Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week Allgau – Duitsland

31 augustus 2015 - 5 september 2015

Gegevens

Begin:
31 augustus 2015
Einde:
5 september 2015
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Drei Tannen
Geist 21
Tannheim, 6675
+ Google Maps
Telefoon
0043/5675/62 61
Bekijk de site van Locatie

Startpunt is Hotel 3 Tannen in Tannheim, dit ligt net over de grens in Oostenrijk.

Voor degenen die ook deelnemen aan de 4 dagen in Duitsland – Hotel Maas – Lutzenrath, deze groep vertrekt  op de maandag 31 augustus direct  richting Allgau.

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze week aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze  link.

klooster ettal

 

Kosten

Leden: Een-persoonskamer:  400 euro, Twee-persoonskamer:  300 euro

Introducees: Een-persoonskamer: 440 euro, Twee-persoonskamer:  340 euro

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek, vind je hier, voor de huisregels kun je hier terecht.


Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in Duitsland

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor motorrijders in Duitsland te bekijken.

 


DagInformatie

 

Klik hier om de routebeschrijvingen te bekijken.

 

Heenreis

Nadat iedereen hopelijk een beetje uitgerust is na het avondje in Cochem, is het zaak om een  op tijd te vertrekken, (ontbijt 08:00 uur, vertrek 09:00 uur) want we hebben een lange dag voor de boeg! Als iedereen op tijd de motor heeft beladen en daarna om 8 uur aan het ontbijt is, moet het mogelijk zijn om rond een uur of 9 uit Lutzerath te vertrekken.

We nemen eerst nog met een kort maar mooi stukje binnenwegen afscheid van de Moezel, daarna is het de snelweg op. We hebben heel wat snelweg kilometers, wel een beetje saai misschien, maar het schiet hopelijk wel op. We nemen de bekende weg naar het zuiden van Duitsland en rijden via Mannheim, Karlsruhe, Stuttgart en Ulm naar Kempten. Even na Kempten verlaten we de snelweg, daar is ook het splitsingspunt van de lange en korte route.

De korte route gaat door de stadjes Nesselwang en Ried en dan rij je het Tannheimer Tal in via het Engetal. De lange route gaat langs een aantal meertjes zoals de Weissensee, om daarna via Reutte de Gaichtpas op te rijden naar het hotel.

We hebben het avondeten in het hotel om 19.30 uur besteld. We hopen dat iedereen dan binnen is en zich wat heeft kunnen opfrissen.

Klik hier om de route te zien.

 

Rondrit 1: Hahntenjoch

hahntenjochschloss linderhofDeze rondrit is een rondje passen rijden in Oostenrijk! De route gaat in Zuidoostelijke richting, na de Gaichtpas doen we de Hahntenjoch aan en gaan over de Kühtai Sattel. Daar kan je een klein uitstapje maken naar de stuwdam van het Speicher Finstertal, een groot stuwmeer op 2300 meter hoogte! Daarna volgen de Zirler Berg, Seefelder Sattel, Scharnitzpas en de Leutaschklamm. Wie zin heeft, kan daar een stuk langs de kloof zelf lopen. Er is zelfs een panoramabrug over de kloof op 47 meter hoogte boven het water! Hierna gaan we weer een stukje door Duitsland, langs Garmisch Partenkirchen met de Olympische springschansen (hier is een uitstapje naar de Partnachklamm mogelijk). Richting de Ammersattel komen we nog diverse bezienswaardigheden tegen zoals het klooster van Ettal en het Schloss Linderhof. Langs de Plansee rijden we weer richting het hotel.

Klik hier om de route te zien.

 

Rondrit 2: Royal kopje koffie

schloss neuschwansteinhochtannbergpasDeze rondrit heeft een “koninklijk”karakter… Uiteraard gaan we weer via de Gaichtpas “ons”dal uit, daarna rijden we richting Lech. Voordat we daar zijn komen we eerst langs Holzgau met een mooi uitzichtspunt: de Holzgauer hangbrug. Een 200 m lange hangbrug op 110 m hoogte boven de bergkloof van het Höhenbachtal. Overigens schijnt de Highline 179 brug bij Reutte mooier te zijn!  In Lech komen we langs Hotel Post waar onze Koninklijke familie tijdens hun wintersportvakantie overnachten. Wellicht is hier tijd en plaats voor dat royale kopje koffie! De korte route gaat weer terug naar de L200 en via de Hochtannbergpas naar het westen. De lange route maakt een zuidelijke lus via Zürs en Bludenz over de Arlbergpas. Let op: de Arlberg pas kan erg druk zijn omdat de Arlbergtunnel voor groot onderhoud is afgesloten (tussen Langen en St. Anton am Arlberg). Beide routes gaan dan via Hittisau richting Oberstdorf. Suggesties voor lunch zijn het Bikerstadl Schwabenhof of de Berggasthütte Grasgehren. Vervolgens gaan we over de Riedbergpas (met 1420 m de hoogste pasweg van Duitsland, en hij is ook nog aardig steil…). Na het leuke stadje Oberstdorf gaan we over een stukje van de Deutsche Alpenstrasse via de Oberjochpas (vlak daarvoor bij Bad Oberdorf een stel mooie ‘serpentines’!) weer Oostenrijk in en vlak daarna zijn we weer bij ons hotel.

Klik hier om de route te zien.

 

Rondrit 3: Inner Allgäu

namlostal

Deze route gaat over veel kleine weggetjes door het Duitse deel van de Allgäu. Na de bekende weg over de Gaichtpas neemt de route een klein lusje Oostenrijk over de Namlospas (’t mag geen naam hebben…) richting Reutte. Vlak voor Reutte staat de Ehrenberger burcht met de “Klause”. Vanaf de parkeerplaats en het restaurant bij de Klause is de Highline 179 goed te zien. Dit is een zeer hoge hangbrug die de ruïne Ehrenberg verbindt met het Fort Claudia. Voor mensen zonder hoogtevrees: het is ca. 20 min. lopen naar deze brug, waar je deze oversteek over het dal zelf kunt maken. De brug is 400 m lang en “hangt” op een hoogte van 114 meter boven het dal. Wie durft?

Daarna gaat de route naar Füssen. Vlak bij deze plaats staat het ‘sprookjesslot’ Neuschwanstein van de “gekke” koning Ludwig II van Beieren. Voor wie dit plaatje bekend voorkomt, Walt Disney heeft de inspiratie voor “zijn” kasteel van Doornroosje in Disneyland opgedaan tijdens een bezoek aan Neuschwanstein in de jaren vijftig. Het kasteel is te bezoeken, maar alleen onder leiding van een gids en kost dus nogal wat tijd… Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in het dorp Hohenschwangau. Langs de Foggensee gaat de route noordwaarts (Maria Steinach kapel). Na een lange lus komen we bij Pfronten, vlak daarvoor is de Burg Falkenstein, uiteraard ook te bezoeken. De weg op en af is via verkeerslichten geregeld. Tot slot keren we via het Engetal weer terug naar het hotel.

Klik hier om de route te zien.

 

Rondrit 4: West Allgäu & Breitachklamm

leutaschklammskywalk allgauDeze route gaat voor de verandering westwaarts over de Oberjochpas en via een noordelijke lus richting Lindau aan de Bodensee. We hebben een suggestie voor een korte stop aan het water vlakbij Lindau toegevoegd (Restaurant “Strandhaus”). Hierna komen we o.m. langs de Skywalk Allgäu, een hoog aangelegd wandel”pad” door de boomtoppen van een dennenbos. Het pad is ruim 500 m. lang met een mooi uitzicht op de Bodensee en de Alpen. Na de Alpsee kunnen liefhebbers een uitstapje maken naar de Breitachklamm ten zuiden van Oberstdorf. Diep in deze imposante rotskloof is een wandelpad aangelegd, soms vlak boven het woeste water. Een mooi uitstapje! Via de Oberjochpas terug naar de “3 Tannen”.

Klik hier om de route te zien.

 

Terugreis (2 dagen)

Voor de mensen die nog 2 dagen de tijd hebben voor de terugreis (zaterdag en zondag) hebben we een binnendoor route. Op de eerste dag hebben we wat meer doorgaande wegen uitgekozen om de afstand te overbruggen, maar wel met wat leuke weggetjes door het Zwarte Woud. De tweede dag is daardoor  wat meer ruimte voor mooiere wegen door het Pfalzer Wald en langs de Rijn. Let op: we hebben geen hotel gereserveerd voor de overnachting! Ieder groepje moet dat zelf regelen. Het is aan te bevelen om op tijd een overnachtingsplek te gaan zoeken. De route van dag 1 eindigt in Wissembourg, omdat daar wat meer hotelletjes lijken te zijn. Maar verderop of eerder kan natuurlijk ook, afhankelijk van de snelheid die de groep kan/wil aanhouden.

Dag 2 gaat door het Pfalzer Wald en de Hünsrück richting de Rijn. In Boppard wellicht nog een laatste Kaffee mit Kuchen en dan de snelweg op naar huis!

Klik hier om de route te zien.

 

bodensee

 

Algemene bezienswaardigheden

schloss neuschwansteinSchloss Neuschwanstein is een mooi en bekend kasteel hier in de Allgau regio. Zou je het kasteel willen bezoeken, hou er dan rekening mee dat dit je minstens een halve dag kost. Route 3 (Inner Allgau) komt langs het kasteel, maar biedt je qua lengte van de route niet de mogelijkheid om het kasteel te bezoeken (alleen foto-moment).

Voor de liefhebbers is er ook een mooie sauna in Schwangau. Ton van Roon kent dit en weet belangstellenden verder te helpen.

Vanuit ons hotel in Tannheim kun je ook richting de bergen (zuidelijk) wandelen. Je komt dan een aantal mooie meertjes tegen. Als eerste de Vilsalpsee (4 km, ong. 50 minuten lopen) en dan de Traualpsee (7 km, ong 2 uur lopen). Wel rekening mee houden: de oostkant van de Vilsalpsee is momenteel niet toegankelijk i.v.m. vallende rotsblokken en puin uit de bergen. Je kunt nog wel langs de westkant wandelen.

Voor de echte die-hards: de Timmelsjoch, het Kaunertal en de Silvretta Hochalpenstrassen zijn nu niet in de routes opgenomen, omdat dit routes van rond de 400km op zou leveren. Mochten mensen dit willen bezoeken dan staat het ze natuurlijk vrij om dat te doen. Leonor kan je helpen om die routes op te zetten en meer uitleg te geven over die wegen, ze heeft veel van die wegen zelf gereden en kan vertellen of ze de moeite waard zijn. We zullen zorgen dat we een kleine laptop o.i.d. mee hebben met Basecamp & Mapsource om ter plekke een route te kunnen maken.

skischans garmisch-partenkirchen

De routes zijn te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

Routes uitwisselen op basis van tracks

Onze werkwijze  (en in de praktijk uitgetest) om het handmatig herberekenen van GPS routes een stuk sneller en eenvoudiger te doen.

De beschrijving hoe je dit op een gemakkelijke manier kunt doen, vind je hier !!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 


Garmin GPS route

De route is gemaakt in kaartversie 2016.10 van Garmin City Navigator

 

Routes Basecamp (zipbestand)

Routes TomTom (zipbestand)

 


Omschrijving van ons hotel

Hotel Drei Tannen

Familie Kleiner
Geist 21
6675 Tannheim

hotel@dreitannen.at
Tel: 0043/5675/62 61
http://www.3tannen.at/

tannhein hotel 3 tannen

 

Omschrijving van de omgeving

Allgäu is een Zuid-Duitse streek, tussen Ulm en het Bregenzerwald en tussen het Bodenmeer en Garmisch-Partenkirchen. De belangrijkste steden zijn Kempten im Allgäu,Lindenberg im Allgäu, Immenstadt im Allgäu, Sonthofen en Oberstdorf.

De Allgäu gaf zijn naam aan de Allgäuer Alpen, een deel van de Alpen in Zuid-Duitsland, Vorarlberg en Tirol.

 

Allgau, oneindig veel vakantieplezier

 

Allgau, oneindig veel vakantieplezier

 

 Allgau is een streek in Zuid-Duitsland, ten zuidwesten van Beieren, en wordt gezien als een van de mooiste streken van Duitsland.

Allgäu is een streek in Zuid-Duitsland, ten zuidwesten van Beieren, en wordt gezien als een van de mooiste streken van Duitsland. Dit komt vooral door haar veelzijdigheid. U vindt hier namelijk zowel glooiende heuvels met groene alpenweiden als steile bergtoppen, zowel groene bossen als romantische dalen met kristalheldere bergmeren. Het toerisme is al erg lang een belangrijk aspect van de regio en zorgt er dan ook voor dat u als toerist een groot aantal mogelijkheden heeft voor een ontspannende en boeiende vakantie.

it komt vooral door haar veelzijdigheid. U vindt hier namelijk zowel glooiende heuvels met groene alpenweiden als steile bergtoppen, zowel groene bossen als romantische dalen met kristalheldere bergmeren.

Wandelen in de omgeving

In de omgeving vindt u een netwerk van goed bewegwijzerde wandelroutes. Tijdens deze routes komt u langs burchten, kastelen, kerken en kloosters, zodat u niet alleen van de natuur, maar ook van de cultuur kan genieten. Hoger gelegen in de bergen zijn er ook volop wandelwegen te vinden. Voor wie wil wandelen in de bergen, maar de klim naar boven niet ziet zitten, zijn er bergtreinen en stoeltjesliften die u eenvoudig naar boven brengen. Hoe u de toppen ook bereikt, het uitzicht is er adembenemend.

In de omgeving vindt u een netwerk van goed bewegwijzerde wandelroutes. Tijdens deze routes komt u langs burchten, kastelen, kerken en kloosters, zodat u niet alleen van de natuur, maar ook van de cultuur kan genieten.

Voor gezinnen zijn de uitgezette themawegen een aanrader. Tijdens deze themawegen krijgt u inzicht in de geschiedenis en de verhalen over het land, de cultuur, de mensen volk, de flora en de fauna. Voor meer informatie over deze themawegen kunt u contact opnemen met het toeristenbureau van Allgau.

Allgau Toeristenbureau
Allgauer Straβe 1
D-87435 Kempten
Telefoon: 0049 8323 8025931
E-mail: info@allgaeu.de

Hoger gelegen in de bergen zijn er ook volop wandelwegen te vinden. Hoe u de toppen ook bereikt, het uitzicht is er adembenemend.

Waterplezier in de omgeving

De vele meren in het gebied maken dat de watersporter zich ook prima zal vermaken. Zeilen, waterskiën en windsurfen; het is allemaal mogelijk! Voor de beginneling is er een groot scala aan cursusmogelijkheden, om de watersport helemaal in de vingers te krijgen.

Een van de belangrijkste meren in de regio Allgau is de Alpsee. De watertemperatuur van dit meer is gemiddeld 17ºC.

De belangrijkste meren in de regio Allgau zijn de Alpsee, de Grüntensee en de Buxheimer Weiher. De watertemperatuur van de meren is gemiddeld, respectievelijk 17ºC, 21º en 18ºC. Bij de meren bevinden zich toiletten, een kiosk, bootverhuur, een strandbad, vismogelijkheid. Tevens is het mogelijk om er meerdere watersporten te bedrijven.

Bij de Alpsee vindt u watersportschool ‘Oberallgäu’. Hier kunt u leren surfen, varen, zeilen et cetera. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de watersportschool.

Watersportschool Oberallgäu
Am Groβen Alpsee
D-87509 Immenstadt
Telefoon: 0049 8323 52200

Bij de Alpsee vindt u watersportschool ‘Oberallgäu’. Hier kunt u leren surfen, varen, zeilen et cetera. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de watersportschool.

 

De Allgauer Hoogalpen

In Allgau vindt men het beschermde natuurgebied ‘Allgauer Hochalpen’. Dit natuurgebied omgevat ongeveer 21.000 hectare prachtig landschap vol bergen, weiden en meren. In het gebied zijn een veelvoud aan flora en fauna te vinden, zelfs enkele bedreigde soorten. Arenden, marmotten, steenbokken, sneeuwhoenen, waterspreeuwen, u vindt ze allemaal in het natuurgebied.

Dit natuurgebied omgevat ongeveer 21 hectare prachtig landschap vol bergen, weiden en meren. In het gebied zijn een veelvoud aan flora en fauna te vinden, zelfs enkele bedreigde soorten

In de lente, wanneer de sneeuw begint te smelten, kunt u genieten van mooie schouwspelen in het natuurgebied. Diepe bergkloven en indrukwekkende watervallen vinden dan hun weg door het landschap. De besneeuwde velden maken in deze periode ook weer plaats voor de bloeiende weiden vol kleuren en geuren. Een prachtige gewaarwording!

In de lente, wanneer de sneeuw begint te smelten, kunt u genieten van mooie schouwspelen in het natuurgebied. Diepe bergkloven en indrukwekkende watervallen vinden dan hun weg door het landschap.

Het is mogelijk om een rondleiding te volgen door het beschermde natuurgebied. Deze wandelingen onder leiding van een gids gaan samen met educatie over de omgeving. Op deze manier kunt u ter plekke kennismaken met de wetenswaardigheden van het landschap en de planten- en dierenwereld. Iedere woensdag wordt de ‘wandelingen naar het rijk van de steenarend’ gehouden. Deze wandeling is erg indrukwekkend en geeft een nieuwe kijk op de steenarend en haar omgeving.

Iedere woensdag wordt de ‘wandelingen naar het rijk van de steenarend’ gehouden. Deze wandeling is erg indrukwekkend en geeft een nieuwe kijk op de steenarend en haar omgeving.

In het park vindt u tevens een van de beste plekken van het hele Alpengebied om steenarenden te spotten. Dit infostation is gelegen bij het Giebelhaus en is vanaf mei geopend. U vindt hier een tentoonstelling over de steenarend en verdere informatie over de natuur. Men kan er leren van de informatieborden en een educatieve film over de steenarend bekijken. De openingstijden zijn dagelijks van 09.00h tot 17.00h.

Voor meer informatie over het natuurpark ‘Allgauer Hochalpen’ kunt u contact opnemen met het toeristenbureau van de regio Allgau.

Prospektservice Allgäu
Postfach 10 25 29
D- 86 015 Augsburg
Telefoon: 0049 8321 8004 569

In Allgau vindt men het beschermde natuurgebied ‘Allgauer Hochalpen’. Dit natuurgebied omgevat ongeveer 21 hectare prachtig landschap vol bergen, weiden en meren.

Bad Hindelang, een reuzenspeeltuin voor jong en oud

Meer dan de helft van het plaatsje Bad Hindelang behoort tot het beschermde natuurgebied van de Allgäuer Hoogalpen. Het plaatsje is al vele malen gehuldigd en heeft nationale en internationale onderscheidingen ontvangen.

Bad Hindelang wordt ook wel eens beschreven als een reuzenspeeltuin, waar ouders ook veel plezier beleven. U vindt hier een geweldige mengeling van entertainment, sport, avontuur en ontspanning. Kinderen kunnen hier al lerende de omgeving verkennen. De zomerrodelbanen in de omgeving zijn erg populair, evenals de avonturenzwembaden in de nabije omgeving.

Bad Hindelang wordt ook wel eens beschreven als een reuzenspeeltuin, waar ouders ook veel plezier beleven. U vindt hier een geweldige mengeling van entertainment, sport, avontuur en ontspanning. Kinderen kunnen hier al lerende de omgeving verkennen.

Voor kinderen is er elke dinsdag en donderdag vanaf 14.00h een knutselmiddag in het Kurhaus van Bad Hindelang. Kinderen kunnen hier gratis aan meedoen, zelfs het materiaal is gratis. Naar hartenlust kan men hier knutselen, verven, schilderen en nog veel meer!

Bad Hindelang is al jaren lang tevens erkend als kuuroord. Ook hedendaags kan men ontspanning vinden in en rondom dit plaatsje.

Bad Hindelang is al jaren lang tevens erkend als kuuroord. Ook hedendaags kan men ontspanning vinden in en rondom dit plaatsje. Bad Hindelang wordt zelfs gezien als een van de meest populaire Kneipp-badplaatsen en een kuuroord met een regenererend klimaat. U vindt hier niet alleen Kneipp-kuren, maar ook zwavelkuren, allergiekuren, veenkuren et cetera.

Toerismebureau Bad Hindelang
Am Bauernmarkt 1
87541 Bad Hindelang
Telefoon: 0049  83 24 8920

Bad Hindelang wordt ook wel eens beschreven als een reuzenspeeltuin, waar ouders ook veel plezier beleven.

Kempten, een van de oudste steden van Duitsland

Kempten is de grootste stad van Allgau en behoort tot de oudste steden van Duitsland. De stad, die vroeger Cambodunum heette, omvat nog vele historische overblijfselen uit de tijd van de Romeinen. Deze overblijfselen zijn te bezichtigen in een archeologisch park.

 Het hart van de stad wordt gevormd door de ‘Rathausplatz’ met het raadhuis. Dit raadhuis is gebouwd in laatgotische stijl en nam in 1474 de plaats in van het toenmalige houten raadhuis.

Het hart van de stad wordt gevormd door de ‘Rathausplatz’ met het raadhuis. Dit raadhuis is gebouwd in laatgotische stijl en nam in 1474 de plaats in van het toenmalige houten raadhuis. In het raadhuis zijn mooie houten plafonds te zien. Op het plein vindt u een fontein uit de tijd van de renaissance, ontworpen door de Nederlander Hubert Gerhard. De huizen rondom het plein zullen ook zeker uw aandacht trekken met hun aparte trappenhuizen en gevels.

Een tweede bezienswaardigheid in Kampten is de ‘St. Lorenzkirche’. Deze katholieke parochiekerk werd gebouwd in de periode van 1652 tot 1666 en deed vroeger dienst als kloosterkerk.

Een tweede bezienswaardigheid in Kampten is de ‘St. Lorenzkirche’. Deze katholieke parochiekerk werd gebouwd in de periode van 1652 tot 1666 en deed vroeger dienst als kloosterkerk. De kerk is niet heel hoog, en wordt gekenmerkt door een koepel en twee torens. Binnen in de kerk komen de stijlen uit de renaissance en barok duidelijk naar voren. Het stucwerk en de fresco’s zullen ook zeker uw aandacht trekken.

Genoeg redenen voor een cultureel bezoekje aan de stad Kempten!

Toeristenbureau Kempten
Rathausplatz 24
87435 Kempten
Telefoon: 0049 0831 2525 530

Binnen in de kerk komen de stijlen uit de renaissance en barok duidelijk naar voren. Het stucwerk en de fresco’s zullen ook zeker uw aandacht trekken.

 

Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven.

 

Anja Welvaarts spatlab@gmail.com 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban@gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink@gmail.com
Frank Vork fta.vork@gmail.com
Mark van Veghel mark.van.veghel@chello.nl
Gerry van Someren gerry.vansomeren@gmail.com