Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

4 dagen Lutzenrath – Duitland

26 augustus 2016 - 29 augustus 2016

Gegevens

Begin:
26 augustus 2016
Einde:
29 augustus 2016
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Maas
Trierer Str. 30
Lutzenrath, 56826 Duitsland
+ Google Maps
Telefoon
+49 (0) 2677 / 9363-0
Bekijk de site van Locatie

Op veler verzoek hebben we deze 4 dagen gepland in de Vuureifel, waar we gaan genieten van de omgeving waar de wegen aangelegd lijken te zijn voor motorrijders, maar waar we ons op de zondagavond ook gaan storten in het feestgedruis tijdens de opening van de wijnfeesten in Cochem.

Vertrekpunt

We verzamelen  om 9.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afrit 39 Nederweert en afrit 40 Kelpen.

Ook dit jaar kun je de ochtend weer beginnen onder het genot van een stevig stuk vlaai met een kop koffie en uiteraard bijpraten met oude bekenden en nieuwe gezichten.

Er ligt een inschrijflijst klaar bij de kassa, deze kun je aftekenen nadat je koffie/thee en vlaai heb uitgekozen.

 

Poster

Wil je ook anderen interesseren voor deze toertocht, hang dan onze poster op. Je kunt hem  hier downloaden.

 

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze link.

 

Kosten

Leden: Een-persoonskamer: 225 euro, Twee-persoonskamer: 195 euro

Introducees: Een-persoonskamer: 250 euro, Twee-persoonskamer: 225 euro

Dit is inclusief de bus naar Cochem

DSC_0583

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek,vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.


Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in Duitsland

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor motorrijders in Duitsland te bekijken.

 


DagInformatie

 

Dit jaar weer een bekende locatie: hotel Maas in Lutzerath. We hebben ons best gedaan om weer een aantal leuke routes uit te zetten. Natuurlijk is dit voor ons een (over)bekend gebied, dus we zullen veel bekende stukken tegenkomen.

 

 

Dag 1 -Heenroute

Na het bekende stuk snelweg naar Maastricht gaan we vooraan in Maastricht al links af, door het zuiden van Limburg richting Aken. Daarna via Einruhr en Schleiden naar de Vulkan-Eifel met de bekende “Maaren”. Dan is het nog maar een kort stukje (in rechte lijn…. 😉 ) naar Lutzerath. De route is vanaf Maastricht 191 km, dus hopelijk hebben we nog wat tijd om op het terras een drankje te drinken.

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 2 – Idarroute

Deze route hebben we uitgezet richting Idar-Oberstein, een heel stuk zuidelijk van Lutzerath. De route loopt eerst pal zuid  naar de Moezel, die we bij Piesport oversteken. De korte route (169 km) loopt dan oostelijk, om Idar Oberstein heeen, en dan weer noordelijk, via Sulzbach en Rohren naar de Moezel bij Bullay. Het laatste stuk, terug naar Lutzerath is weer voor de bochtenliefhebbers. De lange en extra lange routes, 218 en 256 km lang, maken wat extra lusjes, o.a. via Traben-Trarbach en Enkirch en komen dan via de andere kant Lutzerath weer binnen.

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 3 – Vulkaan Eifelroute

De route van deze dag is een rondje rondom de Vulkaan Eifel en loopt ondermeer langs Wallenborn (met de geiser “der Brubbel”), Gerolstein, de Nürburgring (we laten de drukke plaats Adenau links liggen) en Kaisersesch. Traditiegetrouw hebben we ook hiervan een gewone (185 km), lange (215 km) en extra lange variant gemaakt (230 km) gemaakt. De route hebben we niet kunnen voorrijden, maar de route is gemaakt uit bekende stukken, dus we vertrouwen erop dat deze goed te rijden is.

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 4 -Terugroute

De route terug gaat iets noordelijker dan de heenroute via Adenau, Heimbach en Simonskall richting Aken. De route eindigt in principe in Brand vlak voor de snelweg (A44), met nog een mogelijkheid om te tanken. Voor de liefhebbers is er nog een stukje door Zuid-Limburg aangeplakt, na de snelweg rond Aken via Vaals en Hulsberg tot aan Beek

Klik hier om de route te zien.

 

DSC02046

Zondagavond

In het laatste weekend van augustus viert Cochem het lands-en wijn festival, wat als het  grootste en mooiste van de Moezel bekend staat. Op de promenade langs de Moezel en ook op de markt wordt dit uitgebreid gevierd. De talrijke wijnkraampjes kan de Riesling-wijnen en mousserende Riesling sekt worden geproefd. Veel bands bieden eersteklas entertainment .

En natuurlijk ook het fysieke welzijn komt niets te kort. Hoogtepunt is zondag. 14:00, dan start de grote optocht die door de straten en steegjes van het centrum gaat,  dan  weer om 22:00:  het grote geweldige spektaculaire vuurwerk wat afgeschoten wordt vanaf het kasteel, de brug, het water en de overkant van de Moezel.

P1040273

Klik hier om het programma van de wijnfeesten te bekijken.

De bus vertrekt vanaf het hotel om 20.00 uur en komt ons weer ophalen in Cochem tussen 12.00 en 1.00 uur. (avondeten om 18.00 uur), tijd wordt nog bekend gemaakt.

 

De routes zijn te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

Routes uitwisselen op basis van tracks

Onze werkwijze  (en in de praktijk uitgetest) om het handmatig herberekenen van GPS routes een stuk sneller en eenvoudiger te doen.

De beschrijving hoe je dit op een gemakkelijke manier kunt doen, vind je hier !!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

De routes

Voor info kun je terecht bij Frank Vork, ftavork(at)gmail.com.

Routes voor ieder wat wils.

 

Heen en terugroute en routes over glooiende relaxte wegen (te zien op de routeskaartjes)

gemaakt door Frank Vork

Routes Garmin (zipbestand) 

Routes TomTom (zipbestand) 

 

Routes met korter bochtenwerk (geen routekaartjes)

Routes Garmin (zipbestand)  gemaakt door Willam de Groot

Routes Garmin (zipbestand) gemaakt door Leonor Orben

 


Omschrijving van ons hotel

 

Ons verblijf

We zijn te gast bij Hotel “Maas” in Lutzenrath, een kleine plaats gelegen tussen de Maaren en de Moezel.

Stefan Maas is de eigenaar van dit familiehotel.
Hotel Maas ligt midden in de schilderachtige Vulkaneifel en biedt alles, wat er tegenwoordig word verwacht van een goed hotel.
Of het nu gaat om wellness of een uitstekend restaurant. Voorop staat dat iedereen er zich thuis voelt.
In deze omgeving kun je: wandelen, fietsen en motorrijden of gewoon ontspannen.
Vanwege de ontzettend mooie routes wordt de Eifel elk jaar weer door heel veel motorrijders uit heel Europa bezocht.

We kunnen ontbijten om 8.30 uur en het avondeten zo rond de klok van 19.00 uur.Het adres:

 • Trierer Str. 30
 • 56826 Lutzerath
 • Tel: +49 (0) 2677 / 9363-0
 • service (at) hotel-maas.de
 • Hotel-Restaurant Maas

Omschrijving van de omgeving

Vulkanland Eifel

De Eifel is het jongste vulkaangebied van Duitsland.
Nergens in Duitsland vindt men zo vele mineraalbronnen en vulkanen. Rond 10.000 jaar geleden waren deze vulkanen nog aktief. Vandaag getuigen 240 vulkaankegel en –stompen, rond 60 maren, lavastromen, bronnen, rode zandsteen en tropische riffen van de ontroerde aardgeschiedenis van deze landstreek.
De indrukwekkendste getuigenissen van de vulkanische activiteiten zijn de met water gevulde maren. Het Laacher meer is 13.000 jaren geleden door de grootste Midden-Europese vulkaanuitbarsting onstaan.
Het vurige verleden van de Eifel wordt in talrijke informatiecentrums, musea en mijnbouwwerkengepresenteerd.
 Der Rursee

De Eifel is het oostelijke deel van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België, in de Oostkantons. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Het hoogste punt is deHohe Acht met 747 meter.

grubenfeld_Quelle Vulkanpark2

In het Tertiair was er in de Eifel sterke vulkanische activiteit. Daarnaar verwijst ook de naam Vulkaan-Eifel in het zuidoostelijke deel. De kraters die ontstaan zijn door explosies van vulkanische gassen hebben zich gevuld met grondwater en worden Maare genoemd. De laatste uitbarstingen vonden 10.000 jaar geleden plaats. Onderzoek wijst uit dat dit gebied nog steeds geologisch actief is: het gehele Eifelgebied stijgt 1 à 2 millimeter per jaar. In het verleden kwamen ook al inactieve fases voor van 10.000 à 20.000 jaar, wat suggereert dat toekomstige uitbarstingen nog mogelijk zijn.

 

In de Eifel zijn verscheidene ketens te onderscheiden:

 • Het noordelijkste gedeelte noemt men de Nordeifel, dat in België aansluit op de Hoge Venen;
 • Ten zuiden daarvan vindt men het Ahrgebirge, dit gedeelte bevindt zich benoorden de Ahr in het district Ahrweiler;
 • Bezuiden de Ahr bevindt zich de Hohe Eifel (of Hocheifel), waarvan de Hohe Acht (747 m) het hoogste punt is, en tevens het hoogste punt van het hele Eifelgebied;
 • In het westen, tegen de Belgische grens, zijn de heuvels bekend als Schneifel, een onderdeel van het bredere gebied van de Sneeuweifel met toppen die reiken tot 698 meter;
 • Ten zuiden van de Hohe Eifel ligt de Vulkaan-Eifel, een vulkanisch gebied met veel kratermeren (Maare).
 • Het zuidelijke gedeelte van de Eifel is minder hoog. Het gebied wordt doorsneden door verscheidene stromen die in zuidelijke richting stromen en uitmonden in deMoezel. De grootste van deze rivieren is de Kyll; de heuvels rond deze rivier zijn bekend als het Kyllwald;
 • In het zuiden eindigt de Eifel in de Voreifel.

In het midden van de afbeelding de grensoverschrijdende hooglanden van de Ardennen en de Eifel, beperkt door Maas, Semois, Moezel, Rijn

 

In het noorden van de Eifel bevinden zich enige grote stuwmeren. Het grootste daarvan is het stuwmeer in de Roer dat is ontstaan door de bouw van de Roerdaldam. De stuwmeren zijn geïntegreerd in de natuurlijke omgeving en hebben toeristische aantrekkingskracht.

 

In de Eifel ligt ook de Nürburgring, een bekend autocircuit voor onder andere Formule 1-races. Sinds 2004 is een deel van het noorden van de Eifel het Nationaal Park Eifel geworden. Dit Nationale Park valt in zijn geheel binnen het Duits-Belgische natuurpark Hoge Venen-Eifel. Een ander deel van de Eifel valt binnen het natuurparkZuid-Eifel.

Wat is er allemaal te doen?

 

Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven.

 

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban@gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink@gmail.com
Frank Vork fta.vork@gmail.com
Mark van Veghel mark.van.veghel@chello.nl
Gerry van Someren gerry.vansomeren@gmail.com