Route
Organisatie

 

 

23 juli - 26 juli 2010
MC Spat.Lab Weekend 2010 - Luxemburg

Dit jaar hebben we een vier daags motor weekend naar Luxemburg georganiseerd. Luxemburg kenmerkt zich vooral door de prachtige wegen en mooie vergezichten die speciaal voor motorrijders aangelegd lijken te zijn. We logeren in Hotel Belle-Vue in het plaatsje Vianden.

Wij verzamelen op vrijdag 23 juli om 09.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.

Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop koffie/thee en een punt vlaai. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

Klik hier om de memo uit te printen, zodat je verzekerd ben van je gratis kopje koffie/thee en een punt vlaai.

Als de koffie/thee en de vlaai op is en iedereen heeft kennis gemaakt, vertrekken we richting Luxemburg.Verblijf

Het in 2007 geheel gerenoveerde Hotel Belle-Vue is een modern ecologisch hotel. Het hotel wordt ’s zomers geheel verwarmd door middel van Solarenergie en warmteterugwinning uit de koelcellen, in de winter wordt gebruik gemaakt van houtsnippers.

Het hotel is perfect gesitueerd aan de rand van het centrum van het middeleeuwse stadje Vianden. Volop parkeergelegenheid, zowel naast het hotel alswel in de afgesloten privé parkeergarage voor auto’s en motoren.

De garage ligt onder het hotel en is te bereiken door direct voor het hotel rechtsaf te slaan. Aan de linkerkant is de parkeergarage.

Vianden ligt centraal gelegen tussen Echternach (30km) en Clervaux, Vianden is ook het ideale startpunt voor onze motorroutes. Deze voeren langs de vele bezienswaardigheden en door de mooiste dorpjes van de omgeving. Maar er kunnen natuurlijk ook dagstrips gemaakt worden naar Luxemburg-Stadt (45 km, oude vestinggsstad) of Trier (65 km, 2000 jaar oude Romeinse stad).

In deze omgeving kun je ook ontzettend fijn wandelen, vooral het Mullertal, ook wel klein zwitserland genoemd is erg mooi en indrukwekkend (zie foto's)

We kunnen uitgebreid ontbijten om 8.30 uur.

Het avondeten zo rond de klok van 19.00 uur en bestaat uit een 4-gangen menu, mocht bij het voorgestelde menu een gerecht zijn, wat je niet lekker vindt, dan kun je dit direct aangeven aan de bediening en zij komen met een ander voorstel.

Het adres:
 • 3, rue de la Gare
 • L-9420 Vianden
 • Tel: 00352 - 83 41 27
 • info@hotelbv.com
 • Hotel Belle-Vue


 • Route Informatie

  Hieronder vindt je informatie over de routes.

  Heenreis

  Zoals altijd slaan we Nederland over en rijden we de eerste 75 Km over de snalweg naar Vise. Vanaf hier kunnen we meteen genieten van prachtige wegen en mooie natuur. De route voert door het typische Walonie en de Ardennen. Er is naast de normale route (234 Km) een ingekorte route (166 Km) speciaal voor diegene die wat vaker op het terras willen plaatsnemen ;-).


  Rondrit 1

  Route Luxembourg laat zoveel mogelijk van het mooie groothertogdom Luxemburg zien. Met deze route ben je de zeker de hele dag aan het sturen. De route is 266 km lang. Voor degenen die ook graag op het terras plaatsnemen is er ook een korte variant van 162 Km. Klik op de knop om de route te kunnen zien.


  Rondrit 2

  De Sûre-Our Route laat enkele bijzondere plekjes zien. Zo voert de route door klein Zwitserland. Een zeer mooi gebied. Zo is de Schiessentümpel zeer de moeite waard om te bekijken.


  Terugreis

  Op de laatste dag gaan we uiteraard weer richting huis. Maar niet voordat we nog geprobeerd hebben de mooiste wegen te verkennen. De Terugreis is erg afwisselend en voordat je het weet ben je al weer in Noorbeek.


  De routes zijn te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

     

  Roadbook (Garmin - GPS)

  Hieronder vind je de GPS route:

  Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

  Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

  Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

  Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.

  Het onderstaande Garmin bestand bevat alle routes.

  2010-07-23_Gps-Vianden.gdb
   

  Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

  Roadbook (Tom-Tom GPS)

  Selecteer met de rechter muisknop en kies "Doel opslaan als.." om de route naar je pc te copieren. Het laden in je TomTom doe je vervolgens op de manier zoals die is beschreven in de handleiding. Waarschijnlijk kun je voor deze routes het beste de instelling "Snellere route" kiezen op je TomTom.

  Evt. extra informatie over het laden van routes vindt je met google op internet zoals bv: http://gpstracks.nl/uitleg-tomtom.php  2010-07-23 Vianden (12 itn bestanden) Zip Bestand
     

  Organisatie

  Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

  Anja Welvaarts 040-2742529
  Erik Bastiaans 06-18687500