Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen – Westerwald – Duitsland

8 juli 2022 - 11 juli 2022

Gegevens

Begin:
8 juli 2022
Einde:
11 juli 2022
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotelpark “Der Westerwald Treff”
In der Huth 1
57641 Oberlahr, Duitsland
+ Google Maps
Telefoon
0049 2685/87 265
Bekijk de site van Locatie

Het Westerwald

Het Westerwald is een prachtig gebergte in Duitsland. Het omvat het grensgebied van Nordrhein-Westfalen, Hessen en Rheinland-Pfalz en behoort daarmee geografisch tot de drie deelstaten. Meestal worden de vier rivieren Sieg in het noorden, Dill in het oosten, Lahn in het zuiden en Rijn in het westen gedefinieerd als buitengrenzen. Het Westerwald is zeer goed ontwikkeld en biedt een verscheidenheid aan culturele, historische, natuurlijke en sportieve hoogtepunten voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

 

Aanmelden

We verzamelen om 9.30 uur bij  van der Valk

Hotel Stein-Urmond
Mauritslaan 65
6129 EL Urmond

Ook dit jaar kun je de ochtend weer beginnen onder het genot van een stevig stuk vlaai met een kop koffie en uiteraard bijpraten met oude bekenden en nieuwe gezichten.

Voor al onze tochten en andere activiteiten geldt dat deelname geheel op eigen risico is. MC Spatlab faciliteert alleen de organisatie hiervan en aanvaardt dus geen enkele aansprakelijkheid.

 

Kosten per persoon (welness,  overnachting, ontbijt en avondeten). Verdere drank zelf betalen.


Leden:
1 persoonskamer  270 euro
2 persoonskamer   240 euro

Introducees:
1 persoonskamer  295 euro
2 persoonskamer  265 euro

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek, vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in de diverse landen

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor het rijden in groepen in Duitsland te bekijken.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

Introductie

Dag 1 Heenrit

Langzamerhand wordt het Van der Valk Hotel Stein-Urmond een traditionele verzamelplaats voor de Spatlab-weekenden. Ook dit keer verzamelen we hier weer, om vol energie te beginnen aan de heenrit naar het Westerwald.

Vlak voor Eschweiler verlaten we de snelweg om van daaruit over kronkelige wegen naar Simonskall te rijden. Hier kun je eventueel pauzeren, voordat je de route verder rijdt door het Nationalpark Eifel. Steeds verder Oostwaarts rij je uiteindelijk tegen de Rijn aan. Na de veerpont kun je nog tanken bij het laatste tankstation op de route. Het laatste stuk klimt over de heuvels van het Siebengebirge naar het hotel in Oberlahr.

Klik HIER voor het kaartje

Dag 2 Rondrit 1

Vandaag verken je de wegen in het Siebengebirge en het Zuidelijke deel van het Westerwald. Onderweg zijn een aantal leuke stops gemarkeerd. Denk bijvoorbeeld aan het motorrad-museum in Wirzenborn, Burgruine Grenzau en Isenburg. Tevens een klein verstopt pareltje langs de route: Maisels Fischteich, waar je heerlijk kunt pauzeren, verstopt in de vallei.

Klik HIER voor het kaartje

 

Dag 3 Rondrit 2

Met de tweede rondrit gaan we richting het Noorden van het Westerwald. Daar waar rondrit 1 iets meer doorgaande wegen heeft, kom je met rondrit 2 ook op wat kleinere avontuurlijke weggetjes. Maar deze brengen je dan ook naar bijzondere plekken. De BMW-liefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen in het BMW Motorrad-museum in Steinebach; natuurliefhebbers kunnen de boomtoppen beklimmen in het Panarbora Naturerlebnispark net ten Zuiden van Waldbrol.

Klik HIER voor het kaartje

 

Dag 4 Terugrit

Het zal je niet verrassen: de terugrit gaat Oostwaarts, met een veerpont over de Rijn. Dit keer rijden we boven langs het gebied van de Ahr, om zo de herstelwerkzaamheden in dit gebied zo veel mogelijk te vermijden. Via boomgaarden kom je uiteindelijk weer in beken gebied uit, in de Eifel. Diegenen, die maar geen afscheid kunnen nemen van het weekend, kunnen nog een extra ronde haarspeldbochten rijden rondom de Urftstausee en de Rurtalsperre. Na de Eifel kun je eventueel nog pauzeren bij Indemann, het uitzichtpunt op de enorme groeve. Uiteindelijk eindigt de rit, via het meest Westelijke punt van Duitsland, bij Cafe Huizinga in Susteren. Hier kun je nog even pauzeren, voordat het laatste stuk snelweg richting huis.

Klik HIER voor het kaartje

 

Moht je een dagje willen zwemmen, denk dan aan badkleding.

 

De routes

Routes – zipbestand

Tracks – zipbestand

POI’s

Wat zijn POI’s en wat kun je er mee?

Klik hier voor meer info.

Mocht je dit icoontje rechts naast het linkadres zien, dan daar op klikken, google ziet deze pagina als onbeveiligd, maar je wordt dan doorgelinkt naar de goede pagina. Dit heeft te maken met de nieuwe regelgeving qua websites.

 

 

N.B. Zoals voor al onze weekenden en tochten, geldt ook hier:

We hebben ons best gedaan om mooie routes uit te zoeken en we rijden die grotendeels voor om eventuele problemen te onderkennen. Echter, het rijden van de routes is natuurlijk geheel op eigen risico! Iedereen is en blijft verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid!  Ga niet blind achter je voorganger aan, maar neem je eigen beslissingen. Indien je het niet veilig acht de route te voltooien of als je een bepaalde verkeerssituatie anders wilt oplossen dan je voorganger, dan heb jij de vrije keuze om dit te doen. Wij verplichten je niets. We vragen je om met gezond verstand aan onze routes deel te nemen.

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com
Frank Vork fta.vork(at)gmail.com
Gerry van Someren gerry.vansomeren(at)gmail.com