Probleem met garmin express

 

ATTENTIE: er is op dit moment een probleem met Garmin Express dat ertoe kan leiden dat er een communicatieprobleem met Basecamp optreedt. Dit probleem kan zich voordoen met verschillende toestellen, w.o. de nieuwe zumo’s, nuvi’s en edge’s.

Ik heb hierover contact opgenomen met Garmin en er wordt aan gewerkt.

De oorzaak zit erin dat Express een nieuwe zgn timezonemap installeert(versie 16) en daar lijkt een fout in te zitten. Daarom advies om, tot nader bericht even geen update uit te voeren.

Heb je de update echter al uitgevoerd en loop je tegen het probleem aan:
Het ligt niet aan jou en je toestel is niet defect. Twee mogelijkheden:

Als je haast hebt: bekijk de uitleg van gps-expert om handmatig terug te gaan naar de oude timezone map: http://forum.gps-expert.nl/viewtopic.php?p=4822#4822

In essentie komt het er op neer dat je de gmaptz.img uit het toestel vervangt door de voorgaande versie 15, te downloaden van ondermeer https://www.dropbox.com/s/4dvri7ltz9cwrx9/gmaptz.img?dl=0

Danwel: even pas op de plaats tot Garmin met een oplossing komt; mijn inschatting is dat die vrij snel beschikbaar zal zijn. Ik zal melden zodra de kust weer veilig is!

Stuur dit bericht eventueel even door binnen ‘de club’ – ik verwacht dat veel mensen tegen dit probleem aan zullen lopen en dan ‘van alles’ gaan proberen terwijl dat helemaal niet nodig is. (Zag zojuist zelfs een bericht dat iemand z’n toestel moest opsturen om te laten vervangen door een nieuwe… )

Frank Vork