Route
Organisatie

 

 

28 augustus - 31 augustus 2009
MC Spat.Lab Weekend 2009 - Vuureifel

Dit jaar hebben we een vier daags motor weekend naar de Vuureifel georganiseerd. De Vulkaneifel kenmerkt zich vooral door de prachtige wegen en bochten die speciaal voor motorrijders aangelegd lijken te zijn. We logeren in Hotel Maas in het plaatsje Lutzenrath.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1

Wij verzamelen op vrijdag 28 augustus vanaf 09.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.
Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop koffie. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

Klik hier om de memo uit te printen, zodat je verzekerd ben van je gratis kopje koffie/thee.

De heenroute is een geheel nieuwe route en ik weet zeker dat jullie hiervan zullen genieten!!Dag 2

Een hele nieuwe route richting het hart van Luxemburg. Ook hier is een lange en een kortere versie beschikbaar.


Dag 3 De route langs de moezel kan niet ontbreken. Vol mooie vergezichten en uitdagende haarspeldbochten. De minder ervaren motorrijders kunnen de korte en de eenvoudiger route nemen.

'S avonds gaan we met de bus naar Cochen, waar de wijnfeesten geopend worden met een spectaculair vuurwerk. Dit begint om 22.00 uur.

Het programma van de wijnfeesten is hier te vinden.

Klik hier om het programma van de wijnfeesten te bekijken.

De bus vertrekt vanaf het hotel om 20.00 uur en komt ons weer ophalen in Cochem om 00.30 uur.


Dag 4

Op de laatste dag gaan we uiteraard weer richting huis. ik heb speciaal voor deze dag een snelle doorgaande route uitgezet, zodat je 's morgens rustig aan kunt en toch omtijd thuis bent. Ik zelf ben om 11:00 vetrokken en was om 17:00 uur in Eindhoven.


Alle routes kun je bekijken in google map, iets verderop deze pagina.


Verblijf

We zijn te gast bij Hotel "Maas" in Lutzenrath, een kleine plaats gelegen tussen de Maaren en de Moezel.
Stefan Maas is de eigenaar van dit familiehotel.
Hotel Maas ligt midden in de schilderachtige Vulkaneifel en biedt alles, wat er tegenwoordig word verwacht van een goed hotel.
Of het nu gaat om wellness of een uitstekend restaurant. Voorop staat dat iedereen er zich thuis voelt.
In deze omgeving kun je: wandelen, fietsen en motorrijden of gewoon ontspannen.
Vanwege de ontzettend mooie routes wordt de Eifel elk jaar weer door heel veel motorrijders uit heel Europa bezocht.

We kunnen ontbijten om 8.30 uur en het avondeten zo rond de klok van 19.00 uur.

Het adres:
 • Trierer Str. 30
 • 56826 Lutzerath
 • Tel: +49 (0) 2677 / 9363-0
 • service (at) hotel-maas.de
 • Hotel-Restaurant Maas


 • Google Map

  Hieronder zijn de routes te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

  Mocht het kaartje in googlemaps geen route tonen, dan met de rechtermuisknop enkele malen op het kaartje klikken, je zult dan zien dat je inzoomt op het kaartje en dat dan de route zichtbaar wordt.

  Heen Route (dag 1)
  Rondrit (dag 2)
  Rondrit (dag 3)
  Terug Route (dag 4)
     

  Roadbook (Garmin - GPS)

  Hieronder vind je de GPS route:

  Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

  Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

  Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

  Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.

  2009-008-28_Gps-Lutzerath.gdb Garmin Gps
   

  Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

  Roadbook (Tom-Tom GPS)

  Selecteer met de rechter muisknop en kies "Doel opslaan als.." om de route naar je pc te copieren. Het laden in je TomTom doe je vervolgens op de manier zoals die is beschreven in de handleiding. Waarschijnlijk kun je voor deze routes het beste de instelling "Snellere route" kiezen op je TomTom.

  Evt. extra informatie over het laden van routes vindt je met google op internet zoals bv: http://gpstracks.nl/uitleg-tomtom.php  090828 Eifel_heen_1.itn deel 1
  090828 Eifel_heen_2.itn deel 2
  090829 Rondrit_1_1.itn deel 3
  090829 Rondrit_1_2.itn deel 4
  090829 Rondrit_1_3.itn deel 5
  090830 Rondrit_2_1.itn deel 6
  090830 Rondrit_2_2.itn deel 7
  090830 Rondrit_2_3.itn deel 8
  090831 Eifel_terug.itn deel 9
     

  Organisatie

  Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

  Anja Welvaarts (organisatie 040-2742529
  Erik Bastiaans (routes en website) 06-18687500
  Frans Jacobs (routes)