Route
Organisatie

 

 

25 juli - 28 juli 2008
MC Spat.Lab Weekend 2008 - Sauerland

Dit jaar hebben we een vier daags motor weekend naar Sauerland georganiseerd. Sauerland kenmerkt zich vooral door de prachtige wegen die speciaal voor motorrijders aangelegd lijken te zijn. We logeren in Hotel Der Hollander in het plaatsje Andreasberg.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1

Wij verzamelen op vrijdag 25 juli vanaf 09.30 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.

Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop koffie. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

Klik hier om de memo uit te printen, zodat je verzekerd ben van je gratis kopje koffie/thee.

Het enigste nadeel dat we kunnen bedenken over Sauerland is dat het roergebied er tussenin ligt. We hebben geprobeerd er een leuke route doorheen te maken, maar zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om er zo snel mogelijk doorheen te rijden. We beginnen de route dan ook op de autobaan. Als we na 125 km de autobaan verlaten, kunnen we voor de rest van de dag genieten van heerlijke stuurwegen.

Dag 2

Op deze dag rijden we een gevarieerde rondrit door het Sauerland richting EderSee. Water, bossen en bergen zijn de handelsmerken van deze omgeving. Met een lengte van 27 km is de Edersee een van de grootste stuwmeren van Europa. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om Schloss Waldeck te bezoeken. De Volledige route is 287 Km (5:20 h rijtijd), Maar voor degenen die rustig aan willen doen is er ook een verkorte versie van 227 km (4:12 h rijtijd)

Dag 3

Op zondag rijden we door Hartje Sauerland hetgeen wat je één maal in je leven moet meemaken. Routes die zich laten leiden door de wonderschone bossen waarop je niet uitgekeken raakt. Of je nou 10 -20 of 100 wilt rijden het is allemaal zo uitgestreken langs die vele kleine artistieke gezellige dorpjes waar je de gemoedelijke sfeer van de bevolking kun beproeven. De Volledige route is 283 Km (5:20 h rijtijd), de korte route is 216 km (4:05 h rijtijd)

Dag 4

Op de laatste dag gaan we uiteraard weer richting huis. Voordat we de snelweg opgaan proberen we zo lang mogelijk te genieten van de mooie wegen. Je kunt dan zelf kiezen of je over Venlo of over Roermond wilt rijden


Verblijf

We zijn te gast bij Hotel "Der Hollander" in Andreasberg, een voormalig mijnwerkersdorpje. Lex en Heleen zijn sinds 1 1/2 jaar de trotse eigenaars van dit familiehotel en hebben het met veel liefde verbouwd. Voor komende jaren staan er nog meer renovaties gepland, zoals uitbreiding van het restaurant en de aanleg van een nieuw terras aan de achterzijde zodat je een prachtig uitzicht hebt op het Valmetal.

Omdat het in het land van de 1000 bergen en de 1000 beekjes ligt, is het een perfecte uitvalsbasis voor onze tochten.

In het sfeervolle restaurant, tussen de kandelaars en open haarden, kun je kiezen uit een a-la-carte menu. Dus zeker voor ieder wat wils.

We kunnen ontbijten om 8.30 uur en het avondeten zo rond de klok van 19.00 uur.

Het adres:
 • Dorfstrasse 37
 • 59909 Andreasberg
 • Tel: +49 (0)2905-613
 • info@derhollander.nl
 • Hotel Der Hollander • Roadbook (GPS)

  Hieronder vind je de GPS route:

  Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

  Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

  Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

  Wil je de route herberekenen gebruik dan de volgende instellingen(Ctrl-Shift-P) van Mapsource.

  2008-07-25_Gps-Sauerland-v7.gdb City Navigator Versie v7
  2008-07-25_Gps-Sauerland-v8.gdb City Navigator Versie v8
  2008-07-25_Gps-Sauerland-v9.gdb City Navigator Versie NT v9
  2008-07-25_Gps-Sauerland-v2008.gdb City Navigator Versie NT 2008
   

  Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

     

  Organisatie

  Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

  Anja Welvaarts 06-45835098
  Erik Bastiaans 06-18687500