Route
Organisatie

 

 

24 augustus - 27 augustus 2007
MC Spat.Lab. Weekend 2007

Dit jaar hebben we een vier daags motor weekend georganiseerd. We logeren in Hotel Anker in het plaatsje Brodenbach.
Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1

Wij verzamelen op vrijdag 24 augustus vanaf 09.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.
Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop kofie. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

De route van deze dag is een hele mooie route met een lengte van een kleine 250 km (4,5 uur rijtijd) en heeft aan aantal hele mooie ruime bochten, maar ook hele kleine haarspeld bochtjes.

Dag 2

Op de tweede dag rijden we een rondrit aangeboden door Hotel Sonnenblick. De route voert richting de Rijn en is niet al te lang 200 Km, zodat je op je gemak kunt genieten van de mooie omgeving.

Dag 3

op zondag hebben we een echte moesel route. Deze route hebben we vorig jaar ook gereden en was zo indrukwekkend, dat we hem er dit jaar weer bij gedaan hebben. Voor de GPS rijders heb ik de route omgedraaid, zodat ze de moesel en de omgeveing helemaal opnieuw zullen ervaren.

's Avonds gaan we met de bus naar Cochem, waar de opening van de Wijnfeesten plaatsvindt. Er werd ons verteld dat dit een heel spectakel is met vuurwerk e.d. We zijn erg benieuwd.

Dag 4 Op de laatste dag gaan we uiteraard weer richting huis. ik heb speciaal voor deze dag een snelle doorgaande route uitgezet, zodat je 's morgens rustig aan kunt en toch omtijd thuis bent. Ik zelf ben om 11:00 vetrokken en was om 17:00 uur in Eindhoven.
Alle routes kun je bekijken in google map, iets verderop deze pagina.

Kaart

   
Google Map

Hieronder zijn de routes te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

Heen Route (dag 1)
Rondrit (dag 2)
Rondrit (dag 3)
Terug Route (dag 4)
   

Roadbook (GPS)

Hieronder vind je de GPS route:

Een van de meestvoorkomende problemen heeft te maken met het inladen van routes van een ander (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource wil openen krijg je een foutmelding. De oorzaak is dat de route is opgeslagen als zogenaamd gdb3 bestand. Dat is een nieuw 'format' dat alleen door de nieuwste versies van het programma Mapsource herkend wordt. (let op: dit heeft NIETS met de versie van het kaartmateriaal te maken!!). De oplossing is heel eenvoudig; kwestie van (gratis) de nieuwste versie van mapsource installeren. Doe dat als volgt:

Let op: in principe zou dit ook automatisch kunnen door in mapsource te kiezen voor 'help' en vervolgens voor 'controleren op updates'. Bij oudere versies van mapsource werkt deze methode echter niet goed, vandaar dat we adviseren de update zelf te downloaden, zoals hierboven omschreven.

Let op: bij routes van anderen speelt er ook nog een ander aspect mee: het feit dat routes gemaakt kunnen zijn in een andere versie van het kaartmateriaal. Zie daarvoor: http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=163

2007-08-24 Gps-Brodenbach-v8.gdb City Navigator Versie 8
2007-08-24 Gps-Brodenbach-v9.gdb City Navigator Versie 9
2007-08-24 Gps-Brodenbach.gpx GPS uitwisselbestand
2008-08-24_tomtom-Brodenbach.zip bestanden voor tom tom,
met dank aan: Ralph looymans en
Patrick van Cranenbroek
 

Je kunt controleren of alles goed is gegaan door de route in de GPS te laden en deze te activeren. Als alles goed is gegaan en je de GPS ontvanger hebt uitgeschakeld (gebruik binnenhuis), dan mogen er geen foutmeldingen komen en moet het GPS display op het beginpunt van de route staan. Zorg er ook voor dat je alle kaarten, die nodig zijn voor de route, in de GPS minstens 1 keer hebt geladen. Het is zo vervelend als je onderweg tot de ondekking komt dat het mis is gegaan.

   
Roadbook (Booklet)

Download hier het roadbook in booklet-vorm (PDF formaat)

Boekje maken?
 • Dubbelzijdig uitprinten,
 • Dubbelvouwen,
 • klaar.
 •    
  Roadbook (Routerol)

  Download hier het roadbook in routerol-vorm (PDF formaat).

  Roadbook maken?
 • Enkelzijdig uitprinten,
 • Snijden of knippen langs de markeerlijn,
 • Klaar.
 •    

  Organisatie

  Deze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven

  Anja Welvaarts 040 2744988
  Erik Bastiaans