Route
Organisatie

 

 

29 augustus - 1 september 2008
MC Spat.Lab Weekend 2008

Dit jaar hebben we een vier daags motor weekend naar de Moezel georganiseerd. De Moezel kenmerkt zich vooral door de prachtige wegen en bochten die speciaal voor motorrijders aangelegd lijken te zijn. We logeren in Hotel Schmause-Muhle in het plaatsje Burgen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1

Wij verzamelen op vrijdag 29 augustus vanaf 09.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.
Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop koffie. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

We hebben zowel de oude route van vorig jaar toegevoegd, alswel een nieuwe route. Deze Nieuwe route hebben we niet nagereden. Het staat je geheel vrij om te kiezen welke route je wilt rijden. Houd er wel rekening mee, dat je in onverwachte situaties verzeild kunt raken.

Dag 2

Een nieuwe route. We hopen dat hij mooi is.

Dag 3 De route langs de moezel kan niet ontbreken. De route is iets aangepast dit jaar. Vol mooie vergezichten en uitdagende haarspeldbochten. De minder ervaren motorrijders kunnen de korte en de eenvoudiger route nemen.

'S avonds gaan we met de bus naar Cochen, waar de wijnfeesten geopend worden met een spectaculair vuurwerk. Dit begint om 22.00 uur.

Het programma van de wijnfeesten is hier te vinden.

Klik hier om het programma van de wijnfeesten te bekijken.

De bus vertrekt vanaf het hotel om 20.00 uur en komt ons weer ophalen in Cochem om 00.30 uur.

Dag 4

Op de laatste dag gaan we uiteraard weer richting huis. ik heb speciaal voor deze dag een snelle doorgaande route uitgezet, zodat je 's morgens rustig aan kunt en toch omtijd thuis bent. Ik zelf ben om 11:00 vetrokken en was om 17:00 uur in Eindhoven.


Alle routes kun je bekijken in google map, iets verderop deze pagina.


Verblijf

We zijn te gast bij Hotel "Schmauze-Muehle" in Burgen, een kleine plaats aan de Moezel. De familie Pinger is de eigenaar van dit familiehotel.

Het hotel is gebouwd in een rustieke boerenstijl en heeft een zeer uitgebreide keuken, maar ook een echte Weinstube 'Bella Rustica' Bovendien is er ook een groot buitenterras. We kunnen ontbijten om 8.30 uur en het avondeten zo rond de klok van 19.00 uur.

Het adres:
 • Baybachstraße 50
 • 56332 Burgen
 • Tel: +49 (0)2605/776
 • hotel@schmause-muehle.de
 • Hotel Schmause-Muehle • Roadbook (GPS)

  Hieronder vind je de GPS route:

  Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

  Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

  Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

  Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.

  2008-08-29_Gps-Burgen_V7.gdb City Navigator Versie v7
  2008-08-29_Gps-Burgen_V8.gdb City Navigator Versie v8
  2008-08-29_Gps-Burgen_NT9.gdb City Navigator Versie NT9
  2008-08-29_Gps-Burgen_NT2008.gdb City Navigator Versie NT 2008
   

  Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

     

  Organisatie

  Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

  Anja Welvaarts 06-45835098
  Erik Bastiaans 06-18687500