Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwarte Woud/Oostenrijk/Dolomieten

19 augustus 2019 - 30 augustus 2019

Gegevens

Begin:
19 augustus 2019
Einde:
30 augustus 2019
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab(at)gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Tannenmuhle
Tannenmühleweg 5
79865 Grafenhausen, 79865 Germany
+ Google Maps
Telefoon
+49 7748 215
Bekijk de site van Locatie

Aanmelden voor deze vakantieweek kan via deze link.

Voor al onze tochten en andere activiteiten geldt dat deelname geheel op eigen risico is. MC Spatlab faciliteert alleen de organisatie hiervan en aanvaardt dus geen enkele aansprakelijkheid.

 

Introductie

Dit jaar hebben we een zeer gevarieerde vakantie voor jullie opgezet. In anderhalve week tijd bezoeken we het Zwarte Woud, Zwitserland, de Oostenrijkse Alpen en de Dolomieten. Uiteraard word je tijdens de vakantie van alle gemakken voorzien: we hebben 3 mooie hotels kunnen boeken van waaruit we diverse rondritten zullen rijden. Op de 11e dag rijden we samen naar Innsbruck om daar op de Autoslaaptrein naar Düsseldorf te stappen.

 

Hotels

Tijdens de reis verblijf je in 3 hotels:
– Zwarte Woud / Zwitserland: Hotel Tannenmühle in Grafenhausen
– Oostenrijkse Alpen: Posthotel Strengen
– Dolomieten: Hotel Da Ponte Pergine Valsugana

Alle hotels hebben voldoende slaapkamers, parkeerruimte voor de motoren en serveren heerlijk ontbijt en avondeten. Uiteraard hebben ze ook een prima terras om na afloop van een mooie dagtocht na te genieten met een biertje in de hand.

 

Organisatie

Algemene organisatie en vragen: Anja Welvaarts (spatlab(at)gmail.com)
Voor vragen en opmerkingen over de routes: Leonor Orban (leonor_orban(at)hotmail.com)
Voor vragen tijdens de vakantie: Frank Vork (ftavork(at)gmail.com)

 

De uiteindelijke kosten zoals deze hieronder vermeld zijn, kunnen nog wat afwijken.

Kosten hotels incl overnachting en ontbijt:

Leden: Een-persoonskamer: 594 euro, Twee-persoonskamer: 466 euro

Introducees: Een-persoonskamer:  654 euro, Twee-persoonskamer: 526 euro

Drank en avondeten op eigen kosten. Eventueel kan autoslaaptrein Innsbruck-Dusseldorf bijgeboekt worden (kosten 200 euro, prijs is afhankelijk van boekingsdatum)

 

Programma

Verzamelen

Omdat dit weekend aansluitend is op het weekend in het Pfalzerwald, kun je vanuit hier samen met ons vertrekken. Indien je niet tijdens het Pfalzerwald weekend aanwezig bent, dan zien we je graag op Maandag 19 Augustus voor het avondeten in Hotel Tannenmühle.

Zwarte Woud / Zwitserland

De eerste dagen rijden we rond in het Zuiden van het Zwarte Woud en in Zwitserland. Indien je aansluitend vanuit het Pfalzerwald komt, dan rij je via de Vogezen en langs bekende bezienswaardigheden in het Zwarte Woud naar ons hotel tegen de Zwitserse grens. De daaropvolgende 2 dagen rijdt je mooie routes, waar je ook de gelegenheid hebt uitstapjes te maken naar kasteelruïnes, watervallen en Schluchten. Zo rij je op de eerste dag door Zwitserland langs de Windberg waterval en door het Jurapark Aargau. De tweede dag kun je over strak asfalt heerlijk bochten rijden over de Belchen en Schauinsland (pas op voor snelheidscontroles) en als je tijd hebt de Wutachschlucht bezoeken.

Oostenrijkse Alpen

Op de 4e dag rijden we via binnen-weggetjes in Zwitserland door naar ons volgende hotel. Op deze manier zie je het glooiende landschap overgaan in steeds hoger wordende bergen. We vermijden de snelwegen in Zwitserland en Oostenrijk zodat je geen vignet hoeft aan te schaffen.

Als je aan het einde van de dag nog tijd en energie over hebt, dan kun je via de Silvretta Hochalpenstrasse naar het hotel rijden. Haal je dit niet meer, geen zorg, je kunt de volgende dag kiezen tussen diverse rondritten waar je de mogelijkheid hebt de Silvretta alsnog te doen. Wil je een andere uitdaging? Dan hebben we een rondrit over de Stelvio en Umbrailpas voor je. Of heb je ze allemaal al een keer gezien en wil je eens wat anders? Dan kun je het Kaunertal en Pitztal inrijden. Dit zijn twee doodlopende wegen, maar zeker de moeite waard om te rijden. Vooral het Kaunertal biedt uitdagende bochten en mooie vergezichten.

Dolomieten

Tja, en dan rijden we alweer naar ons laatste hotel deze vakantie. Maar geen zorg, je hebt nog 4 dagen met mooie rondritten voor de boeg voordat je weer huiswaarts keert. Op de rit naar Hotel Drago kun je Oetzi bezoeken en rij je over de Timmelsjoch en Gampenjoch. De daaropvolgende dagen hebben we een aantal routes voor je, die je alle mooie weggetjes, passen en uitzichtpunten laten zien in de regio. De routes bieden voldoende uitdaging voor (haarspeld-)bochtenvreters, terrasgenieters, navigatiemonsters en kiekjes-makers. Je rijdt over bekendere passen zoals passo Maghen en Mendola. Je ontdekt véél krappere haarspeldbochten op naamloze bergpasjes. Je krijgt onder andere mooie uitzichten op de appelgaardvallei ten zuiden van Merano, je beklimt een toren met uitzicht op Bolzano en (als je niet te snel rijdt) zie je ook vanaf de berg waar je op het terras hebt gezeten langs het Gardameer. En voor de navigatiemonsters: tja, bij sommige weggetjes zul je echt mogen vertrouwen op de aanwijzingen van je gps (het is inderdaad een huis, maar je mag er echt doorheen…).

Op dag 11 rijden we, terugkijkend op een hopelijk mooie vakantie, weer huiswaarts. Voor diegenen die met de Autoslaaptrein rijden, hebben we nog een klein toetje op weg naar Innsbruck. Het Penserjoch staat vandaag op de lijst. Het is een wellicht minder bekende bergpas, maar komt wel degelijk boven de boomgrens uit en wisselt heerlijke haarspeldbochten met mooie vergezichten af. Uiteindelijk verlaten we Italië via de Oude Brennerpas, zodat je ook daar weer geen tol hoeft te betalen en het drukke verkeer kunt vermijden. Aan het einde van de middag kom je dan via binnenwegen aan bij het laadpunt voor de autoslaaptrein, waar je de motor op de trein zet. Op naar familie en vrienden in Nederland, vol met mooie verhalen en stoere anekdotes!

 

Klik hier om het complete weekprogramma te bekijken.

 

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek,vind je  hier, voor de huisregels kun je hier terecht.

 

Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)

 

Bijzondere bepalingen in de diverse landen

Klik hier om deze bijzondere bepalingen voor het rijden in groepen in Duitsland te bekijken en hier wat er verplicht is op de motor in Frankrijk.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

Routes uitwisselen op basis van tracks

Onze werkwijze  (en in de praktijk uitgetest) om het handmatig herberekenen van GPS routes een stuk sneller en eenvoudiger te doen.

De beschrijving hoe je dit op een gemakkelijke manier kunt doen, vind je hier !!

 

De weg kwijt met je Garmin??

Klik hier om te kijken hoe je dit op kunt lossen.

 

De routes

De routes worden verstuurd naar de deelnemers.

Garmin routes (zipbestand)

Garmin tracks (zipbestand)

TomTom routes (zipbestand)

 

Waar gaan we heen?

Klik hier om te kaartjes van de routes te bekijken.

 

N.B. Zoals voor al onze weekenden en tochten, geldt ook hier:

We hebben ons best gedaan om mooie routes uit te zoeken en we rijden die grotendeels voor om eventuele problemen te onderkennen. Echter, het rijden van de routes is natuurlijk geheel op eigen risico! Iedereen is en blijft verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid!  Ga niet blind achter je voorganger aan, maar neem je eigen beslissingen. Indien je het niet veilig acht de route te voltooien of als je een bepaalde verkeerssituatie anders wilt oplossen dan je voorganger, dan heb jij de vrije keuze om dit te doen. Wij verplichten je niets. We vragen je om met gezond verstand aan onze routes deel te nemen.