Programma
Verblijf
Google map routes
Garmin GPS routes
Organisatie

 

 

26 augustus - 29 augustus 2011
MC Spat.Lab Weekend 2011 - Vuureifel

Dit jaar hebben we een vier daags motor weekend naar de Vuureifel georganiseerd. De Vuureifel kenmerkt zich vooral door de prachtige wegen en bochten die speciaal voor motorrijders aangelegd lijken te zijn. We logeren in Hause Burglick in Manderscheid.Klik hier om de foto's te bekijken die gemaakt zijn tijdens het narijden van de routes afgelopen weekend.


Programma


Dag 1

Wij verzamelen op vrijdag 26 augustus vanaf 09.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.
Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop koffie/thee en een stuk vla. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

Klik hier om de memo uit te printen, zodat je verzekerd ben van je gratis kopje koffie/thee en een punt vla.

Dit jaar beginnen we onze heenreis niet traditiegetrouw vanuit Vise, maar rijden we iets langer over de snelweg om Aachen heen. Hiermee omzeilen we de Hautes Fagnes en geeft het meer tijd om rond te rijden in de Eifel. De route voert ons langs de Obersee de Eifel in. Vanaf dat moment is het een route vol bochten, mooie natuur en her en der bezienswaardigheden (kasteeltjes, waterval, ruines, etc.). We hebben drie routes gemaakt. Zoals gebruikelijk een korte (165 km) en een lange (207 km) variant, maar dit jaar ook een kilometervreter (230 km). Let op: deze is voor de ervaren motorrijders, omdat deze voornamelijk over kleine (soms lastige) weggetjes voert.


Dag 2

Deze toer zal sommigen wellicht bekend in de oren klinken. Het is een reeds bestaande route die we hebben aangepast zodat er wederom een terrasjes variant is en een route voor de snellere mensen. De route leidt je door schitterende stukken in de Eifel, Moezel en langs Cochem. De naam van de route doet zichzelf eer aan... Of het ook daadwerkelijk 1001 bochten zijn weten we niet (we hebben ze niet geteld), maar het zijn er voldoende om je goed te vermaken.

'S avonds kunnen we het grote vuurwerk gaan bekijken en beleven, wat wordt afgestoken bij de onder-en bovenburcht. Dit begint om 22.30 uur.

Klik hier om het programma van de Ridderfeesten te bekijken.
Klik hier om algemene informatie van de Ridderfeesten te bekijken.


Dag 3 Op de derde dag rij je een stuk zuidelijker dan gebruikelijk. Via een mooie omweg beland je wederom bij de Moezel. Tip voor mensen die de korte route rijden: neem even de tijd om van het uitzicht en een lekkere lunch te genieten bij restaurant Zummethof.

'S avonds gaan we met de bus naar Cochem, waar de wijnfeesten geopend worden met een spectaculair vuurwerk. Dit begint om 22.00 uur.

De bus vertrekt vanaf de parkeerplaats achter het gemeentehuis (Kurfurstenstrasse), gelegen vlakbij het hotel om 20.00 uur (lopend vanaf het hotel 10 minuten) en komt ons weer ophalen in Cochem om 00.30 uur.

Klik hier om het programma van de wijnfeesten te bekijken.


Dag 4

Net zoals de heenreis bestaat de terugreis uit drie varianten. De kilometvreter (249 km) doet zijn naam eer aan en is een dagvullende rit. Deze route leid je door 4 landen! Houdt er eveneens rekening mee dat dit een route is voor ervaren motorrijders. Het gemarkeerde geitenpad op de route is de moeite waard. De korte (171 km ) en de lange (191 km) route gaan ook richting het westen, maar buigen eerder af naar het noorden waardoor Luxemburg niet in de rit valt. Hierdoor zijn de ritten ook iets korter, maar desalniettemin net zo leuk om te rijden. Alle routes komen uiteindelijk nog langs Lac de la Gileppe. Liefhebbers voor een mooi uitzicht kunnen hier afslaan.

Door de slechte weersomstandigheden tijdens het voorrijden hebben we helaas alleen de korte heenreis, de korte hunsruck tot halverwege en de kilometervreter terugreis kunnen voorrijden. Het kan dus voorkomen dat er op een aantal wegen op de route niet gereden mag / kan worden.

Alle routes kun je bekijken in google map, iets verderop deze pagina.Verblijf

Haus Burglick is een familie-hotel heeft een zeer rustige ligging, direkt aan de rand van het bos en biedt een prachtig uitzicht op de Oberburgt van Manderscheid en het Lieserdal.
Het hotel is het ideale uitgangspunt voor de verschillende attracties en activiteiten, die de Vulkaneifel het hele jaar door te bieden heeft.
Zo ligt het hotel bijvoorbeeld direct aan het Lieserpad en aan de Eifelsteig.(Voor de wandelaars onder ons)

We kunnen ontbijten om 8.30 uur en het avondeten zo rond de klok van 19.00 uur.
Behalve op zondagavond, dan eten we om 18.00 uur, dit in verband met het vertrek met de bus naar Cochem.

Het adres:
 • Klosterstrasse 18
 • 54531 Manderscheid
 • Tel: 0049 6572 - 784
 • info@hausburgblick.com
 • Haus Burgblick


 • Google Map

  Hieronder zijn de routes te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

  Mocht het kaartje in googlemaps geen route tonen, dan met de rechtermuisknop enkele malen op het kaartje klikken, je zult dan zien dat je inzoomt op het kaartje en dat dan de route zichtbaar wordt.

  Heen Route (dag 1)
  Rit: 1001 Bochten toer (dag 2)
  Rit: Hunsruck toer (dag 3)
  Terug Route (dag 4)
     

  Garmin GPS routes

  Hieronder vind je de GPS route:

  Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

  Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

  Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

  Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.

  Garmin routes Vuureifelweekend augustus 2011
   

  Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

     

  Organisatie

  Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

  Anja Welvaarts 06 - 49655563 / spatlab(at)gmail.com
  Frank Vork frank.vork(at)onsbrabantnet.nl
  Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com