Verslag Sleutelavond 17 april 2013

Sleutel- en activiteiten avond 17 april 2013

 

 

Op woensdag 17 april vond de eerste activiteit van 2013 plaats bij Groenevelt motoren. Ik was helaas wat later, dus sloot met Tim aan bij de eerste ronde techniek van Rob Groenevelt. Rob had diverse motoren klaargezet om het een en ander te laten zien. Natuurlijk ook een uitleg over banden, remmen en controle daarvan. Zeker aan het begin van het seizoen geen overbodige luxe! Ook was er een voorbeeld van een motor met wel erg comfortabele (lees: te slappe) voor vering. Als toetje had Rob een Honda NC700 met DCT (automatische transmissie) klaarstaan. Even wennen dat er geen koppelingshendel aanwezig was, maar een leuk ‘speleding’!

In de tweede ronde had Mark van Veghel een erg leuk en interessant verhaal over zijn tocht naar de Noordkaap vorig jaar: The Long Way Up. Een door de ANWB georganiseerde reis met boot en trein via Helsinki naar Rovaniemi, en vandaar met de motor verder. Een mooi verslag aan de hand van zijn eigen foto’s met de nodige anekdotes, met humor verteld door Mark. Alleen de foto’s van het mooie Noorse natuurschoon zijn al voldoende om onmiddellijk een reisje Noorwegen te boeken! De regen die het gezelschap in overvloed meemaakte, doet daar niet veel aan af.

 

 

Rob Groenevelt sloot de avond af met een klein beetje reclame voor ‘zijn’ Sonse motorclub, als ik het goed begrepen voor gepensioneerden. Gelukkig ben ik daar nog niet aan toe!

Al met al een erg geslaagde avond, waar zo’n 15 leden op af waren gekomen. Jammer dat de aangekondigde bijdrage van Motor Training Totaal niet door kon gaan, maar het enthousiasme van Rob en Mark maakten dat meer dan goed.

 

Frank Vork