Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen Bad Bruckenau – Duitsland

1 september 2017 - 4 september 2017

Gegevens

Begin:
1 september 2017
Einde:
4 september 2017
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel zur Muehle
Ernst-Putz-Str. 17
Bad Brückenau, 97769 Duitsland
+ Google Maps
Telefoon
+49 09741/9161-0
Bekijk de site van Locatie

Aanmelden kan via deze link.

 

Vertrekpunt

We verzamelen om 8.30 uur bij Wegrestaurant Heijerhoeve, Columbusweg 53, 5928 LA VENLO.

Ook dit jaar kun je de ochtend weer beginnen onder het genot van een stevig stuk vlaai met een kop koffie en uiteraard bijpraten met oude bekenden en nieuwe gezichten.
Er ligt een inschrijflijst klaar bij de kassa, deze kun je aftekenen nadat je koffie/thee en vlaai heb uitgekozen.

Voor al onze tochten en andere activiteiten geldt dat deelname geheel op eigen risico is. MC Spatlab faciliteert alleen de organisatie hiervan en aanvaardt dus geen enkele aansprakelijkheid.

Poster

Wil je ook anderen interesseren voor deze toertocht, hang dan onze poster op. Je kunt hem  hier downloaden.

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden  via deze link .

 

Kosten

Leden: Een-persoonskamer: 210 euro, Twee-persoonskamer: 185 euro

Introducees: Een-persoonskamer: 235 euro, Twee-persoonskamer: 210 euro

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek,vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in Duitsland

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor motorrijders in Duitsland te bekijken.

 

Daginformatie

Dag 1 – Heenroute

Na de koffie met vlaai bij wegrestaurant Heierhoeve bij Venlo vertrekken we voor het eerste stuk over de snelweg. Na deze eerste 166 km van het weekend rijden we eerst langs de Listertalsperre en de Biggetalsperre voordat we het naturpark Sauerland-Rothaargebirge doorkruisen. In dit gebied vind je ook de lunchtip voor vandaag: Zur Hahnenquelle.

Na de lunch gaat de route over vlot te rijden wegen naar ons hotel in Bad Bruckenau. Onderweg kom je nog langs Falltorhaus Schotten Mototreff, waar je koffie kunt drinken.

Overigens is het op de B-wegen opletten met de snelheid, er staan nogal wat flitspalen!

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 2 – Route 1 (rondrit) – Beerberg

De rit naar de Beerberg is er in 2 lengtes. Te weten een lange rit van 292 km en een iets langere versie van 324 km. Gezien de wegen in dit gebied zijn deze ritten prima te doen op 1 dag. De route loopt voornamelijk over vlot te rijden wegen in een prachtige glooiende en groene omgeving. Onderweg is het genieten van bos afgewisseld met weidse uitzichten. Wie goed oplet kan nog her en der zien waar de grens tussen voormalig oost- en west- Duitsland heeft gelegen. Als je meer wil weten over deze voormalige grens, kun je een stop inlassen bij Gedenkstatte en Grenzmuseum Point Alpha.

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 3 – Route 2 (rondrit) – Kreuzberg

Ook vandaag is er weer een keuze in lengtes: 169 km, 228 km of 272 km. De routes lopen wederom door een prachtig glooiend en groen gebied.

‘S middags met nog ongeveer een uur te rijden naar het hotel kom je bij Kloster Kreuzberg. Hier kun je de motor (betaald) parkeren en de wandeling naar het klooster maken. Bij het klooster kun je nog wat drinken of even rondkijken of zelfs nog verder naar de top van de Kreuzberg lopen.

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 4 – Terugroute

Helaas is het weekend alweer voorbij en is het tijd om richting huis te rijden. Deze route loopt net zoals de heenroute over vlot rijdende wegen. Bij Neuhof ligt er nog een aparte berg: “Monte Kali”. Deze berg is het afval van de kalimijn die bij Neuhof ligt.

Vlak voor het eind van de route doorkruisen we nogmaals naturpark Sauerland-Rothaargebirge. Bij Freienohl is de route echt op en blijft het laatste stuk naar huis over.

Klik hier om de route te zien.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

Routes uitwisselen op basis van tracks

Onze werkwijze  (en in de praktijk uitgetest) om het handmatig herberekenen van GPS routes een stuk sneller en eenvoudiger te doen.

De beschrijving hoe je dit op een gemakkelijke manier kunt doen, vind je hier !!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

De routes

Voor info kun je terecht bij Jeroen Alink – jeroen.alink(at)gmail.com.

Routes Garmin/GPX (zipbestand)

Tracks Garmin/GPX (zipbestand)

Routes TomTom oude generatie (zipbestand)

 


Omschrijving van ons hotel

From the mill to a 3 star Hotel

The hotel “zur Mühle” exist since three decades, it was created from a grain mill. The old water wheel is still working in the hotel garden. the old mill, also called “Zellhahnsmühle” has been closed in 1972 and was reopend as a Hotel – Garni with 20 beds. In 1984, the Hotel expanded into a hotel with restaurant and cafe. The bed capacity grew up to 60 beds. a further extension in the year 2000 increased the capacity by 10 beds.

The 10.000 m² hotel park is in every season a place of rest for all friends of nature.Around the pond and the mill stream you find an extraordinary variety of animals.

The patient observer discoveres here between the ducks also kingfishers, dippers, herons and at night the beavers.
Next to the hotelpark you find the Georgi-Kurpark. From here you get to the ten different hiking trails around Brückenau. Not only after a long hike, the kneipp, right next ot the hotel is refreshing.
The Rhön-Sinntal bike path is nearby.

 

De omgeving van het hotel

Cultuur

Voor jong en oud

Motorrijden

 

The Rhön is known as the land of the open and distance and for  his beautiful landscape, but you can also find an anexpected varietys of combinations of corners to offer.
Treelees hilltops, bogs and lush vegetation in the valleys gives the Rhön its own charm and makes it a very popular motorcycle region.

altalt

Wandelen

Fietsen


De kaart van Beieren

De reisgids helpt je bij de belangrijkste vragen voor en tijdens je reis naar en door Beieren. Wij bieden je vooral veel praktische informatie over de heenreis, weer en verkeer, maar ook over het gebied zelf en de mensen.

Overweldigende natuur, een indrukwekkend cultureel erfgoed, levendige tradities en hartelijke mensen maken de zuidelijkste en grootste deelstaat van Duitsland tot een unieke streek. Diepgewortelde oorspronkelijkheid kenmerkt de pittoreske dorpjes, de middeleeuwse residentiesteden en de Beierse hoofdstad München. Van operafestivals tot Oktoberfeest, van traditionele Beierse broodmaaltijd in de biertuin tot verwenmenu in een sterrenrestaurant of van overgeleverde tradities tot bruisende lifestyle, de Beierse manier van leven is er een van genieten op alle fronten.

De hemel boven Beieren is als de Beierse vlag, meestal wit-blauw. Zelfs wanneer het in de rest van Duitsland regent, schijnt in Beieren de zon. Verantwoordelijk voor dit mooie weer is de föhn, een valwind uit de Alpen die de donkere wolken eenvoudig wegblaast. Maar dit zuidelijke stukje Duitsland is niet alleen verwend door de zon. Ook Moeder Natuur heeft een handje geholpen en de streek royaal bedeeld met een rijke verscheidenheid aan landschappen die uniek is in Europa. Idyllische rivieren en kristalheldere meren geven de dalen hun vorm.

Toeristische routes in Beieren

Er zijn in Beieren talloze toeristische routes, de Ferienstraßen, uitgezet over het tracé van historische wegen die al in vroeger eeuwen als handelswegen en heerbanen in gebruik waren. Hieronder hebben wij een keuze gemaakt uit de aantrekkelijkste en populairste toeristische routes in Beieren.

Baviera unica

Beieren is een land van superlatieven. Dit is slechts een selectie van indrukwekkende, verbazingwekkende en soms zelfs nieuwsgierig platen gemaakt in de deelstaat Beieren of door zijn volk.

Evenementen

Vakantie in Beieren

Volg onze vakantie-inspiratie: Beieren biedt de perfecte setting om je even helemaal los te maken van het leven van alledag. Beleef het gevoel van totale ontspanning in een van de vele moderne wellnessresorts. Of doe nieuwe energie op tijdens lange wandelingen door de ongerepte natuur. Gezinnen met kinderen zijn in goede handen bij onze Kinderland-gastheren en -vrouwen. En cultuur- en shoppingliefhebbers komen volop aan hun trekken in de mooie Beierse steden. Beieren is een spannende bestemming. In elke tijd van het jaar. Kom en beleef het zelf!