Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

4 dagen Pommerloch – Luxemburg

3 juli 2015 - 6 juli 2015

Gegevens

Begin:
3 juli 2015
Einde:
6 juli 2015
Evenement Categorie:

Organisator

Motorclub MC Spat.Lab
Telefoon
06-49655563
E-mail
spatlab@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel en B&B Pommerloch
Wohlber, 2
L - 9638 Pommerloch, L - 9638 Luxemburg
+ Google Maps
Telefoon
(+352)269 51 51
Bekijk de site van Locatie

Dit jaar verblijven we  vier dagen  naar Pommerloch in Luxemburg.

Pommerloch is gelegen in het Kanton Wiltz in het noordwesten van het Groothertogdom Luxemburg. Het kanton grenst in het Noorden aan het kanton Clervaux, in het Oosten aan het kanton Diekirch, in het zuiden aan het kanton Redingen en in het Westen aan België.

 

Introduktie 

Niet zonder reden wordt Luxemburg het groene hart van Europa genoemd. Caesar had het al over de ondoordringbare wouden van deze streken, en ook nu nog is het groothertogdom rijk aan wouden en prachtige landschappen. In het noorden ligt de Oesling, een uitloper van Eifel en Ardennen, met dichtbeboste heuvels en meanderende rivieren en dalen. De onderste helft het Gutland, is vlakker, maar niet minder rijk aan landschappelijke bekoorlijkheden: rivieren en beken, wouden, sappige welden, akkerland en wijnbergen. Of het nu gaat om dichtbeboste heuvels en dalen in het noorden, om vlakkere landschappen in het zuiden, om wijnbergen aan de Moezel, of om bizarre rotsformaties in het oosten, het kleine land is ook in de kleinste gebieden een getalenteerd kleinkunstenaar en biedt u een zeer afwisselende natuur, vooral geschikt voor vakantie vrije tijd en ontspanning.

Je kunt je hier alvast vrijblijvend aanmelden voor deze 4 dagen.

 

We verblijven in Hotel en B&B Pommerloch – in de regio van de Natuurpark BovenSûre


Vertrekpunt

Wij verzamelen op vrijdag om 09.00 uur, bij het AC Restaurant Nederweert, gelegen langs de A2 richting Maastricht tussen afslag Nederweert 39 en afslag Kelpen 40.

AC Rest 4

Zoals bij ons gebruikelijk is beginnen we eerst met een kop koffie/thee en een punt vlaai. Zo kunnen we op ons gemak aan het weekend beginnen en kunnen ook niet Spat.Lab leden even rustig kennismaken met iedereen.

Er ligt een inschrijflijst klaar bij de kassa, deze kun je aftekenen nadat je koffie/thee en vlaai heb uitgekozen.

Als de koffie/thee en de vlaai op is en iedereen heeft kennis gemaakt, vertrekken we richting Luxemburg.


Poster

Wil je ook anderen interesseren voor deze toertocht, hang dan onze poster op. Je kunt hem hier  downloaden.


Aanmelden

Je kunt je voor dit weekend aanmelden bij Anja Welvaarts (spatlab@gmail.com) of via deze  link.

Kosten

Leden:

Een-persoonskamer: 220 euro, Twee-persoonskamer: 180 euro

Introducees:

Een-persoonskamer: 245 euro, Twee-persoonskamer 205 euro

 

 

Ons hotel

Hotel en B&B Pommerloch
Wohlber, 2 • L – 9638 Pommerloch
Tél.: (+352)269 51 51

Info@hotelpommerloch.lu

Algemene informatie voor vertrek en huisregels

De algemene informatie voor vertrek, hier vinden, voor de huisregels kun je hier terecht.


Controle van je motor

Klik hier voor de motorcontrolepunten voor aanvang van het motorrijden (BRAVOK)


DagInformatie


Dag1: Heenrit

Voor de heenroute hebben we een alternatief bedacht om de drukte bij Maastricht te vermijden: we gaan bij knooppunt Kerensheide eerst westwaarts (richting Brussel) en ter hoogte van Maasmechelen naar het zuiden. Na een wat saai begin gaan we boven Luik weer richting de Noordelijke Ardennen. Vandaar via bekende wegen vrij rechtstreeks richting Luxemburg.

De lange route voert ons weer langs het eetcafé “Beffelyhills” waar het goed pauzeren is!

Als het even kan, probeer het tanken uit te stellen tot je bij het hotel bent. Vlak voor het hotel zijn er maar liefst 4 tankstations met lage (Luxemburgse) prijzen!

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 2: Ardennenroute

Deze route voert ons naar het westen en gaat voor het grootste deel door België. We hebben zoveel mogelijk de mooie kronkelweggetjes uitgezocht in dit zuidelijke deel van de Ardennen, tegen Frankrijk aan. Zoals gewoonlijk zijn er in dit deel van België niet zo heel erg veel pauze mogelijkheden. Vrij in het begin is Martelange, op de grens van België en Luxemburg, een aardige pauzeplek. Het meest westelijke punt van deze langgerekte route is het plaatsje Bouillon, met een mooi kasteel en genoeg restaurantjes om te lunchen. Voor de liefhebbers gaat de lange route nog een klein stukje verder, voor de anderen is het kasteel van Bouillon wellicht een leuk uitstapje, of een leuk terras als het weer ernaar is! Op de weg terug is Neufchateau een leuk plekje om nog een pauze te houden.

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 3: Dwars door Luxemburg

Voor deze route blijven we voor het overgrote deel in Luxemburg om daar van de mooie wegen te genieten. We hebben voor deze rit zelfs drie varianten bedacht….

De korte route voert tot aan Larochette en keert dan boven Luxemburg Stad weer terug naar het hotel. De lange route gaat nog noordwaarts door het mooie plaatsje Vianden en de extra lange route heeft een extra lus door het Müllerthal, een aanrader, maar wel als je “zitvlees” hebt…

Alle routes gaan over de prachtige aangelegde wegen in dit motorvriendelijke land en natuurlijk bochten genoeg!

Klik hier om de route te zien.

 

Dag 4: Terugrit

We zijn natuurlijk niet vergeten om Kautenbach in dit weekend op te nemen. De haarspelden vlak boven dit dorpje slaan we over, koffie bij restaurant Huberty is natuurlijk altijd mogelijk al is het nog wat vroeg in de route! Via de mooie stuurwegen in de Eifel gaan we richting Aken. Let op: op maandag is er in Duitsland vrij weinig horeca open. In Bleialf moet het wel lukken om te lunchen, Café Petit is een aanrader en op maandag open (tenminste, dat staat op de deur…).

Via de Duitstalige kantons van België eindigen we net onder Aken in de Belgische plaats Eynatten (Q8 tankstation “om de hoek”).

De routes zijn te bekijken m.b.v. Google Maps. Door op de knop te klikken maak je de betreffende route zichtbaar. M.b.v. de navigatieknoppen kun je in- en uitzoomen. Met het handje kun je de kaart verschuiven en met de knoppen rechts boven kun je ook de route geprojecteerd op een satellietbeeld zichtbaar maken.

Klik hier om de route te zien.

 

Correct laden routes

Een van de meestvoorkomende problemen met het laden van routes heeft te maken met het inladen van routes van een derde (deze dus). Alles lijkt in orde, maar zodra je de route in mapsource of basekamp wil openen krijg je een foutmelding.

De beschrijving hoe je de routes correct kunt laden vind je hier!!

 

 

De weg kwijt met je Garmin 390, 590 of Navi 5?

Als je je route verlaat om ergens anders heen te rijden dan kun je het volgende probleem tegenkomen: je kunt de route niet starten vanwaar je bent zonder dat die gaat herberekenen naar het eindpunt. Dat herberekenen uitstaat doet er blijkbaar niet toe.

 

Wat is hier aan te doen? Klik hiervoor deze link.

 

 

Routes uitwisselen op basis van tracks

Onze werkwijze  (en in de praktijk uitgetest) om het handmatig herberekenen van GPS routes een stuk sneller en eenvoudiger te doen.

De beschrijving hoe je dit op een gemakkelijke manier kunt doen, vind je hier !!

 


Garmin GPS route

De route is gemaakt in kaartversie 2015.10 van Garmin City Navigator

Voor het downloaden van de bestanden s.v.p. Rechts klikken op de link en dan kiezen voor link opslaan als…
Routes 
Tracks


TomTom GPS route

Routes zipbestand (zijn gecontroleerd ‘op papier’!!)


Omschrijving van ons hotel en B&B

voor omschrijving verblijfsplaats


Omschrijving van de ongeving

banner_index

www.ardennes-lux.lu

Werk en ontspanning op een ecologisch zinvolle manier opbouwen, dat is sinds 1999 het motto van het natuurpark van de Boven-Sûre in het noordwesten van Luxemburg – de waterregio van het land. Het bevindt zich te midden van het ongerepte Ardense heuvellandschap en staat bekend omwille van zijn diepe dalen, vochtige weiden, beboste hellingen en de voor de landbouw benutte hoogvlakten. In het midden ligt een stuwmeer, dat ca. 70% van de Luxemburgse gezinnen van drinkwater voorziet. Toerisme, cultuur, milieubescherming en economische alsook sociale ontwikkeling worden gestimuleerd en nauw met elkaar verbonden. Dit concept werd in 2010 bekroond met de EDEN-prijs, wat het succes ervan nogmaals bevestigt.

Het idee om in de regio rondom het stuwmeer van de Boven-Sûre een natuurpark te stichten, ontstond in 1989. Het motto van de toenmalige Ökofonds-studie “De Naturpark Uewersauer – eng Chance fir d’Regioun” zou een decennium later realiteit worden. Veel bewoners van de natuurparkgemeenten zetten zich toen al voor dit doel in. Daarnaast gaf ook hetLeader 1-programma in het begin van de jaren ’90 met het partnerschap tussen gemeenten, staat en belangengroepen ter plaatse alsook de decentralisering van beslissings- en ontwikkelingsprocessen, de aanzet. Van begin af aan probeerde men de voorkeur te geven aan een holistische manier van werken en economie (landbouw, toerisme, etc.), ecologie, cultuur en maatschappij aan elkaar te koppelen.

De wettelijke procedure voor het openen van het natuurpark van de Boven-Sûre werd op 27 september 1993 door het bestuur van SYCOPAN ingezet. Met het groothertogelijke reglement van 6 april 1999 werd de oprichting van het natuurpark alsook een syndicaat voor de leiding ervan met succes besloten.

 

Door de renovatie van de oude lakenfabriek in Esch-sur-Sûre werd het natuurpark een vaste waarde. Het bureau van het natuurpark van de Boven-Sûre, een infocentrum, een interactieve tentoonstelling over het natuurpark alsook een museum over de lakenproductie bevinden zich onder één dak.

Een overeenkomst tussen de staat Luxemburg en de in het natuurpark liggende gemeenten vormt het wettelijke kader. Deze overeenkomst heeft telkens een looptijd van tien jaar en kan daarna, na een controle, opnieuw met tien jaar verlengd worden.

 

De gemeenten in kwestie werden van het begin af aan bij de uitwerking van de concepten betrokken. Deze democratische manier van werken is vandaag nog te lezen in de wetteksten en in het groothertogelijk reglement over de oprichting en het beheer van toekomstige natuurparken met medewerking van de lokale belangengroepen.

 

Zo ontstond in de voorbije jaren een veelvoud aan projecten en initiatieven zoals o.a. Téi vum Séi, Spelz vum Séi, Véi vum Séi, Gourmet vum Séi, Duch vum Séi, het Marionetten-festival, de sculpturen- en natuurpaden of hetzonnebootproject met natuurhistorische achtergrond. Veel mensen hebben ondertussen tijdens talrijke activiteiten samen met de verantwoordelijken van het natuurpark alsook LEADER-verantwoordelijken en medewerkers geleerd om zich met soms heel creatieve ideeën voor de belangen van de eigen streek in te zetten.

 

Informatie over wandelen, met paard en fiets, zonneboot, activiteiten aan het meer, bezienswaardigheden, cultuur vind je hier

OrganisatieDeze toertocht wordt georganiseerd door Motorclub MC Spat.Lab Eindhoven
Anja Welvaarts

spatlab@gmail.com

06-49655563
Leonor Orban leonor.orban@gmail.com
Jeroen Alink jeroen.alink@gmail.com
Frank Vork fta.vork@gmail.com
Mark van Veghel mark.van.veghel@chello.nl
Gerry van Someren gerry.vansomeren@gmail.com