Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen Klotten – Duitsland

9 augustus 2013 - 12 augustus 2013

Gegevens

Begin:
9 augustus 2013
Einde:
12 augustus 2013
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Hubertus
Hauptstrasse 35
Klotten, Germany
+ Google Maps

Introductie 

Dit jaar hebben we 4 dagen naar Duitsland georganiseerd.


Verslag en foto’s van deze 4 dagen

Verslag door Toine van de Ven

Foto’sHet Moezelgebied kenmerkt zich vooral door de prachtige wegen en bochten die speciaal voor motorrijders aangelegd lijken te zijn. We logeren in Hotel Hubertus in Klotten.

 

We verzamelen Vrijdag 9 augustus om 9.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afrit 39 Nederweert en afrit 40 Kelpen.

 

Ook dit jaar kun je de ochtend weer beginnen onder het genot van een stevig stuk vlaai met een kop koffie en uiteraard bijpraten met oude bekenden en nieuwe gezichten.

Klik hier om de memo uit te printen, zodat je verzekerd ben van je gratis kopje koffie/thee en een punt vla.

 

Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze link.

 

Kosten

 

Leden:

Twee-persoonskamer: 180 euro

Een-persoonskamer:  200 euro

Introducees:

Twee-persoonskamer: 200 euro

Een-persoonskamer: 220 euro

-home- 

Adres van ons hotel

 

Het adres:

Hotel Hubertus

Hauptstraße 35

56818 Klotten

Telefon +49 (0) 26 71 – 73 91

info@hubertus-klotten.de              

      

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek, zoals groepsindeling kun je hier vinden, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

DagInformatie

 

Vrijdag

We willen tijdens de heenrit in vaste (vooraf opgestelde) groepen naar het Zuiden rijden. Het aantal deelnemers bepaald het aantal groepjes (ongeveer 5 motoren per groep). We hebben zo goed mogelijk rekening gehouden met wie je het liefst samen rijdt. De groepsindeling zal aan jullie worden doorgegeven. (vergelijkbaar met de info over de kamerindeling)
Mocht je toch liever in een andere groep willen rijden, regel het dan onderling met de andere groep en breng de voorrijder(s) van je groep hiervan op de hoogte.
Zorg ervoor dat jullie als groep vertrekken en gedurende de dag met elkaar blijven optrekken. Deze groepsindeling is uitsluitend bedoeld om de heenrit soepel te laten verlopen, zodat ieder aansluiting vind en niemand alleen achterblijft.
De daaropvolgende dagen is iedereen vrij om “een ander” groepje te vormen of in een andere groep aansluiting te zoeken.

xxx

Na kennismaking en koffie + lekkers vertrekken we richting ons hotel. Het eerste stuk tot Aken via de snelweg, daarna duiken we de Eifel in. Als opwarmertje voor de dagen erna, hebben we alvast een aantal bochtige trajecten uitgekozen. Uitendelijk komen we bij de Moezel uit in het plaatsje Klotten, waar dan ook gelijk ons verblijf de komende dagen zal zijn. Afhankelijk van je voorkeur en of je de lange of kortere route hebt gereden, is er tijd voor een lekkere douche en/of biertje of wijntje voordat we gezamenlijk aan het diner gaan. Daarna is er uiteraard tijd voor een gezellig samenzijn, na te praten en bij te praten, met oude en nieuwe kennissen. Misschien al tijd om alvast de plannen voor de volgende dag te maken en te delen?

 

Zaterdag

Na een (hopelijk) goede nachtrust en een min of meer gezamenlijk ontbijt, is het tijd om de omgeving te gaan verkennen. Iedereen is vrij om één van de twee routes te rijden, zelf op pad te gaan of een wandeling te maken etc.  We schrijven niets voor, vrijheid-blijheid, we zijn uiteraard wel beschikbaar voor suggesties en hulp om probleempjes op te lossen, indien nodig. Wel graag op tijd terug voor ons gezamenlijk diner. Invulling van de rest van de avond naar eigen wensen!

 

Zondag

Voor de 2dag in Klotten ziet het programma er in principe net zo uit als de zaterdag. Na het ontbijt vul je de dag in zoals je wilt, als je maar weer op tijd terug bent voor het diner…..

 

Maandag

Tja, dan is het helaas alweer tijd om huiswaarts te keren. Maar niet zonder het eventueel voldoen van openstaande (drank-) rekeningen en afscheid te nemen van oude en nieuwe vrienden! De terugroute voert ons weer via de Eifel terug naar de omgeving van Aken, vanwaar het via de snelwegen mogelijk is om snel weer in het Brabantse te geraken (of waar je dan ook naar toe wilt …).

-home-

 

Routeinformatie

 

Heenroute

Het startpunt van de officiële heenroute ligt net ten oosten van Aken. Via de snelwegen is dat vanaf ons verzamelpunt niet zo heel ver. Via het Nationalpark Eifel ten zuiden van Aken “zakken” we geleidelijk af naar het Moezelgebied. We maken alvast kennis met de bochtige wegen zoals die in de Eifel op ons liggen te wachten en straks volop te genieten zijn rond de Moezel.

Klik hier om de route te zien.

 

Rondrit 1: Sonnenroute

Voor oudgedienden zal deze route wellicht bekend voorkomen, we hebben deze al eerder op het programma gehad in 2008. Deze route, oorspronkelijk gemaakt door hoteleigenaar/mede-motorrijder Bernd van Hotel Sonnenblick in Lütz, hebben we natuurlijk aangepast naar onze stek in Klotten, dit weekeinde. We rijden eerst richting Münstermaifeld steken de Moezel over en komen dan in het gebeid tussen Moezel en Rijn, dat bekend staat om combinaties van krappe haarspeldtrajecten  om het hoger gelegen gebied tussen deze twee rivieren te bereiken en weer de verlaten, en glooiende, bochtige trajecten langs deze waterstromen. We bereiken de Rijn bij Boppard, en keren weer terug naar de Moezel via een zuidelijke lus. Via Cochem bereiken we weer ons hotel. Vooral in de plaatsjes langs Moezel en Rijn is er uitgebreid gelegenheid om te stoppen en een ‘terrasje te pikken’.

Klik hier om de route te zien.

 

Rondrit 2: Moezelroute

Deze route voert ons rondom en langs de Moezel. Ook hier weer combinaties van zeer bochtige trajecten en glooiende (zeer) lange bochten langs de Moezel. Op diverse plekken heb je een zeer mooi zicht op deze rivier. De moeite waard om eens te stoppen en van het uitzicht te genieten. We komen ondermeer langs en door de grote Moezel-lus bij Traben-Trarbach, waar je goed kunt zien hoe deze rivier door het heuvelachtige landschap kronkelt. We komen ondermeer door en langs Bernkastel-Kues en Piesport met vele Weinstuben (voor onderweg niet zo’n goed idee, lijkt ons…), Sulzbach, Treis-Karden om dan via een stuk langs de Moezel weer terug te keren in Klotten.

Klik hier om de route te zien.

 

Terugroute

Na een laatste blik op Cochem verlaten we de Moezel weer. Ook deze route loopt door de Eifel met haar mooie stuurweggetjes en langs de stuwmeren van de Rur en het Urfttal. We beëindigen de officiële route in het moie plaatsje Zweifall. Van daaruit is het een klein stukje naar de snelwegring rond Aken en kunnen we de snelweg weer op naar huis. Let op: op maandag zijn in Duitsland veel café’s en restaurants gesloten (Ruhetag), dus hou daar rekening mee als je een pauzeplek gaat zoeken….

Klik hier om de route te zien.

 

De routes zijn te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken. 

-home-

 
Foto’s voorrijden routes

Foto’s die gemaakt zijn tijdens het voorrijden van de routes, zijn hier te vinden.


Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

Garmin GPS route

 

 

Routes Mapsource

Routes Basecamp

 

TomTom GPS route

Routes zipbestand (zijn gecontroleerd ‘op papier’!!)

-home- 

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Omschrijving van ons hotel

Dit hotel ligt op een rustige locatie in het centrum van de wijnproducerende stad Klotten, op 5 minuten lopen van de kade en op 8 minuten lopen van het treinstation van Klotten. Het hotel wordt beheerd door een familie en biedt gratis WiFi in het gehele pand.

De kamers van Hotel Hubertus werden begin 2013 gerenoveerd, en zijn voorzien van een flatscreen-tv, een kluisje en een eigen badkamer met een föhn. Alle kamers zijn smaakvol ingericht en te bereiken met de lift.

Je kunt ontspannen in de gezellige lounge met een kleine bibliotheek en spelletjes, of genieten van de frisse lucht op het rustige terras.

Hotel Hubertus Klotten


Het Wild
park Klotten is een populaire bestemming voor een leuk dagje uit voor het hele gezin, en het beroemde stadje Cochem ligt op slechts 3,6 km afstand. Je kunt je motor gratis stallen in de garage van het hotel.Het uitgebreide ontbijtbuffet van het Hubertus zorgt voor een smakelijk begin van de dag, terwijl je je ’s avonds in het restaurant kunt laten verwennen met heerlijke regionale en internationale specialiteiten. Er worden wijnen geschonken uit de eigen wijngaarden van het hotel.

Je ontvangt tevens een ticket waarmee je  tijdens je gehele verblijf gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer in de regio Cochem-Zell.

Omschrijving van onze verblijfsplaats

Klotten is een mooi romantisch wijndorp gelegen aan de monding van de Dortebach tussen en binnen bereik van de grote toeristische steden Trier en Koblenz (als je op zoek bent naar meer actie) en in de omgeving van de stad Cochem, op 3 km afstand.

Klotten

Reeds in 698 werd Klotten vermeld en de oorsprong gaat terug tot in de keltische tijd. Voorhistorische grafheuvels wijzen op een vroege bewoning.

Ook uit de tijd van de Romeinen zijn er resten aangetroffen. Vanaf de middeleeuwen is het dorp bekend om zijn wijn. In Klotten staan tal van oude stenen huizen en vakwerkhuizen. Ook bezienswaardig zijn het knusse centrum en de laat gotische hallenkerk. De eerste bouw van deze kerk vond plaats in de 16e eeuw, maar werd in de 19e eeuw uitgebreid. De ruïne van burcht Coraidelstein, ook wel Konradstein genoemd is boven Klotten zichtbaar op de Burgberg. De graven van Pfalz lieten hier omstreeks het jaar 1000 de burcht bouwen. Franse troepen vernielden de burcht in 1688. Vandaag de dag is de burcht in particulier bezit en is het gedeeltelijk gerestaureerd. Een wandeling vanuit het dorp naar de ruïne is vanwege het schitterende uitzicht op de Moezel en verdere omgeving de moeite waard.

-home-

 Klotten Pfarrkirche

Moezel

Achtergrondinfo over de rivier

De Moezel stroomt in grote lussen van zijn oorsprong in de Vogezen in Frankrijk naar zijn doel, de Rijn, noordelijk van Koblenz. Het water stroomt ook nog door Luxemburg en vormt zo een gedeelte van de grens met Duitsland. De Moezel ontspringt bij de Col de Bussang in de Vogezen op ca. 735 meter hoogte en mondt uiteindelijk uit bij Koblenz in de Rijn. Ongeveer de helft van de 544 kilometer lange Moezel ligt namelijk in Duitsland. Vanaf Trier legt de Moezel een traject af wat bekend staat om zijn vele bochten. Dit gedeelte van de rivier wordt ook wel het Moezeldal of Moezelvallei genoemd en vormt de scheiding tussen de middelgebergten De Eifel en Hunsrück.

 Moezel kaart

  • Ontspringt in: Vogezen, Frankrijk
  • Hoogte bron: 735 meter
  • Debiet: 290 kubieke meter per seconde
  • Stroomgebied: 35.000 vierkante kilometer
  • Mondt uit in: De Rijn bij Koblenz, Duitsland

 

Burchten en kastelen

Beleef de middeleeuwen langs de Moezel

Door de gunstige steile hellingen is het Moezelland één van de gebieden met de meeste kastelen en burchten van Europa. Ze zijn bijna allemaal met de auto, maar ook te voet door heerlijke wandelgebieden te bereiken. Helaas zijn er maar weinig burchten die de verwoestingen tijdens de annexatie-oorlogen van Lodewijk XIV van Frankrijk hebben overleefd. Een onbeschadigd pronkstuk is Burg Eltz, een typische woonburcht met een bezienswaardig interieur in het Elzdal bij Moselkern. Hieronder treft u de kastelen en burchten aan in de nabijheid van de Moezel.

Wandelen

Verken het Moezeldal te voet

Voor wandelen leent het gebied langs de Moezel zich uitstekend. Omdat het terrein vrij vlak is met af en toe een lichte daling of stijging is een wandeling  prima te doen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vele Prachtige wandelroutes klaar liggen bij de plaatselijke toeristenbureaus. Actief tussen de wijnvelden en op romantische paden. Steeds weer met de beste uitzichten: op wijngaarden en bossen, kom op stille plekjes en geniet van de prachtige natuur. Ga naar sprookjes-achtige wijndorpen met hun bezienswaardigheden die met de auto niet zijn te bereiken.

Onderweg kom je langs de vele wijnvelden en verken je de gezellige wijndorpjes.

Vanaf Klotten loopt er ook een mooi wandelpad naar Cochem.

Speciaal voor bezoekers van deze regio is er  de avontuurlijk Calmont klettersteig wandelroute. De wandeling is circa 3 kilometer lang en duurt gemiddeld 2 uur. Startpunt is in Bremm achter de kerk. Vanaf het begin is duidelijk dat er hoogte moet worden overwonnen. Het klauteren, klimmen begint eigenlijk meteen al. Toch is het grootste deel van de route vrij vlak en makkelijk begaanbaar. Op bepaalde plaatsen zijn metalen ladders geplaatst om steile gedeeltes te kunnen overbruggen. Op andere stukken zijn kabels bevestigd als hulpmiddel om veilig over de smalle rotspaden te komen. De klim eist een behoorlijke inspanning. Je dient dus over een goede conditie te beschikken en geen last van hoogtevrees te hebben. Gedurende de hele route heeft men steeds een prachtig uitzicht op de Moezel en de nabije omgeving.

-home-

 

 

Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

Anja Welvaarts       spatlab@gmail.com       06-496555863
Leonor Orban       leonor.orban@gmail.com        
Jeroen Alink       jeroen.alink@gmail.com        
Frank Vork       ftavork@gmail.com        
Mark van Veghel       mark.van.veghel@chello.nl