Route
Organisatie

 

 

24 juli - 27 juli 2009
MC Spat.Lab Weekend 2009 - Sauerland

Dit jaar hebben we een vier daags motor weekend naar Sauerland georganiseerd. Sauerland kenmerkt zich vooral door de prachtige wegen die speciaal voor motorrijders aangelegd lijken te zijn. We logeren in Hotel Herrloh in het plaatsje Winterberg.

Wij verzamelen op vrijdag 24 juli om 09.30 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.

Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop koffie. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

Klik hier om de memo uit te printen, zodat je verzekerd ben van je gratis kopje koffie/thee.

Als de koffie op is en iedereen heeft kennis gemaakt, vertrekken we richting Sauerland.Verblijf

Haus Herrloh Winterberg is bij velen al een begrip, dit kleine Nederlands familie hotel heeft een unieke centrale ligging in de natuur. Aan het begin van Winterberg-stad, achter Hotel Der Brabander direct aan de skipiste, maar ook dicht bij het centrum van Winterberg-stad. De Rothaarsteig wandel-en fietsroutes lopen voor hun deur. Bij uitstek geschikt voor een sportieve uitdaging.

Bij Haus Herrloh Winterberg doen ze alles nét even anders zodat u zich werkelijk "gast aan huis" voelt. Je bent even weg uit de drukte van alledag en geniet van de rust, vrije natuur, de heerlijke schone Sauerlandse berglucht en het unieke uitzicht.

Door de centrale ligging is ons hotel hét beginpunt voor uitstapjes in de omgeving.

Het Sauerland, het land van 1000 bergen en 1000 slingerende beekjes geldt onder insiders als een van de mooiste gebieden voor motorrijders. Weidse weide- en boslandschappen met loof- en naaldbomen die door kronkelende rustige landwegen worden doorkruist zorgen voor continue wisselende indrukken en de mogelijkheid om het andere verkeer te ontlopen. Bijzonder geliefd zijn de vele stuwmeren in het Sauerland, waar enkele bekende Biker-Treffs zich gevestigd hebben.

De door ons zelfgemaakte routes voeren langs vele bezienswaardigheden en door de mooiste vakwerkdorpjes van de omgeving.

De motoren kunnen geparkeerd worden in de garage en op de privé parkeerplaats.

We kunnen ontbijten om 8.30 uur en het avondeten zo rond de klok van 19.00 uur.

Het adres:
 • Herrlohweg 3
 • 59955 Winterberg
 • Tel:0049 (0)2981 92470
 • hotel@haus-herrloh.nl
 • Hotel Herrloh


 • Route Informatie

  Hieronder vindt je informatie over de routes. Er zijn drie routes beschikbaar. je kunt zelf de rondrit kiezen die je wilt rijden.

  Heenreis

  Het enigste nadeel dat we kunnen bedenken over Sauerland is dat het roergebied er tussenin ligt. We hebben geprobeerd er een leuke route doorheen te maken, maar zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om er zo snel mogelijk doorheen te rijden. We beginnen de route dan ook op de autobaan. Als we na 125 km de autobaan verlaten, kunnen we voor de rest van de dag genieten van heerlijke stuurwegen.


  Rondrit 1

  een gevarieerde rondrit met veel bochten door het Sauerland . Deze route gaat door hartje Sauerland. Water, bossen en bergen zijn de handelsmerken van deze omgeving. De route is erg gevarieerd. Met deze route ben je de zeker de hele dag aan het sturen. De route is 251 km lang.


  Rondrit 2

  Deze route zal de minder ervaren motorrijders zeker aanspreken. De route heeft meer doorgaande wegen, wat het rijden iets eenvoudiger maakt. Ook is er een lange en een korte variant van de route. Dus voor iedereen die rustig aan wil doen, iets minder ervaring heeft, of op tijd teurg wil zijn voor een biertje


  Rondrit 3

  Rondrit 3 is speciaal gemaakt voor de motorrijders die van bochten houden. Veel bochten wel te verstaan. Ik heb in deze route zoveel mogelijk mooie wegen bijelkaar gepakt. Dus als je van sturen houdt dat is dit de route.

  Let op: Deze route is niet nagereden en is ook wat langer dan normaal.


  Terugreis

  Op de laatste dag gaan we uiteraard weer richting huis. Voordat we de snelweg opgaan proberen we zo lang mogelijk te genieten van de mooie wegen. Je kunt dan zelf kiezen of je over Venlo of over Roermond wilt rijden


  Hieronder zijn de routes te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

     

  Roadbook (Garmin - GPS)

  Hieronder vind je de GPS route:

  Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

  Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

  Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

  Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.

  Het onderstaande Garmin bestand bevat alle routes.

  2009-07-24_Gps-Sauerland.gdb
   

  Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

     

  Organisatie

  Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

  Anja Welvaarts 040-2742529
  Erik Bastiaans 06-18687500