Route
Organisatie

 

 

22 juli - 25 juli 2011
MC Spat.Lab Weekend 2011 - Hoscheid - Luxemburg

Dit jaar hebben we een vier daags motor weekend naar Luxemburg georganiseerd. Luxemburg kenmerkt zich vooral door de prachtige wegen en mooie vergezichten die speciaal voor motorrijders aangelegd lijken te zijn. We logeren in Hotel Des Ardennes in het plaatsje Hoscheid.

Wij verzamelen op vrijdag 22 juli om 09.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.

Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop koffie/thee en een punt vlaai. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

Klik hier om de memo uit te printen, zodat je verzekerd ben van je gratis kopje koffie/thee en een punt vlaai.

Als de koffie/thee en de vlaai op is en iedereen heeft kennis gemaakt, vertrekken we richting Luxemburg.Verblijf

Hotel Des Ardennes ligt in Luxemburgse Ardennen (Natuurpark Our)en is een plaats van rust en ontspanning. Het in Hoscheid (498m) gelegen hotel is een ideaal uitgangspunt om de natuur en het land Luxemburg zelf te beleven en lief te hebben.

Het dorp werd sinds 2001 al 4 maal bekroond als mooiste bloemendorp van Noord-Luxemburg.

Maak mooie wandelingen door ons prachtige land en bezoek de nabij gelegen plaatsen zoals Vianden, Diekirch, Clervaux met hun toeristische bezienswaardigheden.

We kunnen ontbijten om 8.30 uur en het avondeten zo rond de klok van 19.00 uur.

Het adres:
 • Haaptstroos 33
 • 9376 Hoscheid
 • Tel:+352 99 00 77
 • info@hotel-des-ardennes.lu
 • Hotel Des Ardennes


 • Route Informatie

  Hieronder vindt je informatie over de routes.

  Heenreis

  Zoals altijd slaan we Nederland over en rijden we de eerste 75 Km over de snelweg naar Vise. Vanaf hier kunnen we meteen genieten van prachtige wegen en mooie natuur. De route voert door het typische Wallonië en de Ardennen. Er is naast de normale route (244 Km) een ingekorte route (165 Km) speciaal voor diegene die wat vaker op het terras willen plaatsnemen ;-).


  Rondrit 1

  Deze rit van 224 km gaat door het zuidoosten van Luxemburg, zo ongeveer om Luxemburg-stad heen. Via de grens langs de Sûre, een stukje Müllertal en de Moezel pikken we een stukje Frankrijk mee. Daarna rijden we weer noordwaarts richting Hoscheid. Een afwisselende route met lange glooiende bochten langs de Sûre en Moezel, maar ook het korte werk wordt niet geschuwd. Voor de echte liefhebbers is er nog een toegift. We ontdekten vlakbij het hotel een mooi bochtig traject, voor als je nog een halfuurtje wil “stoeien”!


  Rondrit 2

  Deze route is voor de liefhebbers van bochtige, kromme wegen! De route is 207 km lang en voert door het gebied tussen Hoscheid en Luxemburg-stad. Natuurlijk zit het Müllertal erin, en rijden we langs het stuwmeer van de Haute-Sûre.


  Rondrit 3

  Deze route gaat na een lusje zuidoost, richting de Belgische Ardennen met als “keerpunt” La-Roche-en-Ardenne. Deze route is een afwisseling van zeer bochtige trajecten met wat “rustiger” stukken. Er is een lange variant van 261 km voor de doorrijders, maar ook een korte versie voor degenen die ook vanaf een terrasje de omgeving willen bekijken.


  Terugreis

  Ook deze hebben we in twee varianten, de lange versie is 204 km lang en de korte versie telt 167 km. De lange route voert via de oostelijke Eifel, Neuerburg en Bleifalf, terwijl de korte versie dichter tegen de grens Luxemburg/Duitsland blijft. Beide routes komen samen bij St. Vith en komen via de Hoge Venen en de Voerstreek uit in Noorbeek. Als er tijd is, is het terras van café d’r Pley een aanrader!


  De routes zijn te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

     

  Roadbook (Garmin - GPS)

  Hieronder vind je de GPS route:

  Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

  Let op: In principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

  Let op: Bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

  Voor hulp: Video-instructie Mapsource: herberekenen van een route: Hoe en Waarom?? Ga naar http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

  Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.

  Het onderstaande Garmin bestand bevat alle routes.

  Garmin routes Gdb Gestand
   

  Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

  Roadbook (Tom-Tom GPS)

  Selecteer met de rechter muisknop en kies "Doel opslaan als.." om de route naar je pc te copieren. Het laden in je TomTom doe je vervolgens op de manier zoals die is beschreven in de handleiding. Waarschijnlijk kun je voor deze routes het beste de instelling "Snellere route" kiezen op je TomTom.

  Evt. extra informatie over het laden van routes vindt je met google op internet zoals bv: http://gpstracks.nl/uitleg-tomtom.php  Tom-Tom routes Zip Bestand
     

  Organisatie

  Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

  Anja Welvaarts 06 - 49655563 / spatlab(at)gmail.com
  Frank Vork frank.vork(at)onsbrabantnet.nl
  Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
  Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com