Inschrijven
Google map routes
Garmin GPS route
Tom Tom GPS route
Organisatie

 

 

Openingstocht 2012

Ook dit jaar organiseren we weer een toertocht om het begin van het nieuwe motorseizoen te vieren. Iedereen is uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Dit jaar beginnen we onze tocht net voorbij Weert. De route maakt eerst een ronde om de Groote Peel, zakt vervolgens langs de Maas af naar het zuiden, waarna de tweede helft van de route langs de grens tussen Nederland en Belgie slingert. Het belooft weer wat moois te worden.

Zoals altijd hebben we ons best gedaan om voldoende terrasjes (cafe’s) en mooie uitzichten aan de route toe te voegen om van het mooie weer te kunnen genieten!

Je bent van harte welkom 10.00 uur bij restaurant “de Goudreinet” langs de A2, net voor Weert (1e afslag na Budel). Onder het genot van een kopje koffie kun je kennismaken met iedereen en/of bijpraten.

De route is dit jaar ongeveer 135 km en duurt 3 uur. Niet al te lang, maar des te meer een mooie tocht aan het begin van het seizoen.


Wil je ook anderen interesseren voor deze toertocht, hang dan onze poster op. Je kunt hem hier downloaden.


Inschrijven

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Inschrijfgeld

leden  gratis  
niet leden € 5,-

Google Map

Hieronder is de routes te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

Route
   

Garmin GPS route

Hieronder vind je de GPS route:

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.


Mocht je de route niet kunnen openen in mapsource, via het helpmenu van mapsource kun je mapsource updaten en daar laatste versie ophalen.
Garmin Openingstocht
 

Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

   
Tom Tom GPS route

Selecteer met de rechter muisknop en kies "Doel opslaan als.." om de route naar je pc te copieren. Het laden in je TomTom doe je vervolgens op de manier zoals die is beschreven in de handleiding. Waarschijnlijk kun je voor deze routes het beste de instelling "Snellere route" kiezen op je TomTom.

Evt. extra informatie over het ladfen van routes vindt je met google op internet zoals bv: http://gpstracks.nl/uitleg-tomtom.phpOpeningstocht Spat.Lab deel 1
Openingstocht Spat.Lab deel 2
   


Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

Anja Welvaarts 06 - 49655563 / spatlab(at)gmail.com
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Frank Vork ftavork(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com