

Het Westerwald is een laaggebergte in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het gebergte is voor 40 procent bebost en er is vorming van leisteen, klei en ijzererts. Het gebergte wordt begrensd door de rivieren de Rijn in het westen, de Sieg in het noorden, de Dill in het oosten, en de Lahn in het zuiden.

 

We logeren het weekend in het PRIMA Hotel Vita Balance in Waldbreitbach. 

Let op! Helaas hebben we dit jaar geen controle van de routes kunnen doen. We verwachten dat iedereen zich netjes aan de verkeersregels houdt en zelf een andere route zoekt indien delen van de routes niet toegankelijk blijken te zijn. Denk hierbij aan een inrijverbod, wegopbrekingen of onverharde wegen.

 

Dag 1 heenrit

Deze keer beginnen als vanouds weer met een kop koffie en een stuk vlaai bij het Van der Valk Hotel Stein-Urmond.

Na de koffie begint we met een stukje snelweg van zo’n 47 km tot Eschweiler vanwaar de route verder gaat richting Nationalpark Eifel. Voorbij de prachtige Eifel gaan we voornamelijk in oostelijke richting. In de langere route van 185 km zit dan nog een extra lusje naar het zuiden voor wat extra bochten. Mocht dat iets te veel zijn dan is er de kortere variant van 165 km. Voordat we het allerlaatste stukje van de route rijden naar ons hotel in Waldbreitbach steken we de Rijn nog over met een veerpont bij Bad Hönningen.

 

Dag 2 rondrit Westerwald

Vandaag staat er een rit op het programma door het Westerwald. Er is keuze uit 3 afstanden: 177 km, 216 km of 269 km.

Tijdens de rit kom je nog langs een aantal interessante locaties waar je even je benen kunt strekken en kunt genieten van een uitzicht zoals boven op de Beulskopf (388 m). Hier vind je een houten vakwerk toren van 34 meter hoog, de Raiffeisen-Turm.

Indien je de kortste variant rijdt en niks met torens hebt kun je de oude Silberhardt mijn bezoeken. Let wel op dat je je bezoek moet aanmelden. Eventueel kan dit ter plaatse, houdt dan wel rekening met een wachttijd van een half uur. De mijn ligt ongeveer 100 km na de start van de route.

 

Tot slotkomen alle drie de route varianten door Windeck, waar je de Burgruine Windeck of het Museumsdorf Altwindeck kunt bezoeken.

 

Dag 3 rondrit Siebengebirge

Ook vandaag is er keuze uit een paar afstanden: 183 km of 239 km. Tijdens deze rit slingeren we in ieder geval door het Siebengebirge. Natuurlijk zijn er ook weer enkele locaties opgenomen waar je even van de motor af kunt om van de omgeving of cultuur te genieten.

Momenteel lijkt Burg Ehrenstein gesloten te zijn, maar je kunt uiteraard wel even bij het uitzicht en de natuur gaan kijken of een wandeling maken. Verder in de route ligt er nog een 2e Burgruine, namelijk in het dorp Isenburg. Bij deze ruïne heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

 

Tot slot liggen er nog 2 musea op of vlak langs de route. Een speelgoedmuseum in Eddes en een dorpsmuseum in Niederbreitbach. Van beide is op dit moment onduidelijk of ze momenteel te bezoeken zijn.

 

Dag 4 naar huis

Helaas is het alweer gedaan en gaan we weer richting huis. Natuurlijk is er nog een rit om het weekend mee af te sluiten.

Net als tijdens de heen rit steken we de Rijn over met een veerpont. De route loopt globaal door hetzelfde gebied als de route van dag 1, maar wel grotendeels over andere wegen. 

De volledige route is 217 km, maar mocht je sneller naar huis willen kruist de route de A4 bij Langerwehe. Je kunt daar dan een oprit opzoeken om via de A4 naar huis te rijden.

Of je volgt de route tot in Echt vanwaar je naar huis rijdt. De route eindigt bij de McDonalds in Echt vlakbij de snelweg, maar je kunt natuurlijk ook iets eerder in Echt bij een van de terrasjes stoppen voor een drankje.

 

Mocht je een dagje willen wandelen, denk dan aan wandelschoenen, eten/drinken e.d.
Mocht je een dagje willen zwemmen, denk dan aan badkleding.

 

De routes

Routes  Garmin/GPX (zipbestand)

Tracks Garmin/GPX (zipbestand)

POI’s

 

Wat zijn POI’s en wat kun je er mee?

Klik hier voor meer info.

Mocht je dit icoontje rechts naast het linkadres zien, dan daar op klikken, google ziet deze pagina als onbeveiligd, maar je wordt dan doorgelinkt naar de goede pagina. Dit heeft te maken met de nieuwe regelgeving qua websites.

 

 

N.B. Zoals voor al onze weekenden en tochten, geldt ook hier:

We hebben ons best gedaan om mooie routes uit te zoeken en we rijden die grotendeels voor om eventuele problemen te onderkennen. Echter, het rijden van de routes is natuurlijk geheel op eigen risico! Iedereen is en blijft verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid!  Ga niet blind achter je voorganger aan, maar neem je eigen beslissingen. Indien je het niet veilig acht de route te voltooien of als je een bepaalde verkeerssituatie anders wilt oplossen dan je voorganger, dan heb jij de vrije keuze om dit te doen. Wij verplichten je niets. We vragen je om met gezond verstand aan onze routes deel te nemen.

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com
Frank Vork fta.vork(at)gmail.com
Gerry van Someren gerry.vansomeren(at)gmail.com