Bergtraining 2012

Natuurlijk, bochtjes rijden is het mooiste wat er is op de motor (toch?). Maar heb je ook wel eens het gevoel dat het in de bergen een stuk spannender is, dat je verkeerd uitkomt voor een volgende bocht? Welke lijn is nu het beste om te rijden? Of heb je behoefte om je bochtentechniek bij te schaven?

Dan is deze bergtraining misschien iets voor jou. Onder leiding van zeer ervaren instructeurs van MRT (www.motorrijvaardigheidstraining.nl) waaronder Robert en Charl, wordt een hele dag geoefend en geoefend in de Eifel rond Vossenack.

Nadat we via de snelweg naar de Eifel zijn gereden, wordt er geoefend op een standaard rondje van zon 30 km. Er wordt in groepen van 5 6 deelnemers gereden: je instructeur rijdt het rondje een keer voor en daarna zijn we zelf aan de beurt! Je rijdt dan voorop en de instructeur direct achter je, met een headset om aanwijzingen te geven, indien nodig. Na ieder rondje wisselt de voorrijder, zodat iedereen aan de beurt komt. De route is zeer gevarieerd en bevat zowel lange, doorgaande bochten als haarspelden.

Natuurlijk wordt de inwendige mens ook niet vergeten en wordt er geluncht (voor eigen rekening!) in een gezellig restaurant, bij mooi weer natuurlijk op het terras.

Het is een dag voor iedereen, vaardigheidsniveau vooraf is niet zo belangrijk, als je maar een rijbewijs hebt! Aangezien er in kleine groepen wordt gewerkt, krijgt iedereen op zijn eigen niveau aanwijzingen. Waar de n de basistechniek onder de knie wil krijgen, kan het voor een ander zaak zijn om de puntjes op de i te zetten. Je leert veel van de instructeur maar ook vanelkaar. Het is geen scheur cursus maar juist een cursus om veiliger, en daardoor plezieriger (en soms zelfs sneller...) door de bochten te kunnen gaan. Enorm goed voor het zelfvertrouwen!

Hoe ziet de dag eruit?
s Ochtends vroeg om 7.00 uur verzamelen we bij AC Restaurant te Nederweert (aan de A2 in zuidelijke richting) om de vroege ochtend te beginnen met een kopje koffie / thee. Vervolgens word je ingedeeld in groepjes van 5 personen en 1 instructeur. Je instructeur geeft vervolgens uitleg over hoe de dag eruitziet, hoe je naar de Eifel rijdt, en verdere praktische instructies.

Ochtend: vanaf het AC restaurant rijd je in jouw groepje naar de Eifel, waar een mooie route is uitgestippeld om te oefenen.

Rond 12.00 uur ga je met je groepje ergens lunchen.

Middag: wederom oefen je met je instructeur in de Eifel en aan het einde van de middag rijden jullie gezamenlijk weer terug naar Nederland.

Afsluiting: ergens over de grens wordt aan het einde van de dag een terras / cafe opgezocht, waar jullie samen de dag en het geleerde evalueren en nog wat laatste tips van je instructeur meekrijgen.Inschrijven

Je kunt je opgeven bij: Anja Welvaarts, 06 - 49655563 / spatlab(at)gmail.com

Inschrijfgeld

leden  70,-  
niet leden 90,-

   
Organisatie

Deze bergtraining wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven, in samenwerking met


Anja Welvaarts 06 - 49655563 / spatlab(at)gmail.com