Openingstocht 2011

Leonor Orban en Jeroen Alink hebben dit jaar een bijzonder mooie route weten te fabriceren. De eerste toertocht van dit jaar begint wat verder van huis. Dit keer starten we in Empel, vanwaar we over bochtige weggetjes langs het Kasteel van Oijen en de Hatertse Vennen naar het Oosten Rijden. Via een klein stukje Duitsland (o.a. Reichswald) rijden we weer terug richting Eindhoven.

Onderweg zijn er voldoende terrasjes, cafe's en mooie uitzichten om te stoppen. Uiteraard is de route niet te lang, zodat het weer een gezellig tocht wordt.

Om even rustig kennis te kunnen maken met de leden van MC Spat.Lab en alle andere deelnemers, beginnen we natuurlijk met onze gebruikelijke kop koffie.

Wil je mee rijden dan ben je vanaf 10:00 uur welkom bij Cafe 'De Lachende Vis', Empelsedijk 21 in Den Bosch (Empel).

 

Wil je ook anderen interesseren voor deze toertocht, hang dan onze poster op. Je kunt hem hier downloaden.
Klik hier voor de poster

De route is iets meer dan 180 km en is ongeveer vier uur rijden.

Nog een extra opmerking: We kunnen niet garanderen dat de route geheel vrij is van verbodsborden of wegwerkzaamheden. Rijden van deze route is op eigen risico!"....Inschrijven

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Inschrijfgeld

leden  gratis  
niet leden 5,-

Roadbook (Garmin - GPS)

Hieronder vind je de GPS route:

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.


Mocht je de route niet kunnen openen in mapsource, via het helpmenu van mapsource kun je mapsource updaten en daar laatste versie ophalen.
2011-04-17_Openingsrit_final.gdb
 

Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

   
Roadbook (Tom-Tom GPS)

Selecteer met de rechter muisknop en kies "Doel opslaan als.." om de route naar je pc te copieren. Het laden in je TomTom doe je vervolgens op de manier zoals die is beschreven in de handleiding. Waarschijnlijk kun je voor deze routes het beste de instelling "Snellere route" kiezen op je TomTom.

Evt. extra informatie over het ladfen van routes vindt je met google op internet zoals bv: http://gpstracks.nl/uitleg-tomtom.phpspatlab_201104-17_1.itn deel 1
spatlab_201104-17_2.itn deel 2
   


Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

Anja Welvaarts 06-49655563
Leonor Orban leonor.orban(at)gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink(at)gmail.com