Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen Ardennen – Belgie

1 juli 2016 - 4 juli 2016

Gegevens

Begin:
1 juli 2016
Einde:
4 juli 2016
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Castel les Sorbiers
Rue des Sorbiers 241,
5543 HEER (Hastière), België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Dicht bij de Ardennen, tussen Givet en Dinant, in de vallei van de Bovenloop van de Maas (Haute-Meuse), tussen oude vestingen en kastelen, schuilt Castel Les Sorbiers…

Een heel nieuw gebied: de Belgische Ardennen, tegen de Franse grens.

 Klik hier voor de impressievideo.

Vertrekpunten 

We verzamelen  om 9.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afrit 39 Nederweert en Pommerloch 2015 030 afrit 40 Kelpen.

 

Ook dit jaar kun je de ochtend weer beginnen onder het genot van een stevig stuk vlaai met een kop koffie en uiteraard bijpraten met oude bekenden en nieuwe gezichten.

Er ligt een inschrijflijst klaar bij de kassa, deze kun je aftekenen nadat je koffie/thee en vlaai heb uitgekozen.

 

 

 

Poster

Wil je ook anderen interesseren voor deze toertocht, hang dan onze poster op. Je kunt hem  hier downloaden.

Pommerloch 2015 040

 

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze link.

 

 

Kosten

Leden: Een-persoonskamer: 225 euro, Twee-persoonskamer: 195 euro

Introducees: Een-persoonskamer: 250 euro, Twee-persoonskamer: 225 euro

 

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek,vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.


Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in Duitsland

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor motorrijders in Duitsland te bekijken.

 


Daginformatie

 

Dag 1 -Heenroute

Nadat we uitgebreid bij hebben kunnen praten onder het genot van een kopje koffie bij AC Restaurant de Roevenpeel, vertrekken we richting het Zuiden. Bij Visé gaan we de snelweg af en al meteen doemen de eerste haarspeldbochten op. We rijden door bekende plaatsen zoals Pepinster en La Roche-en-Ardenne, waar we ook de eerste serieuze “bergpas” gaan bedwingen (Col d’Haussire op 495 meter). Bij Masbourg splitst de route zich op in de korte en lange routes. Voor de echte enthousiastelingen hebben we nog een extra lange route (XXL).

 

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 2 – Route 1 (rondrit)

Vandaag is de Meuse onze routegids. De rivier leidt ons Frankrijk in waar we de rivier blijven volgen tot aan Bouillon (Belgie). Onderweg naar Bouillon kom je verschillende mooie terrasjes tegen om te lunchen. Tijd om rustig bij te komen van de lunch is er niet… na Bouillon komen we alweer een volgende col tegen. Bij Vresse-sur-Semois kruisen we de route… let op dat je de juiste kant opgaat, anders rij je een deel van de route nogmaals J

De route van vandaag kenmerkt zich door heerlijke goed geasfalteerde wegen, waar je je prima kunt vermaken en goed kunt doorrijden.

 

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 3 – Route 2 (rondrit)

Vandaag is een dag voor de cultuurliefhebber. We komen langs de Abdij van Maredsous, bekend van het lekkere bier, Chateau de Walzin, Les ruines de Montaigle, Chateau de Merlemont… en je kunt ook pootjebaden bij de 3 meren van Cerfontaine. Tevens vindt je hier verschillende restaurantjes in de regio. We raden je aan om bij de abdij van Maredsous een vroege pauze in te lassen, omdat Cerfontaine van daaruit nog een stuk rijden is.

Deze route was de reden die voorrijden rechtvaardigt. Het zal je niet ontgaan zijn dat het routebestand een allroad variant bevat. Dit was de originele route die we hebben voorgereden. Met enige regelmaat kwamen we onverharde paden tegen. Het uiteindelijke routebestand bevat nu 2 verharde routes en 1 allroad route voor degene die zich eraan wil wagen (op eigen risico).

Deze route is technisch iets uitdagender dan rondrit 1. Vandaag rijden we meer over kleinere weggetjes, die ons soms langs verrassende plekjes brengen.

 

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 4 – Terugroute

We hebben 2 routes in de aanbieding. De eerste route (die wij ook voorgereden hebben), leidt je via de Beiaardrots in Dinant, verschillende kastelen en kloosters naar Valkenswaard. Je rijdt tot aan Valkenswaard over binnendoorwegen. De snelweg zul je niet zien met deze route (hooguit op afstand). Het is een mooie route (zeker de eerste helft), maar wel een met weinig pauzemogelijkheden. Daarom raden we je aan om ook hier een vroege stop in te lassen zolang het nog kan, de eerstvolgende lunchmogelijkheid is pas bij Bistro het Vinne.

Voor de mensen, die liever niet door het relatief drukkere deel van Belgie willen rijden, hebben we ook een route langs de oostkant van de Ardennen. Deze route hebben we helaas niet voor kunnen rijden, maar belooft mooie kronkelwegen langs Marche-en-Famenne, Durbuy en Sprimont. De route eindigt bij Maastricht, waar je de weg naar huis via de snelweg kunt vervolgen.

 

Klik hier om de route te zien.

Voor de alternatieve terugroute klik hier.

 

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

 

Routes uitwisselen op basis van tracks

Onze werkwijze  (en in de praktijk uitgetest) om het handmatig herberekenen van GPS routes een stuk sneller en eenvoudiger te doen.

De beschrijving hoe je dit op een gemakkelijke manier kunt doen, vind je hier !!

 

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

 

De routes

Voor info kun je terecht bij Leonor Orban, leonor.orban(at)gmail.com.

Routes Garmin (zipbestand)

Routes TomTom (zipbestand)

 


Omschrijving van ons hotel

 

Ons verblijf

Dicht bij de Ardennen, tussen Givet en Dinant, in de vallei van de Bovenloop van de Maas (Haute-Meuse), tussen oude vestingen en kastelen, schuilt Castel Les Sorbiers…

Ideaal gelegen voor het logeren in de Ardense regio van Dinant en Hastière, niet ver weg van de Lessevallei (Afvaart van de Lesse in Houyet, Anseremme of Gendron) met zijn attracties en bezienswaardigheden zoals Han-sur-Lesse,Mettet, Givet, Charleville, CNPE van Chooz of het Kasteel van Freyr …. Ideaal vertrekpunt voor individuelen, families of groepen die de Bovenloop van de Maas wensen te bezoeken en ontdekken. Eender welke weersverwachting, de verschillende aan te raden bezoeken zijn zowel mogelijk in de lente als in elk ander seizoen. Zomer, herfst of winter … elk jaargetijde heeft zijn charmes, geuren en kleuren. Brouwerijen (Caracole in Falmignoul , du Bocq in Purnode of Super des Fagnes in Marienbourg), Kastelen (Vêves in Celles, Freyr in Waulsort, Lavaux-St-Anne, Hierges in de Franse Ardennen, …) museum … tientallen attracties bevinden zich in een beperkte omtrek.hotel

Hastière biedt u verscheidene wandelmogelijkheden, geleide wandelingen en eveneens Nordic Walking. Liefhebbers van Mountainbike of wielertoeristen zullen ook verwend worden … We zijn een fiestvriendelijk logie. Onze hotel zit vlakbij de “la Voie Verte” (fietspad van Givet naar Charleville-Mezières) of de Ravel 2 (van Hoegaarden tot Marienbourg).

De receptie van Castel Les Sorbiers biedt u de NGI kaarten met aangeduide wandelroutes en fietscircuits te koop aan.

In het Castel bevattende de bar/taverne, het restaurant en de vergaderzalen, beschikken we tevens over 8 kamers. Het Paviljoen bevat 22 kamers over 3 verdiepingen (geen lift). Weeldering groen zijn het prachtige park en de Franse tuin, met zijn aanlegkade voor boten (mogelijkheid voor groepen om boottochten op de Maas te reserveren, naar Dinant, Namen, via Hastière-sur-Meuse of Freyr).

We kunnen ontbijten om 8.30 uur en het avondeten zo rond de klok van 19.00 uur.

Het adres

  • Adres: rue des Sorbiers 241, 5543 HEER (Hastière)
    Tel.: 082/64.31.11
    Fax: 082/64.31.99
    Email: info@castellessorbiers.be

 

Omschrijving van de omgeving

Hastière is een gemeente in de provincie Namen, waartoe een 14-tal deelgemeenten behoren. De gemeente telt 5.000 inwoners en behoort daarmee tot de kleinere dorpen van de provincie Namen. Hastière heeft een bekende bezienswaardigheid op loopafstand en dat is het Kasteel van Freyr. Ieder jaar bezoeken vele duizenden mensen dit schitterende eeuwenoude kasteel dat prachtig is gelegen aan de rivier de Maas. In Hastière zelf kunt u een mooie kerk bewonderen, de Abdijkerk van Sint-Hadelinus uit de 11de eeuw. Ook het Gemeentehuis van Hastière is de moeite waard. Een andere attractie zijn de Grotten van Han. Wie het bij de Grot van Han te druk vindt, kan kiezen voor de veel minder bekende Grottes du Port d’Arcole, een grottenstelsel dat bij Hastière ligt.

hastiere

 

Wandelen

Klik hier voor info.

 

Fietsen

Klik hier voor info.

 

Motorrijden

Klik hier voor info.

 

Points of interest

Klik hier voor info

 

 

Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven.

 

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban@gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink@gmail.com
Frank Vork fta.vork@gmail.com
Mark van Veghel mark.van.veghel@chello.nl
Gerry van Someren gerry.vansomeren@gmail.com