Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vakantieweek Kaizerwald – Tsjechie Kopiëren

29 augustus 2022 - 3 september 2022

Gegevens

Begin:
29 augustus 2022
Einde:
3 september 2022
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Resort Stein
Skalka u Chebu 10
350 02 Cheb, Tsjechië
+ Google Maps
Telefoon
+420 605 822 744
Bekijk de site van Locatie

Slavkovský les

 

(Duits: Kaiserwald) is een natuurreservaat en berggebied in Tsjechië. Het ligt grotendeels in de regio Karlsbad. Het gebied is meer dan 600 km² groot en heeft het karakter van een schiervlakte.

De hoogste heuvels in de Slavkovský les zijn de Lesný (938m) en Łysina (982m). Door het gebied stromen de Eger en een zijrivier daarvan, de Teplá. Het laagste punt van het gebied ligt in Karlsbad, aan de oever van de Ohře. Veel heuvels in deze regio zijn gevormd door vulkanische activiteit. Hierdoor is het ook niet verwonderlijk dat er veel warme en koude waterbronnen in het gebied liggen, waardoor er veel kuuroorden zijn. De belangrijkste hiervan zijn Karlsbad, Mariënbad en Františkovy Lázně.

 

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze link.

Voor al onze tochten en andere activiteiten geldt dat deelname geheel op eigen risico is. MC Spatlab faciliteert alleen de organisatie hiervan en aanvaardt dus geen enkele aansprakelijkheid.

 

Kosten per persoon (overnachting, ontbijt en avondeten).
Leden:
1 persoonskamer  320 euro
2 persoonskamer  300 euro

Introducees:
1 persoonskamer 350 euro
2 persoonskamer 380 euro

 

Beschrijvingen

01 Heenrit

Vandaag rijden we van Bad Bruckenau naar Hotel Resort Stein bij Cheb in Tsjechië. Het grootste deel van de route loopt door Duitsland over glooiende wegen in oostelijke richting. Bij Hranice rijden we dan uiteindelijk Tsjechië binnen. Nog heel even volhouden en we zijn bij ons hotel in Tsjechië.

Bekijk HIER de heenroute

02 Rondrit – Klinovec

Deze rondrit slingert over mooie wegen door de West-Bohemen. Mensen die in eerdere jaren ook mee zijn geweest naar Tsjechië, zullen bekende stukken tegenkomen. Hoe dan ook zal deze route je verrassen. Niet alleen landschappelijk is er veel te zien, ook cultuurhistorisch is er veel te beleven langs de route. Je kunt je benen strekken bij de Otto-mijn, in Klinovec, bij het kasteel van Nejsvětější Trojice en Popraviště Na Šibeničním Vrchu (historische executieplaats). Als dat nog niet genoeg is, dan kun je ook de spiraaltoren van Krasno beklimmen. Liefhebbers kunnen Karlsbad en eventueel een van haar vele wellness-oorden bezoeken.

Bekijk HIER de Klinovec route

03 Rondrit – zuid-oost

Deze rondrit brengt je door en langs indrukwekkende plekken in Tsjechië en Duitsland. De route zakt langs de Oostkant van de Tsjechisch-Duitse grens naar het Zuiden. Via Duitsland volg je strak de grenslijn en kom je weer terug naar het hotel. Met deze route bezoek je een aantal beschermde natuurgebieden. Allereerst die van Slavkovský les (een nationaal bos zelfs) en vervolgens Český les.

Bekijk HIER de Zuidoost route

04 Rondrit – Noord

De rondrit van vandaag vertrekt in noordelijke richting. Al heel snel komen we voorbij kasteel museum Seeberg. Bij het “rechtdoor” waypoint in de route kun je volgens Google maps de weg gewoon vervolgen, het routeprogramma heeft er een vreemd lusje ingelegd. Daarna duikt de route Duitsland in. Al gauw kom je in Landwüst waar een museum te vinden is en een bijzondere uitzichttoren. Om bij de uitzichttoren te komen moet je het laatste stukje even lopen. De volgende uitzichttoren, de Bismarckturm, vind je al in het volgende plaatsje op de route. In Zschorlau vind je een stuk industrieel erfgoed, Schindlers Blaufarbenwerk, opgericht rond 1650. Na dit laatste uitstapje rijd je weer Tsjechië in om dicht langs de grens de route richting hotel te vervolgen.

Bekijk HIER de Noord route

05 Rondrit – Zuid

Vandaag beginnen we in Duitsland met de rondrit. Al snel kom je in Waldsassen langs de basiliek die beroemd is om zijn skeletten in 18e eeuwse kleding. Wat verder zuidwaarts komen we langs het concentratiekamp en museum in Flossenburg. Even later zijn we weer terug in Tsjechië en doorkruisen we hetzelfde gebied dat we in de “zuid-oost” rit ook al hebben gezien. Uiteraard wel over andere wegen. Midden in dat gebied is er ook de mogelijk om het Boheminiun miniaturen park te bezoeken.

Bekijk HIER de Zuid route

06 Terugrit

Helaas is het alweer tijd om richting huis te gaan rijden. Je verlaat vrijwel direct Tsjechië om dat parallel aan de heenroute in westelijke richting te rijden. Deze route eindigt bij het ons welbekende hotel zur Muhle in Bad Bruckenau. Mocht je hier willen overnachten op de weg terug naar huis, dan raden we je aan dit zelf te regelen in het weekend voorafgaand aan het bezoek aan Tsjechië. Voor het 2e deel van de rit richting huis kun je natuurlijk de terugrit gebruiken van het Bad Bruckenau weekend.

Bekijk HIER de terugroute

 

Bezienswaardigheden

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek,vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in de diverse landen

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor het rijden in groepen in Duitsland te bekijken.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

De routes

Voor info kun je terecht bij  Jeroen Alink – jeroen.alink(at)gmail.com.

Routes GPX Garmin (zipbestand)

Tracks GPX Garmin (zipbestand)

 

 

Wat zijn POI’s en wat kun je er mee?

Klik hier voor meer info.

 

N.B. Zoals voor al onze weekenden en tochten, geldt ook hier:

We hebben ons best gedaan om mooie routes uit te zoeken en we rijden die grotendeels voor om eventuele problemen te onderkennen. Echter, het rijden van de routes is natuurlijk geheel op eigen risico! Iedereen is en blijft verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid!  Ga niet blind achter je voorganger aan, maar neem je eigen beslissingen. Indien je het niet veilig acht de route te voltooien of als je een bepaalde verkeerssituatie anders wilt oplossen dan je voorganger, dan heb jij de vrije keuze om dit te doen. Wij verplichten je niets. We vragen je om met gezond verstand aan onze routes deel te nemen.

 

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com
Frank Vork fta.vork(at)gmail.com
Gerry van Someren gerry.vansomeren(at)gmail.com