Routes uitwisselen op basis van tracks

Track als routebasis (MrGPS Methode)

 

Ondanks het zorgvuldig maken van routes en door de deelnemers laden van deze routes in hun toestellen, komt het nogal eens voor dat niet iedereen dezelfde route in zijn GPS toestel heeft zitten. Natuurlijk volgt iedereen ‘braaf’ de voorrijder, maar het kan toch vervelend zijn als je een andere routelijn op je schermpje hebt staan.

 

Een methode om dit te voorkomen, is niet een route te laden maar een spoor of track en deze in het toestel naar een route om te zetten. Klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Eén van de Nederlandse GPS specialisten, MrGPS (Hans Vaessen), is hier een sterk voorstander van en heeft onder de naam “MrGPS methode” hiervoor een aantal handige filmpjes op YouTube geplaatst.

Ook voor onze routes zullen we hier gebruik van maken. Helaas is deze methode niet geschikt/mogelijk voor de Zumo 210/220, de oudere TomTom Riders en de Garmin StreetPilot modellen. Voor deze toestellen zullen we ook bestanden leveren met de complete routes erin.

 

Een algemene inleiding van deze methode is in dit filmpje te vinden:

MrGPS-methode – inleiding

 

Hoe de routes goed in je toestel te krijgen, kan je in de volgende filmpjes vinden, per toestel:

MrGPS-methode, Zumo 550/660

MrGPS-methode, Zumo 3xx/590/595

MrGPS-methode, TomTom Rider 400 serie

 

Als je geïnteresseerd bent, hier nog een link naar een filmpje voor de route makers. Ook als je zelf geen routes maakt, toch wel goed om te bekijken, dan zie je waar wij allemaal op moeten letten J:

MrGPS-methode, route maker

 

 

Routebestanden

Het bestand met alleen de tracks en waypoints zullen we aanduiden met de toevoeging “tracks”.

Voor degenen die graag alle routes hebben en bezitters van toestellen waar deze methode niet geschikt voor is, worden bestanden geleverd met de aanduiding “routes”, zowel voor Garmin als TomTom toestellen.