27 september 2009
Najaarstocht 2009

De laatste spatlab toertocht van het jaar gaat over de binnenwegen van Brabant via de Drunense Duinen, door de Biesbosch, over de dijken langs de Maas, door de dorpjes Heusden en Haaren en dan weer richting eindpunt in Best.

De route is ca 210 km lang, dus genoeg tijd voor tussenstops als je op tijd vertrekt.

Om even rustig kennis te kunnen maken met de leden van MC Spat.Lab en alle andere deelnemers, beginnen we natuurlijk met onze gebruikelijke kop koffie.

Klik hier om de memo uit te printen, zodat je verzekerd ben van je gratis kopje koffie/thee.

We verzamelen om 09.30 uur bij Brasserie 't Boshuys, Sonseweg 39 in Best om even rustig kennis te kunnen maken met de leden van MC Spat.Lab en alle andere deelnemers, beginnen we natuurlijk met onze gebruikelijke kop koffie. De toertocht eindigt rond 16.00 uur.


Klik hier voor de poster

 

Inschrijven

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Inschrijfgeld

leden  gratis  
niet leden € 5,-

Route (Google Map)

Hieronder zijn de routes te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

Route
   

Roadbook (GPS)

Hieronder vind je de GPS route:

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.


Mocht je de route niet kunnen openen in mapsource, via het helpmenu van mapsource kun je mapsource updaten en daar laatste versie ophalen.

najaarsroute++ is de route met wat extra zandpad.
2009-najaarsrit.gdb
 

Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

   
Roadbook (Tom-Tom GPS)

Selecteer met de rechter muisknop en kies "Doel opslaan als.." om de route naar je pc te copieren. Het laden in je TomTom doe je vervolgens op de manier zoals die is beschreven in de handleiding. Waarschijnlijk kun je voor deze routes het beste de instelling "Snellere route" kiezen op je TomTom.

Evt. extra informatie over het ladfen van routes vindt je met google op internet zoals bv: http://gpstracks.nl/uitleg-tomtom.php


Degene die de route met onverharde gedeeltes wil rijden moet bestand 090927_1 X, 090927_2, 090927_3 X en 090927_4 laden. Voor de ‘normale’ route bestand 090927_1, 090927_2, 090927_3 en 090927_4.

090927_1.itn deel 1
090927_2.itn deel 2
090927_3.itn deel 3
090927_4.itn deel 4
090927_1 X.itn deel 5
090927_3 X.itn deel 6
   


Organisatie

Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

Anja Welvaarts (organisatie) 06 49655563 of 040-2070228
Jeroen Alink (route) jeroen(at)gmail.com
Frans van Niftrik (tomtom route)