Inschrijven
Google map routes
Garmin GPS route
Tom Tom GPS route
Organisatie

 

 

Najaarstocht 2011

De laatste spatlab toertocht van het jaar gaat door het mooie en afwisselende landschap van Zuid-Limburg. We zullen zien dat bergwegen ook dicht bij huis te vinden zijn. Heuvels, hellingen, bochten en vergezichten worden afgewisseld met voldoende gelegenheden om te stoppen voor een hapje en/of een drankje. Erg de moeite waard. De route is ca 170 km lang en eindigt in Urmond.

Om even rustig kennis te kunnen maken met de leden van MC Spat.Lab en alle andere deelnemers, beginnen we natuurlijk met onze gebruikelijke kop koffie.

Wil je mee rijden dan ben je vanaf 9:30 uur welkom bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.


Wil je ook anderen interesseren voor deze toertocht, hang dan onze poster op. Je kunt hem hier downloaden.


Inschrijven

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Inschrijfgeld

leden  gratis  
niet leden € 5,-

Google Map

Hieronder is de routes te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

Route
   

Garmin GPS route

Hieronder vind je de GPS route:

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.


Mocht je de route niet kunnen openen in mapsource, via het helpmenu van mapsource kun je mapsource updaten en daar laatste versie ophalen.
Garmin Najaarsroute
 

Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

   
Tom Tom GPS route

Selecteer met de rechter muisknop en kies "Doel opslaan als.." om de route naar je pc te copieren. Het laden in je TomTom doe je vervolgens op de manier zoals die is beschreven in de handleiding. Waarschijnlijk kun je voor deze routes het beste de instelling "Snellere route" kiezen op je TomTom.

Evt. extra informatie over het ladfen van routes vindt je met google op internet zoals bv: http://gpstracks.nl/uitleg-tomtom.php



Tom Tom najaarsrit
   


Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

Anja Welvaarts 06 - 49655563 / spatlab(at)gmail.com
Leon van der Meer leon.nospam.01(at)xs4all.nl