Google map
Garmin GPS routes
Organisatie

 

 

9 - 15 september 2012
MC Spat.Lab Week 2012 - Todtmoos - Duitsland

Je bent vanaf Zondag 9 September welkom in Hotel Fünfjahreszeiten. ’s Avonds kun je aansluiten bij het diner en met iedereen kennismaken / bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit betekent dat je op eigen gelegenheid afreist naar het Zwarte Woud. We hebben een heenreis toegevoegd aan het GPS routepakket zodat je de mogelijkheid hebt om via mooie binnendoor wegen te rijden naar Todtmoos. We hebben deze route in twee delen opgezet zodat je zelf kunt bepalen hoe je wilt rijden: verdeeld over 1 of 2 dagen of uitsluitend het tweede deel binnendoor rijden en het eerste deel via de snelweg.

Je kunt er ook voor kiezen om de gehele heenreis over de snelweg af te leggen of een motortrailer te huren. Dit laatste kan bijvoorbeeld via Stam Aanhangwagens. Voor meer informatie en mogelijkheden verwijzen we je naar de wondere wereld van Google.

Klik hier om alle informatie en bijzonderheden te lezen en/of uit te printen.
Google map

Hieronder zijn de routes te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

Heenreis en terugreis
Route 1
Route 2
Route 3
Route 4
Route 5

De routes zijn te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.


   

Garmin GPS routes

Hieronder vind je de GPS route:

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.

Garmin routes Todtmoos - Zwarte Woud - Duitsland - september 2012
 

Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

   

Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

Anja Welvaarts 06 - 49655563 / spatlab(at)gmail.com
Frank Vork frank.vork(at)onsbrabantnet.nl
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com
Mark van Veghel mark.van.veghel@hotmail.com