Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen – Wasserliesch – Luxemburg

3 juli 2020 - 6 juli 2020

Gegevens

Begin:
3 juli 2020
Einde:
6 juli 2020
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Waldhotel Albachmuhle
Wasserliesch, Duitsland + Google Maps
Telefoon
00496501 9495 0
Bekijk de site van Locatie

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze link.

 

Na een lange periode van onzekerheid, zij we erg blij dat we dit weekend door kunnen laten gaan. Binnen Europa zijn de meeste grenzen weer open, hotels, restaurants en terrassen zijn weer in bedrijf, dus niets staat ons in de weg om er een mooi weekend van te maken!

Wel zijn er natuurlijk diverse maatregelen nog van kracht, laten we deze ter harte nemen en onze verantwoordelijkheid nemen om eraan te voldoen en elkaar (en anderen) niet in gevaar te brengen!

 

Vertrek

Startlpunt is het ons bekende van der Valk hotel in Urmond. We bieden jullie daar een kopje koffie en vlaaipunt aan. Verzamelen om 09.00 uur. In principe op het buitenterras, tenzij het slecht weer is. Tijd om bij te kletsen, misschien nog een paar mededelingen van de ‘organisatie’ en de groepjes voor vertrek te vormen.

 

Kosten per persoon (overnachting, ontbijt en avondeten).

Leden: Een-persoonskamer:245  euro, Twee-persoonskamer: 210 euro   

Introducees: Een-persoonskamer: 270 euro, Twee-persoonskamer: 235 euro

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek,vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in de diverse landen

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor het rijden in groepen in Duitsland te bekijken.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

Hotel

Waldhotel Albachmühle ligt als een oase van rust en ontspanning in het beschermde natuurgebied Albachtal aan de poort van de Boven-Moezel in Wasserliesch. De ligging is het ideale uitgangspunt voor de vele wandelwegen van de regio, bijv. Moselsteig, en naar de fietsroutes aan de Moezel, Saar en Sauer.

Omdat het hotel niet ver van Trier, Saarburg, de lus van de Saar alsmede vlakbij de grenzen van Luxemburg en Frankrijk ligt, zijn er hier talrijke mogelijkheden voor uitstapjes.

 

De routes

We hebben uiteraard ons best gedaan om een stel mooie routes uit te zetten. We hebben voor de rondritten keuze uit drie hoofdroutes, in meerdere varianten. Helaas hebben we door de Corona maatregelen de routes niet voor kunnen rijden. Het is daarom goed mogelijk dat er nog wat ‘foutjes’ in zitten: geslotenverklaringen, grote wegwerkzaamheden, wegen die niet meer toegankelijk of zelfs helemaal ‘verdwenen’ zijn. We rekenen op de creativiteit en gezond verstand van de voorrijders om dit ter plekke op te lossen. En natuurlijk ook op het gezond verstand, begrip en geduld van iedereen als de routes niet helemaal lopen als met de computer gepland. Als er ergens overlegd of even wat langer gewacht moet worden, kies dan een veilige plaats uit, waar je andere weggebruikers het minste hindert.

 

Dag 1: heen

Als de groepjes elkaar gevonden hebben, geeft de voorrijder per groepje het sein voor vertrek en rijden we eerst een flink stuk over de A2 naar het zuiden.

We verlaten de A2 bij Gronsveld, nog voor de grens met België. We nemen dan een mooie route via Zuid-Limburg en de Voerstreek richting de Hoge Venen. Na dit mooie stukje België duiken we Duitsland in om de kronkelwegen in de Eifel op te zoeken. Via een stukje Luxemburg gaan wij bij de Moezel Duitsland weer in richting Wasserliesch waar ons hotel voor het weekend, Waldhotel Albachmühle, ligt.

Kaartje van de route: klik hier.

 

Rondrit 1: Luxemburg

Rondrit 1 is een grote ronde om Luxemburg heen. Vanaf het hotel gaan we een stukje langs de Moezel en steken die bij Grevenmacher over, Luxemburg in. We rijden door een fraai gebied in Luxemburg en komen langs het Müllerthal. Voor de Schiessentümpel (zie bij rondrit 3) moet je daar even van de route af. We rijden boven de stad Luxemburg langs richting Arlon (België) en passeren de kastelen van Ansembourg en Septfontaines.

 

 

        

Voor de geïnteresseerden is het Musée du Cycle vlakbij Arlon.  Via een lus in België rijden we Frankrijk binnen en rijden weer terug naar het oosten door dit noordelijke stuk Frankrijk. We passeren nog het fraaie middeleeuwse plaatsje Rodemack, wat nog volledig omsloten is door muren uit de 15e eeuw. Via een puntje Luxemburg en Duitsland keren we weer terug naar Wasserliesch. De langste variant van deze route is ongeveer 250 km lang (1b), er is ook een kortere variant van 215 km. We hebben ook een nog kortere variant gemaakt met een waypoint bij het Parc Industriel de Fond-de-Gras, een openlucht museum, dat een beeld geeft van dit gebied, dat met zijn vele ijzermijnen in de buurt, in vroeger dagen een belangrijk industrieel gebied was.

Kaartje van de route: klik hier.

 

Rondrit 2: Luxemburg – Eifel

Deze rit gaat richting het noorden van Luxemburg en via de Eifel weer terug. We steken vanaf vertrek bijna direct de Moezel over en rijden via Echternach naar Bollendorf langs de Our.

   


Echternach is een oud plaatsje met de Wolfschlucht
en een Romeinse villa. De Our blijven we ongeveer volgen tot onder Vianden en rijden langs de Sûre naar Esch-sur-Sûre, bovenlangs het stuwmeer met een mooi uitzicht. Onderweg passeren we nog het Chateau de Branebourg. Vandaar gaan we met een grote lus door het noorden van Luxemburg richting de Eifel. We passeren nog Holsthum met een

Romeinse villa en de Teufelsslucht, een 28 meter diepe rotsspleet met een interessant bezoekerscentrum. Een bezoekje waard. Vandaar tippen we even Trier aan en komen dan uiteindelijk komen we dan weer in Wasserliesch uit. De langste route van dit setje is 262 km, voor de doorrijders! De korte variant is een kleine 60 km korter: 206 km. De toeristische variant is flink ingekort (150 km) om ruimte te geven voor een bezoek aan Vianden, ook een mooi oud plaatsje (mét kasteel) aan het stuwmeer van de Our.

Kaartje van de route: klik hier.

 

Rondrit 3: Schengen route

Voor de 3e rondrit vertrekken we naar het zuiden richting Saarburg, bij Saarburg ligt een roofvogelpark dat op de heen-of terugreis van deze rit te bezoeken is. We zoeken dan via de bekende kronkelwegen bij Mettlach de rivier de Saar op. Vandaar gaat het westwaarts rit richting Schengen, bij het drielanden punt Duitsland/Frankrijk/Luxemburg. Een klein plaatsje maar in Europa zeer bekend om het EU verdrag dat daar getekend is. Via een grote lus door het oostelijk deel van Luxemburg waarbij we op de “top” langs de Schiessentümpel komen (mooie waterval, als je toeristische variant rijdt een bezoekje waard. Waypoint bij de parkeerplaats, vandaar is het nog wel een stukje lopen..) en het Müllerthal passeren, keren we weer naar het hotel terug. Onderweg passeren we nog o.a. de kastelen van Bourglinster en Beaufort. Aan het eind komen we nog in de buurt van Saarburg (zie boven). De lange route is wederom 262 km lang, de korte variant 180 km en de toeristische variant 167 km.

Kaartje van de route: klik hier.

 

Dag 4: terug

Helaas is het na een paar hopelijk mooie dagen alweer tijd om richting huis te gaan. Deze route van 225 km tot het eindpunt in Visé (Luik) loopt eerst een stuk door Duitsland. We rijden ongeveer evenwijdig aan de oostgrens van Luxemburg en pakken nog de bochtjes bij het noordelijkste puntje van Luxemburg onder Burg-Reuland mee. Daarna via de Ardennen, de Hoge Venen en de Voerstreek naar Visé. Bij het eindpunt zijn er nog locaties te vinden voor een laatste terrasje voordat echt het laatste stuk snelweg richting huis gereden wordt. Visé – Eindhoven is nog ca. 100 km.

Kaartje van de route: klik hier.

 

Mocht je een dagje willen wandelen, denk dan aan wandelschoenen, eten/drinken e.d.
Mocht je een dagje willen zwemmen, denk dan aan badkleding.

 

De routes

Routes  Garmin/GPX (zipbestand)

Tracks Garmin/GPX (zipbestand)

POI bestand voor Garmin toestellen

Routes TomTom  (zipbestand)

 

Wat zijn POI’s en wat kun je er mee?

Klik hier voor meer info.

Mocht je dit icoontje rechts naast het linkadres zien, dan daar op klikken, google ziet deze pagina als onbeveiligd, maar je wordt dan doorgelinkt naar de goede pagina. Dit heeft te maken met de nieuwe regelgeving qua websites.

 

 

N.B. Zoals voor al onze weekenden en tochten, geldt ook hier:

We hebben ons best gedaan om mooie routes uit te zoeken en we rijden die grotendeels voor om eventuele problemen te onderkennen. Echter, het rijden van de routes is natuurlijk geheel op eigen risico! Iedereen is en blijft verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid!  Ga niet blind achter je voorganger aan, maar neem je eigen beslissingen. Indien je het niet veilig acht de route te voltooien of als je een bepaalde verkeerssituatie anders wilt oplossen dan je voorganger, dan heb jij de vrije keuze om dit te doen. Wij verplichten je niets. We vragen je om met gezond verstand aan onze routes deel te nemen.

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com
Frank Vork fta.vork(at)gmail.com
Gerry van Someren gerry.vansomeren(at)gmail.com