Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen Mullerthal – Luxemburg

11 juli 2014 - 14 juli 2014

Gegevens

Begin:
11 juli 2014
Einde:
14 juli 2014
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Dimmer
2-4, Grenzwee Wallendorf Pont
Reisdorf, L-9392 Luxemburg
+ Google Maps

Dit jaar hebben we  vier dagen  naar het Mullerthal in Luxemburg georganiseerd.

 

Het Mullerthal is een gebied in het oosten van Luxemburg tegen de Duitse grens aan en valt onder het Gutland.

Dit dal wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd vanwege zijn rotsformaties, natuurschoon en beekjes met watervallen. Een bekende waterval is de Schiessentümpel.


Je kunt je hier alvast vrijblijvend  aanmelden.
 

 

 

Introductie 

Luxemburg kenmerkt zich vooral door de prachtige wegen en mooie vergezichten die speciaal voor motorrijders aangelegd lijken te zijn. We logeren in Hotel Dimmer in Wallendorf.Vertrekpunt

Wij verzamelen op vrijdag om 09.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.

Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop koffie/thee en een punt vlaai. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

Er ligt een inschrijflijst klaar bij de kassa, deze kun je aftekenen nadat je koffie/thee en vlaai heb uitgekozen.

Als de koffie/thee en de vlaai op is en iedereen heeft kennis gemaakt, vertrekken we richting Luxemburg.

Poster

Wil je ook anderen interesseren voor deze toertocht, hang dan onze poster op. Je kunt hem hier   downloaden.  

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze link.

 
   

Kosten

 

Leden:

Een-persoonskamer: 233-257 euro 

Twee-persoonskamer: 200 euro

Introducees:

Een-persoonskamer: 253-277 euro

Twee-persoonskamer: 220 euroAdres van ons hotel

 

Het adres:

Hotel Dimmer
Grenzwee, 2-4
L-9392 Wallendorf-Pont

 

e-mail.:

info@hoteldimmer.lu            

 

www.hoteldimmer.lu

 Tel:  00352 – 83 62 20          

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek, hier vinden, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

DagInformatie

Dag 1: Heenrit

Dit jaar rijden we via België naar een nieuw hotel in Wallendorf-Pont (Hotel Dimmer). De route kronkelt langs een aantal mooie rivieren en belooft daardoor veel bochtige wegen. Zoals gebruikelijk zijn er in België weinig eetcafe’s. Toch is het ons gelukt een leuke eetplek voor jullie te vinden halverwege de route (Beffelyhills).Zie het routebestand voor het waypoint.
Klik hier om de route te zien.


Rondrit 1 Müllerthal

Het eerste deel van de route leidt je langs een aantal mooie bezienswaardigheden in Luxemburg (chateau Meysembourg, de Schiessentumpel). Dit deel van de route is een langzame route door de vele kronkelige wegen. Het tweede deel van de route verloopt door Duitsland en biedt veel grote glooiende wegen. Maak je niet druk als het eerste deel veel tijd in beslag neemt: tijdens het tweede deel gaat het stukken sneller! Op deze rondrit bevindt zich restaurant “Alltes Pfarrhaus”. Bij mooi weer kun je heerlijk op het terras genieten van de lunch!
Klik hier om de route te zien.

Rondrit 2 Ettelbrück

Vandaag doen we een “rondje” Ettelbrück. Je verkent de westkant van Luxemburg via een mooie route. De route bevat veel wegen, die we nog niet eerder verkend hebben met Spatlab! Tegelijkertijd hebben we een oude vertrouwde favoriet (en niet te missen rustplek) in de route: het restaurant onderaan Kautenbach, waar iedereen de gelegenheid heeft om bij te komen onder het genot van een ijsje en verhalen uit te wisselen met andere motorrijders.
Klik hier om de route te zien.


Dag 4: Terugrit

Vandaag rijden we alweer terug naar Nederland. Het is een relatief snelle route zodat je niet te laat thuis aankomt. Desondanks zijn er onderweg voldoende mooie wegen en uitzichten om van de laatste dag te genieten. Als pauzestop hebben we het dorpje Marmagen opgenomen in de route. Bij de meesten bekend als het dorp van “het lekkere bakkertje”. Je kunt bij de bakker heerlijke zoete en hartige gerechten eten. Bij een volle bakker kun je nog uitwijken naar het restaurant verderop in de straat. De route eindigt bij restaurant Buitenlust in Nederland. Daar kun je onder het genot van een (alcoholvrij) drankje nagenieten van het weekend en afscheid nemen van de rest, met hopelijk een tot weer ziens tijdens het Taunus weekend.
klik hier om de routes te zien.

 De routes zijn te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken. 

 

 

Correct laden routes

 Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

 

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!! 

 

Garmin GPS route

 

De route is gemaakt in kaartversie 2015.10 van Garmin City Navigator
Voor het downloaden van de bestanden s.v.p. Rechtsklikken op de link en dan kiezen voor link opslaan als…

Routes Mapsource

Routes Basecamp


TomTom GPS route

Routes zipbestand (zijn gecontroleerd ‘op papier’!!)


Omschrijving van ons hotel

Hotel Dimmer is gelegen midden in het Duits-Luxemburgs Natuurpark aan de rand van de Ardennen en in het mooiste Wandelgebied   ‘Klein Zwitzerland’ , in de Regio ‘Mullerthal’.

De familie Dimmer heeft een ruime geschiedenis in het hotelwezen. In 1871 was de familie de uitbaters van een herberg en daarnaast ook eigenaar van een smederij met een eigen werkplaats. In het tijdperk van de treinverbinding naar Echernach zorgden de vrouwen van de familie voor de herberg, terwijl Peter Dimmer voornamelijk voor de smederij zorgde.

Toen heeft de Dimmer-Mergen tak van de familie het bedrijf aanzienlijk uitgebreid met het aankopen van grond om daarop een uitbreiding te realiseren van de herberg met daarbij een restaurant met traditionele keuken, die al snel tot over de grenzen zeer populair werd om zijn goede gerechten. Hierdoor breidde het restaurant zich snel uit. Met de komst van de eerste toeristen in de jaren vlak na de tweede wereldoorlog, groeide de herberg en het restaurant uit tot een volwaardig hotel, met ruimte voor onder andere sportvissers die Luxemburg bezochten.

Met de snelle groei van het toerisme in de jaren 70 ontstond de noodzaak voor meer hotelkamers. Hiermee brak een tijd aan van een constante groei van het bedrijf onder de leiding van Hedy en Lucien Dimmer-Burelbach. De smederij werd meer een hobby en werd ook gedeeltelijk afgestoten 1987. De traditie van groei werd voortgezet in 1990 door de aankoop en integratie, na een grondige renovatie, van het voormalige treinstation. Deze uitbreiding boodt weer meer ruimte voor ruime comfortabele kamers voor de hotelgasten.

 

Omschrijving van onze verblijfsplaats

Wallendorf-Pont (Luxemburgs: Wallenduerfer-Bréck, Duits: Wallendorferbrück) is een plaats in Luxemburg met 90 inwoners in de gemeente Reisdorf. Het dorp ligt op de rechteroever (zuidoever) van de Sûre, nabij de monding van de Our in de Sûre. Wallendorf-Pont is met een brug verbonden met Wallendorf in Duitsland. Het ligt tussen 175 en 200 meter hoogte.


Wallendorf-Pont ligt in de Luxemburgse heuvels tot 450 meter hoogte. Het is er goed fietsen en wandelen. Echternach, Diekirch en Vianden, liggen binnen 20 km afstand.

  

Omschrijving van de omgeving

De regio Müllerthal – Luxemburgs Klein Zwitserland biedt bezoekers veel mogelijkheden voor een verblijf vol belevenissen. Echternach, de oudste stad van Luxemburg, geldt als historisch hoogtepunt van de regio. Wandelliefhebbers vinden in de hele regio een goed ontsloten netwerk van aaneengesloten gemarkeerde wandelpaden en kunnen zo genieten van indrukwekkende rotsformaties, romantische beekdalen en uitzichten op het dal van de Sauer (www.mullerthal-trail.lu). De lieflijke dorpen van de regio nodigen uit om ontdekt te worden. De indrukwekkende burchtruïnes van Beaufort en Larochette zijn, net als de waterval Schiessentümpel, geschikt voor een bezoek met het hele gezin

Mullerthal – of Mëllerdall– wordt vaak het Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. Dat komt door het golvende landschap dat aan Zwitserland doet denken. Mullerthal is bovenal een uitzonderlijke biotoop gekenmerkt door ontzaglijke rotsformaties. De compositie van rotsen en hun erosie hebben het landschap dat zo typisch is voor het Luxemburgs Klein Zwitserland geschapen.

  

Echternach – Oudste stad van Luxemburg

De hoofdstad van Mullerthal, Echternach is de oudste stad van Luxemburg. In 2010 verwierf Echternach een internationale reputatie door de inschrijving in het Immateriële Erfgoed van UNESCO van haar beroemde Dansprocessie. Als belangrijke toeristische plaats van de stad kunnen we de Romeinse villa vermelden, alsook de Benedictijnenabdij van Sint Willibrord of het cultuurcentrum van Trifolion.

 

Wandelen en Mullerthal Trail

De Mullerthal Trail voert de ervaren wandelaar door zo’n 110 kilometer lang prachtig golvend landschap. De voetpaden van het Mullerthal, die bezaaid zijn met rotsformaties met rare namen – Piteschkummer, Geyerslay of Hohllay, om er maar enkele te noemen – leiden door velden en bossen te midden van een zo goed als ongerepte natuur. Naast deze wandelingen voor ervaren wandelaars biedt het Mullerthal een netwerk aan aangename wandelingen door adembenemende landschappen.

 

Mullerthal – Culinaire ontdekking

Mullerthal verrast ook door haar rijke keuken op basis van kaas, honing en likeur. Al haar lokale producten zijn verkrijgbaar op talrijke kleine marktjes in de regio. In Echternach en haar omgeving bestaan de menu’s van eersteklas restaurants uit geraffineerde schotels die je kan proeven in het uitzonderlijke natuurlijke kader van de vallei van de Boven-Sûre.

 

De moeite waard om te gaan bekijken

 

Kasteel Beaufort

Imposante ruïnes van een 12e-eeuwse burcht. Op de overblijfselen van een Romeinse burcht werd rond 1200 een kasteel gesticht, dat in 1350 en 1550 werd uitgebouwd. De indrukwekkende en goed bewaarde ruïne van de feodale burcht ligt in een prachtige omgeving. Naast deze eerste bouw ontstond er in 1647 een kasteel in renaissancestijl.


Museum Tudor Rosport

Het interactieve museum Henri Tudor is gewijd aan het wetenschappelijke onderzoek in het algemeen, en meer bepaald aan het werk van Henri Tudor.


Stadspark met de tuinen van de abdij van Echternach

Het Stadspark met de tuinen van de Abdij van Echternach, die uit de 18e eeuw dateren, ligt aan de oevers van de Sûre en vormt het vertrekpunt voor heerlijke wandelingen en ontspanningsmomenten.De bijna 110 km lange Mullerthal Trail bestaat uit 3 lussen (route 1, route 2 en route 3). Route 1 en route 2 lopen door de stad Echternach, bekend als cultureel en toeristisch centrum van de regio. De drie routes van de Mullerthal Trail hebben elk een eigen karakter. Route 1 verbindt culturele bijzonderheden met de typische landschapselementen van de regio: rotsen, bos en weiden. De routes zijn met elkaar verbonden maar kunnen ook afzonderlijk bewandeld worden. Beginnen aan de routes is mogelijk in de verschillende dorpen van de regio, daardoor is het mogelijk dat de wandelingen door een ieder persoonlijk samengesteld kunnen worden. De Mullerthal Trail wordt nog met drie kortere routes aangevuld, die eveneens zeer attractieve wandelroutes zijn. Ze zijn te wandelen als opstart wandelroute of als aanvulling, als de andere routes al gelopen zijn.De algemene markering van de Mullerthal Trail en de extra routes bieden een hoge mate van comfort en zekerheid waardoor er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 

Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

Anja Welvaarts       spatlab@gmail.com       06-49655563
Leonor Orban       leonor.orban@gmail.com        
Jeroen Alink       jeroen.alink@gmail.com        
Frank Vork       fta.vork@gmail.com        
Mark van Veghel       mark.van.veghel@chello.nl        
Gerry van Someren       gerry.vansomeren@gmail.com